Orbán: December 27-28-án kezdődhetnek az oltások... egyébként Soros!

Székely Zoárd 2020-12-18 10:08:00
Az anya nő, az apa férfi, a Soros az Soros!

„December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be"

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szokásos péntek reggeli interjúban úgy fogalmazott:

„Jól felkészültünk nyáron, megcsináltuk a konzultációt, lemértük, hogy az emberek körülbelül hogyan viszonyulnak a vírushoz, beszereztük a szükséges védőeszközöket, fölkészítettük az orvosokat, ápolónőket, úgyhogy én úgy látom, hogy az egészségügyi rendszer el tudja látni azt a nagy mennyiségű beteget, amit most a koronavírus állít elő”

A további oltásokról elmondta: a regisztrációnak lesz jelentősége, mert amikor tömegesen elérhetővé válik a vakcina, a regisztráció szerint fognak haladni. Ezért kérte az embereket az előjegyzésre.

„Idén kis karácsony lesz, a rokonlátogatásokról most le kell mondani az egészségmegóvás érdekében. Talán húsvétkor megülhetők majd a szokásos nagy családi ünnepségek"

- fogalmazott a kormányfő.

Beszélt arról is, hogy most senki ne menjen síelni, hogy továbbra is tartani kell a határzárat.

„A legnagyobb ellenfél most az orvosok, ápolók fáradtsága"

- jegyezte meg.

A járványhelyzetet a miniszterelnök úgy értékelte, hogy a számok ugyan nem romlanak, de ez nem egy nagy vigasz.

„Nincsenek felszabadító erejű jó híreim. Nem tudom azt mondani, hogy csökken, visszaszorul, ilyesmi. Azt tudom mondani, hogy a számok nem romlanak, ez nem egy nagy vigasz, de ugyanakkor azt látom, hogy számos nyugat-európai országban folyamatosan szigorítanak, ma reggel éppen azt néztem, hogy a németek teljesen zárni fognak.”

Miután az oltópontokról kérdezték, úgy nyilatkozott:

„az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik."

Orbán Viktor azt is elmondta, szombat délelőtt szeretne bejelentést tenni arról, hogy a járvány okozta gazdasági válság elhárítását célzó gazdaságvédelmi akciótervnek milyen újabb lépéseit vezetik be január 1-jétől kezdődően.

Aztán szóba kerültek a magyar érdekek és Soros György hálózata.

„Soros György, a világ legkorruptabb embere több alkalommal is megtámadta Magyarországot, de ami most történt a részéről - a magyar baloldal támogatásával -, az túlment azon a határon, amit egy ország egyszerűen, vállrándítva tudomásul vehet. Az mégsem normális ugyanis, hogy Soros azon dolgozik Brüsszelben, hogy ott ártson a magyaroknak, ahol csak tud. És nincsen jól, hogy mi meg itt ülünk, kivédjük ezeket az akciókat, és úgy teszünk, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga"

- mondta a miniszterelnök.

Kitért a genderkérdésre is, amelyet „a normális magyar ember nem is ért, hogy micsoda", mert „ezek olyan periférikus léthelyzetek problémái, amelyek az emberek 99 százalékát nem érintik".

„Magyarország egy normális ország, ahol evidencia, hogy az apa férfi, az anya nő, a házasságot pedig azért vállalják, mert közös utódokat akarnak. Nem lehet 100 ember életét egy kivételt jelentő ember sajátosságaira építve szabályozni - ahogyan Nyugat-Európában ezt akarják -, hanem a 99-ből kell kiindulni. Van a normálisnak tekintett helyzet, és van a kivétel: nem akarjuk elítélni azt, aki kivétel alá esik, de azt senki sem követelheti, hogy egyszázaléknyi kivétel sajátos életvitelére alapozzák a 99 százalék életét"

- fejtette ki Orbán.

Megszavazták a választási törvény és az alaptörvény módosítását is

Kedden több törvényt is elfogadtak a kormánypártok, például újabb egyetemek kerülnek alapítványi tulajdonba, és a nekik adott pénz is "elveszíti köztulajdon jellegét", de változnak a szabálysértésekre vonatkozó jogszabályok is - írja a HVG. A választási törvény módosításának értelmében a mostani 27 helyett a jövőben 71 egyéni választókerületben kell jelöltet indítania azoknak a pártoknak, amelyek országos listát akarnak állítani.

Úgy összegzett: nem az a feladat, hogy a többség átvegye a kisebbség gondolkodásmódját, hanem hogy a többség - megőrizve saját magát - tolerálja a kisebbség álláspontját.

 

Szólj hozzá!

Brit tudósok szerint sehogy sem állítható meg az emberek öregedési folyamata

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberiség sosem találja majd meg az örök élet titkát.

Ilyen se volt mostanában: ellenzéki képviselő volt a GyőrPlusz Rádió vendége

Balla Jenő civil önkormányzati képviselő volt Herkely Ákos vendége szombaton az önkormányzati rádióban.

Jó hírek érkeztek Szalai Ádám állapotáról

Valószínűleg pályára léphet a németek elleni mérkőzésen.

Az összes bajnokiját elvesztette a Győr-Moson-Sopron megyei csapat

A megyei III. osztályú Újkér egyszer sem volt sikeres az évben. A csapatvezető szerint a lényeg az, hogy együtt voltak, és futballoztak.

Vasárnap: sok napsütés fátyolfelhőkkel

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

Verstappen nyerte az időmérőt

Ezzel pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg.

Helyreállt a közlekedés az M1-esen

Mindkét forgalmi sáv járható Győr felé.

Már az idén odaadhatják a magyar utakat egy cégnek, rögtön 35 évre

Zsíros egyesség a láthatáron, de ki lesz a befutó?

Többé nem cseng ki

Az utolsó köztéri telefonfülkét is leszerelték Csehországban.

Szombaton is tombol a kánikula

35 fok is lehet délután.

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

van még itt cikk a témában: