Orbán: December 27-28-án kezdődhetnek az oltások... egyébként Soros!

Székely Zoárd 2020-12-18 10:08:00
Az anya nő, az apa férfi, a Soros az Soros!

„December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be"

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szokásos péntek reggeli interjúban úgy fogalmazott:

„Jól felkészültünk nyáron, megcsináltuk a konzultációt, lemértük, hogy az emberek körülbelül hogyan viszonyulnak a vírushoz, beszereztük a szükséges védőeszközöket, fölkészítettük az orvosokat, ápolónőket, úgyhogy én úgy látom, hogy az egészségügyi rendszer el tudja látni azt a nagy mennyiségű beteget, amit most a koronavírus állít elő”

A további oltásokról elmondta: a regisztrációnak lesz jelentősége, mert amikor tömegesen elérhetővé válik a vakcina, a regisztráció szerint fognak haladni. Ezért kérte az embereket az előjegyzésre.

„Idén kis karácsony lesz, a rokonlátogatásokról most le kell mondani az egészségmegóvás érdekében. Talán húsvétkor megülhetők majd a szokásos nagy családi ünnepségek"

- fogalmazott a kormányfő.

Beszélt arról is, hogy most senki ne menjen síelni, hogy továbbra is tartani kell a határzárat.

„A legnagyobb ellenfél most az orvosok, ápolók fáradtsága"

- jegyezte meg.

A járványhelyzetet a miniszterelnök úgy értékelte, hogy a számok ugyan nem romlanak, de ez nem egy nagy vigasz.

„Nincsenek felszabadító erejű jó híreim. Nem tudom azt mondani, hogy csökken, visszaszorul, ilyesmi. Azt tudom mondani, hogy a számok nem romlanak, ez nem egy nagy vigasz, de ugyanakkor azt látom, hogy számos nyugat-európai országban folyamatosan szigorítanak, ma reggel éppen azt néztem, hogy a németek teljesen zárni fognak.”

Miután az oltópontokról kérdezték, úgy nyilatkozott:

„az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik."

Orbán Viktor azt is elmondta, szombat délelőtt szeretne bejelentést tenni arról, hogy a járvány okozta gazdasági válság elhárítását célzó gazdaságvédelmi akciótervnek milyen újabb lépéseit vezetik be január 1-jétől kezdődően.

Aztán szóba kerültek a magyar érdekek és Soros György hálózata.

„Soros György, a világ legkorruptabb embere több alkalommal is megtámadta Magyarországot, de ami most történt a részéről - a magyar baloldal támogatásával -, az túlment azon a határon, amit egy ország egyszerűen, vállrándítva tudomásul vehet. Az mégsem normális ugyanis, hogy Soros azon dolgozik Brüsszelben, hogy ott ártson a magyaroknak, ahol csak tud. És nincsen jól, hogy mi meg itt ülünk, kivédjük ezeket az akciókat, és úgy teszünk, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga"

- mondta a miniszterelnök.

Kitért a genderkérdésre is, amelyet „a normális magyar ember nem is ért, hogy micsoda", mert „ezek olyan periférikus léthelyzetek problémái, amelyek az emberek 99 százalékát nem érintik".

„Magyarország egy normális ország, ahol evidencia, hogy az apa férfi, az anya nő, a házasságot pedig azért vállalják, mert közös utódokat akarnak. Nem lehet 100 ember életét egy kivételt jelentő ember sajátosságaira építve szabályozni - ahogyan Nyugat-Európában ezt akarják -, hanem a 99-ből kell kiindulni. Van a normálisnak tekintett helyzet, és van a kivétel: nem akarjuk elítélni azt, aki kivétel alá esik, de azt senki sem követelheti, hogy egyszázaléknyi kivétel sajátos életvitelére alapozzák a 99 százalék életét"

- fejtette ki Orbán.

Megszavazták a választási törvény és az alaptörvény módosítását is

Kedden több törvényt is elfogadtak a kormánypártok, például újabb egyetemek kerülnek alapítványi tulajdonba, és a nekik adott pénz is "elveszíti köztulajdon jellegét", de változnak a szabálysértésekre vonatkozó jogszabályok is - írja a HVG. A választási törvény módosításának értelmében a mostani 27 helyett a jövőben 71 egyéni választókerületben kell jelöltet indítania azoknak a pártoknak, amelyek országos listát akarnak állítani.

Úgy összegzett: nem az a feladat, hogy a többség átvegye a kisebbség gondolkodásmódját, hanem hogy a többség - megőrizve saját magát - tolerálja a kisebbség álláspontját.

 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.