Sunyiban lecsökkentették a Szombathelyi Haladás jegyzett törzstőkéjét, azok után, hogy a város odaadta a 150 millió forintos támogatást

Farkas Bazsi 2019-11-05 08:00:00
100 millió helyett, most csak 5 millió az alapkassza.

Augusztus 27-én rendkívüli közgyűlésen döntötték el az önkormányzati képviselők, hogy odaadják azt a 150 millió forintot a Szombathelyi Haladásnak, ami 3 évnyi önkormányzati támogatást jelentett egy összegben.

A klub nehéz anyagi helyzetben van. De hogy mennyi is pontosan az az összeg, ami hiányzik a kasszából, azt egyelőre senki sem tudja. A legutóbbi október végi közgyűlésen az hangzott el, hogy folyamatban van a csapatot működtető cég, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. átvilágítása. A novemberben esedékes közgyűlés azonban már tárgyalni fogja a cég helyzetét.

Sűrű volt az augusztus a cégnek, ugyanis augusztus 6-i Cégközlöny adatai szerint 90 millió forint tartozás miatt a NAV Hátralékkezelési Osztálya végrehajtást rendelt el július 29-én. Ugyanazon a napon, amikor a Haladás klublicencét pozitívan bírálta el a MLSZ. 

Aztán augusztus 27-én élet-halál döntésre vártak a klubtulajdonosok, akiket nem csak lelkiekben, hanem megjelenésükkel is támogatottak a helyi futball élet erős emberei. 

Az önkormányzat úgy döntött, hogy ad esélyt a csapatnak és kisebbségi tulajdonosként úgy adott előre három évnyi támogatásként 150 millió forintot, hogy a köztulajdon mindössze 5%. 

Három hónapja semmit sem mozdult elő a Szombathelyi Haladás ügye

Farkas Bazsi A HVSE ugyan bejelentette, hogy átveszi a focicsapat többségi tulajdonát, ez idő alatt azonban semmi sem történt. Jah, de annyi, hogy a klub mosolyogva eltette a város 150 millió forintját. A Haladás VSE továbbra is elkötelezett a labdarúgóklub megmentése iránt - ezzel a címmel küldött szét sajtóanyagot, a Haladás VSE még július 19-én.

Közben a többségi tulajdonos Halmill Team Kft. arról tájékoztatott, hogy átadná a tulajdonrészét a Haladás VSE-nek. Ezzel pedig a klub visszakerülne a nagy Haladás családba. Hogy ezt mégis hogyan képzelte el a HVSE, nem tudni. Egy szándéknyilatkozat aláírásán kívül (ami tulajdonképpen egy papír arról, hogy meg szándékoznak venni 0 forintért a sejthetően több száz millió forint adóssággal küzdő céget) semmi egyéb nem történt. 

Sőt, a zavaros cégügyletek még zavarosabbá váltak. Az Opten adatai szerint ugyanis a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéjét 100 millió forintról 5 millió forintra csökkentették. A változás szeptember 2-án, vagyis az önkormányzati döntést napját követő hét hétfőjén hajtották végre, a cégbíróság pedig október 22-én jegyezte be.

Információnk szerint a változásról a Haladás Felügyelő bizottsága nem értesült. Az pedig kérdés, hogy a Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely előző polgármestere tudott-e a változásról, akkor amikor aláírta a Haladás támogatói szerződését. 

Hivatalos: Távozik Tóth Miklós a Haladástól

Farkas Bazsi Nem tudni, ki lesz az ügyvezető a csapatnál. Korábban már írtunk róla, hogy értesüléseink szerint Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója távozik a klubtól. Most a csapat hivatalos weboldala erősítette meg a hírt, hogy szerdán tulajdonosi taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás, melyen személyi döntés is született.

A törzstőke csökkentés most azért is érdekes, mivel korábban a kft. már felélte a saját tőkéjét, így vissza kellene azt pótolnia. Így viszont, hogy 100 millióról 5 millióra csökkentett összegnek megfelelően kell csak vissza csengetni a kasszába. 

Kerestük a Haladás vezetőt, bár e-mailünket olvasták, válasz egyelőre nem érkezett.

Egyre érdekesebbnek ígérkezik a november végi közgyűlés, ahol végre mindenki tisztán láthat majd a Haladás pénzügyeit illetően.

A Haladás jelenleg az NBII-es bajnokság 18., kieső helyén tanyázik.


 

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.