Szoros meccsen, épphogy győzött az Egis Körmend Sopronban

ugytudjuk.hu 2019-10-04 21:13:00
Sopron KC - Egis Körmend 80-84 (20-21, 14-21, 21-17, 25-25) Bajnokság, 2. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Vezette: Papp P., Farkas G., Major Á. (Dernei G.)

Sopron KC: Pitts 24/6, Thompson 26/3, Takács -, Rivers 10/6, Carter 8. Cserék: Supola //3, Jones 6, Molnár -.

Egis Körmend: Turner 11/6, Edwards 11, Oroszi -, Varnado 28/12, Keller 10. Cserék: Kastrati 6, Ferencz 8/6, Taylor 6, Németh Á. - 3. Kipontozódott: Keller Á.

Igazi presztízsmeccs várt az Egis Körmendre Sopronban. Rögtön a második fordulóban, felfokozott elvárásokkal, nagy téttel.

Jó hangulatban, kemény játékkal kezdődött a mérkőzés, a hazaik remekül dobtak, öt perc után mégis csak 12-11-re vezettek. A Körmendiek ugyanis nem ismertek elveszett labdát, jobban szedték a lepattanókat és eszük ágában sem volt engedni meglépni a soproniakat. A negyed második felére aztán át is vették az irányítást vasiak. Érkeztet Turner és Varnado pontjai, öt ponttal is ” meglógtak” a piros-feketék. Pitts azonban megrázta magát, jött egy dupla és gólpassz, 20-21-el ért véget az első tíz perc.

Supola duplájával, és egy rontott Ferencz triplakísérlettel folytatódott a mérkőzés. Felváltva potyogtak a kosarak, Carter egy duplával azonban négyre növelte csapata előnyét. Hosszabb gólcsend következett, Keller szerzett labdájával, Turner kihagyott triplájával, és két beütött körmendi faulttal. Varnado kosara után, – egy pontos előnyben – kért időt Sabáli Balázs a hazaiak mestere.

A körmendi Varnado büntetőjével, és Edwards duplájával vette vissza a vezetést a Körmend, majd Keller is betalált közelről. 27-31. Robbantottak a vendégek, akik úgy megnyomták az első félidő végét, hogy nyolc ponttal megnyerték az első félidőt. 34-42.

A második féidőt ott folytatta a Körmend, ahol az elsőt abbahagyta. Többen is extrát játszottak. Keller és Varnado megállíthatatlan volt, a 24. percben már tizenöt pont volt a vendégek előnye. Pitts pillanati következtek. A soproni irányító egymaga hozta tízen belülre csapatát. Labdaszerzés, dupla, tripla: ez volt a Pitts-menü. Aztán, amikor Carternek is kiosztott egy gólpasszt, – és már csak négy volt közte – Mathias Zollner kért időt.

Parázs pillanatok, és rengeteg hiba után, 55-59 volt az eredményjelzőn a harmadik negyed végén.

Az utolsó negyedben a Körmend őrizte minimális előnyét, és úgy tűnt, Takácséknak nem is lesz elég erejük fordítani a bajnokesélyes ellen. Varnado ellenálhatatlan volt, számolatlanul dobta a pontokat, hazai oldalon pedig Pitts és Thompson magaslott ki a játékával.

Az utolsó négy percben is elképesztő csata volt a pályán. rengeteg fault, elrontott büntetők. Thompson pillanatit hozta a mérkőzésnek ezen szakasza, a körmendieknek 75-78-nál időt is kellett kérni, de Sabáli Balázs csapat fordítani már nem tudott. Vasi siker született a rangadón.

(BB1)

Szólj hozzá!

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.