PDSZ: a kormány a pénz miatt nem hozza nyilvánosságra a fertőzött intézmények listáját

Papp László Tamás 2020-10-28 18:29:00
Mivel, ha a fertőzés munkahelyi eredetű, 100 százalékos táppénz jár, máskülönben csak 60.

„Pénz. Ez az a triviális ok, amiért a kormányzat nem hajlandó nyilvánosságra hozni azon intézmények listáját, ahol megjelent a koronavírus. Annak érdekében, hogy megspórolja az érintettek 100%-os táppénzét, hidegvérrel megvonja az informált döntés jogát a munkavállalóktól, ezzel akár veszélybe is sodorva őket” – fogalmaz egy bejegyzés a PDSZ Ne dolgozz ingyen című kampányoldalán:

„A kormányzat mindent megtesz azért, hogy elhallgassa, hol jelenik meg a vírus. Első látásra értelmetlen és buta, posztkommunista reflexnek tűnik ez, az állampolgár infantilizálásának, gyermekként kezelésének: „semmi közötök ehhez, majd a nagyok megoldanak mindent, ti csak foglalkozzatok mással, csak semmi pánik”. Csakhogy egyre világosabb: annak, hogy nem közlik az érintett intézmények listáját, anyagi okai vannak.

Míg neked azért fontos, hogy közzétegyék a listát, hogy ha van krónikus betegséged, vagy krónikus beteg a családban, akkor ne kapd el a vírust, addig a kormánynak azért fontos eltitkolnia a listát, mert ha nem nyilvános, hol kaptad el a koronavírust, akkor nehezebb bizonyítanod, hogy foglalkozási megbetegedésről van szó – ergo a kormány pénzt spórol ezzel. Más kérdés, hogy a nagy spórolás nem csak, hogy a pénztárcád kárára, de – ha krónikus beteg vagy – a te bőrödre is megy. Az a tény ugyanis, hogy a munkahelyeden fertőződtél meg, előfeltétele annak, hogy megkapd a 100%-os táppénzt. Minden más esetben 60% jár” – vélik a posztban.

Intézményi fertőzöttségi listák: megspórolná a 100%-os táppénzeket, ezért titkolózik a kormány

„Az iskola, óvoda, gimnázium, az épületek nem rendelkeznek személyiségi jogokkal, nincsenek minősített adataik – semmi sem tiltja listában szerepeltetésüket. Az igazság tehát az, hogy sem az Infotörvény, sem semmilyen más jogszabály nem tiltja a fertőzöttek, karanténba kerültek számának feltüntetését intézményenként. Az egyetlen értelmes indoka az adatok eltitkolásának az, hogy a kormány ismét spórolna az oktatáson: a száz százalékos táppénzek elvonásával igazgatná az egyre foltosabb költségvetést. Ellenben ahhoz, hogy bárki el tudja dönteni, hogy az ő élethelyzetében rendben van-e egy intézmény látogatása, elengedhetetlenül fontos, hogy képben legyen az aktuális helyzettel. Ezért ezen adatok szándékos eltitkolása bűncselekmény” – állítják.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”