A Haladás VSE és a Haladás vezetői ankéton (Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Három hónapja semmit sem mozdult elő a Szombathelyi Haladás ügye

Farkas Bazsi
2019. október 17. csütörtök, 14:36
A HVSE ugyan bejelentette, hogy átveszi a focicsapat többségi tulajdonát, ez idő alatt azonban semmi sem történt. Jah, de annyi, hogy a klub mosolyogva eltette a város 150 millió forintját.

A Haladás VSE továbbra is elkötelezett a labdarúgóklub megmentése iránt - ezzel a címmel küldött szét sajtóanyagot, a Haladás VSE még július 19-én. Ez csaknem három hónapja történt, azóta pedig semmit nem hallani a korábban nagy bejelentésnek szánt labdarúgócsapat és HVSE fúzióról. 

 

A tranzakció értelmében a Haladás VSE ajándékozással jutott volna hozzá a Halmill Team Kft. üzletrészéhez a Haladás Labdarúgó Kft.-ben, ezzel pedig megszerezte volna a focicsapatot működtető cég többségi tulajdonát. 

 

A Haladás VSE elnöksége egy szándéknyilatkozatot is aláírt, amiben azt hangsúlyozta, hogy a tranzakció szükséges előfeltétele a Szombathelyi Haladás Kft. teljes pénzügyi és jogi átvilágítása; valamint az átvételhez, illetve a Szombathelyi Haladás Kft. működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állása.

 

Augusztus 27-én tartottak testületi ülést Szombathelyen. Akkor a képviselők úgy döntöttek, hogy a Haladás focicsapat megkaphatja azt a pénzt, amit korábban segítségként kértek a közvagyonból. 

 

Háromévnyi támogatást egyben kapott meg a klub, így 150 millió forint csippant a bankszámlán.


Azt azonban továbbra sem tudni, hogy a többségi tulajdonosok befizették-e a rájuk eső részt a közösbe. Ha ugyanis ez megtörtént, akkor a cégnek most nem szabadna tartozásának lenni, ami azt jelentené, hogy a HVSE lazán át tudná venni a többségi tulajdont birtokló céget. Úgy néz ki azonban, hogy a szándéknyilatkozat ide, vagy oda a klub mégsem töri magát annyira, hogy magához vegye a focistákat.

 

Kerestük ma a labdarúgócsapat sajtósát, aki nem tudott új fejleményről beszámolni az ügyben.

 

Kerestük a HVSE sportigazgatóját de nem vette fel a telefont.

 

Írtunk e-mailt mindkét klubnak, ám egyelőre egyikük sem válaszolt. 

 


Az minden esetre érdekes, hogy három hónapja semmi sem történt a korábban nagyon hangosan bejelentett fúzióval. Csupán annyi, hogy a csapat köszönte szépen a 150 millió forintnyi közpénzt.

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás