Sunyiban lecsökkentették a Szombathelyi Haladás jegyzett törzstőkéjét, azok után, hogy a város odaadta a 150 millió forintos támogatást

Farkas Bazsi 2019-11-05 08:00:00
100 millió helyett, most csak 5 millió az alapkassza.

Augusztus 27-én rendkívüli közgyűlésen döntötték el az önkormányzati képviselők, hogy odaadják azt a 150 millió forintot a Szombathelyi Haladásnak, ami 3 évnyi önkormányzati támogatást jelentett egy összegben.

A klub nehéz anyagi helyzetben van. De hogy mennyi is pontosan az az összeg, ami hiányzik a kasszából, azt egyelőre senki sem tudja. A legutóbbi október végi közgyűlésen az hangzott el, hogy folyamatban van a csapatot működtető cég, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. átvilágítása. A novemberben esedékes közgyűlés azonban már tárgyalni fogja a cég helyzetét.

Sűrű volt az augusztus a cégnek, ugyanis augusztus 6-i Cégközlöny adatai szerint 90 millió forint tartozás miatt a NAV Hátralékkezelési Osztálya végrehajtást rendelt el július 29-én. Ugyanazon a napon, amikor a Haladás klublicencét pozitívan bírálta el a MLSZ. 

Aztán augusztus 27-én élet-halál döntésre vártak a klubtulajdonosok, akiket nem csak lelkiekben, hanem megjelenésükkel is támogatottak a helyi futball élet erős emberei. 

Az önkormányzat úgy döntött, hogy ad esélyt a csapatnak és kisebbségi tulajdonosként úgy adott előre három évnyi támogatásként 150 millió forintot, hogy a köztulajdon mindössze 5%. 

Három hónapja semmit sem mozdult elő a Szombathelyi Haladás ügye

Farkas Bazsi A HVSE ugyan bejelentette, hogy átveszi a focicsapat többségi tulajdonát, ez idő alatt azonban semmi sem történt. Jah, de annyi, hogy a klub mosolyogva eltette a város 150 millió forintját. A Haladás VSE továbbra is elkötelezett a labdarúgóklub megmentése iránt - ezzel a címmel küldött szét sajtóanyagot, a Haladás VSE még július 19-én.

Közben a többségi tulajdonos Halmill Team Kft. arról tájékoztatott, hogy átadná a tulajdonrészét a Haladás VSE-nek. Ezzel pedig a klub visszakerülne a nagy Haladás családba. Hogy ezt mégis hogyan képzelte el a HVSE, nem tudni. Egy szándéknyilatkozat aláírásán kívül (ami tulajdonképpen egy papír arról, hogy meg szándékoznak venni 0 forintért a sejthetően több száz millió forint adóssággal küzdő céget) semmi egyéb nem történt. 

Sőt, a zavaros cégügyletek még zavarosabbá váltak. Az Opten adatai szerint ugyanis a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéjét 100 millió forintról 5 millió forintra csökkentették. A változás szeptember 2-án, vagyis az önkormányzati döntést napját követő hét hétfőjén hajtották végre, a cégbíróság pedig október 22-én jegyezte be.

Információnk szerint a változásról a Haladás Felügyelő bizottsága nem értesült. Az pedig kérdés, hogy a Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely előző polgármestere tudott-e a változásról, akkor amikor aláírta a Haladás támogatói szerződését. 

Hivatalos: Távozik Tóth Miklós a Haladástól

Farkas Bazsi Nem tudni, ki lesz az ügyvezető a csapatnál. Korábban már írtunk róla, hogy értesüléseink szerint Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója távozik a klubtól. Most a csapat hivatalos weboldala erősítette meg a hírt, hogy szerdán tulajdonosi taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás, melyen személyi döntés is született.

A törzstőke csökkentés most azért is érdekes, mivel korábban a kft. már felélte a saját tőkéjét, így vissza kellene azt pótolnia. Így viszont, hogy 100 millióról 5 millióra csökkentett összegnek megfelelően kell csak vissza csengetni a kasszába. 

Kerestük a Haladás vezetőt, bár e-mailünket olvasták, válasz egyelőre nem érkezett.

Egyre érdekesebbnek ígérkezik a november végi közgyűlés, ahol végre mindenki tisztán láthat majd a Haladás pénzügyeit illetően.

A Haladás jelenleg az NBII-es bajnokság 18., kieső helyén tanyázik.


 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.