HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Perl Zoltán lett az előző BL-forduló MVP-je!

Vágvölgyi Bálint
2019. december 6. péntek, 14:05
Ő az első magyar játékos, aki kiérdemelte a címet.

Korábban már eldőlt, hogy a Falco saját nevelésű kosarasa, Perl Zoltán – első szombathelyiként – bekerült a Bajnokok Ligája 7. fordulójának csapatába. Nemrég pedig az is kiderült, hogy rögtön az MVP-címet is elhódította - írja a BB1.hu.

 

A FIBA hivatalos honlapja kiemeli, hogy ő az első magyar születésű játékos, aki MVP lett, a 2017/18-as szezon 1. fordulójában a honosított Jarrod Jones ért fel a csúcsra.

 

– Őszinte leszek, soha nem gondolkodom egyéni, individuális dolgokban, csak jól szeretnék játszani és a lehető legtöbb győzelemhez segíteni a csapatomat. Örülök, hogy én lettem az MVP, de nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget. Továbbra is ugyanígy kell összpontosítanunk, és folytatnunk a kemény munkát, ahogy eddig – nyilatkozta Perl a BL-honlapnak.

 

Perl a kispadról beállva, 21 perc alatt 21 pontig, 7 gólpasszig és 5 lepattanóig jutott a litván Neptunas ellen. 26 VAL-értékkel zárt a 97-73-as győzelem alkalmával.

 

Perl kiemelkedő teljesítménye videón!

241 Likes, 1 Comments - Falco KC (@falco_kc) on Instagram: " Perl kiemelkedő teljesítménye videón!"


– Nagyon motiváltan léptem pályára. Láttam, hogy a csapatnak igazán jól megy a játék, szerettem volna egy kis extra energiát adni a többieknek. Amikor a második dobásom beesett, volt egy kis szerencsém, de akkor már éreztem, hogy jó napom lehet. Fontos volt, hogy hamar elkaptam a ritmust.

 

Érdekes, hogy a Falco eddig mindhárom hazai mérkőzését meggyőző fölénnyel nyerte meg a BL-ben is.

 

– Hazai pályán mindig sok emócióval, energiával és nagyon harcosan játszunk. A szurkolóink mindig fantasztikus atmoszférát teremtenek, ezért minden ellenfelünknek nagyon nehéz Szombathelyen játszania. Elégedettek lehetünk az eddigi eredményeinkkel, de még mindig csak a csoportkör felénél vagyunk, még mindig sok meccs van hátra. Bízunk benne, ha így folytatjuk, akkor lesz esélyünk a továbbjutásra – zárta szavait Perl.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás