Nyíltan kampányol az Agora igazgatója a Fidesznek

ugytudjuk.hu 2019-09-07 17:19:00
Intézményvezetőként ez eléggé véleményes.

Augusztus 20-ához kapcsolódva állami kitüntetést kapott Parais István, az AGORA igazgatója. Az elismerést bizonyára nem érdemtelenül kapta, bár pár nappal később már a Joskar-Ola lakótelep lépcsőházait járta, hogy a Fidesz jelöltjének gyűjtse az aláírásokat. Ez derül ki abból a sajtóközlényből, amelyet a körzet ellenzéki képviselője, Kelemen Krisztián lapunkhoz is eljuttatott.

Az esettel kapcsolatban előbb levélben kerestük meg az igazgatót, majd válasz hiányában telefonon is hívtuk. Elértük őt, és bár nyilatkozni nem kívánt, megerősítette az Éljen Szombathely! képviselőjének állításait, azt is hozzátéve, hogy a városban közismert szoros kötődése a Fideszhez.

Ez utóbbi kétségtelen, és szinte naponta adja tanúbizonyságát Parais. Bár az utóbbi időben ritkultak, egészen mostanáig szinte nem volt olyan Balázsy Péter, Hende Csaba, Puskás Tivadar, vagy bármely más helyi fideszes poszt, amelyet nagy lelkesedéssel ne osztott volna tovább a Facebookon. Buzgalma ritkának számít a helyi intézményvezetők között. Sem a tavalyi időközi választási kampányban a fideszes jelölt, Melega Miklós mellett sajtótájékoztatón megjelenő Varsányi Péter, sem például a Vas megyei önkormányzat kormánypárti frakciójában képviselőként is dolgozó Bálint András, a városi tulajdonú Szombathelyi Képző Központ vezetőjének közösségi oldalán nem találunk kampánytartalmú bejegyzéseket, ahogy a többi önkormányzati szervezet vezetőinél sem. Egyedül az AGORA igazgatója kívánta így bizonyítani hűségét.

A Fidesznek valószínű, hogy sokkal fontosabb, hogy gyakorlati segítséget is kap Paraistól. Korábban írtunk már róla, hogy az AGORA tagintézmény Savaria Filmszínház kávézójának szintén Fidesz tag bérlője rendkívül nagy kedvezménnyel kapja meg a mozi auláját, hogy ott bulikat rendezzen, vagy hogy Sátory Károly fideszes önkormányzati képviselő huszáregyesülete több mint 800 ezer forintot kapott eddig az AGORA-tól a március 15-ei városi ünnepségen való közreműködésért.

Parais István nemrég az amúgy nyereséges mozi privatizációját is kezdeményezte, az ellenzék információi szerint, mert azt fideszes érdekköröknek akarták átjátszani. A napokban azzal kavart botrányt, hogy egy általa és Lazáry Viktor, drogbotrányba belebukott egykori fideszes alpolgármester által közösen koordinált közösségépítő projektet időzítették úgy a kampányidőszakra, hogy arról csak a fideszes jelölteket értesítették, az ellenzékieket nem. Ezzel minden bizonnyal egy városi rendeletet is megszegtek.

Az igazgató szerint amúgy a kopogtatásban nem intézményvezetői funkciójával összefüggésben, hanem magánemberként vett részt. Az állítását azonban árnyalja az az általa szintén nem cáfolt információ, mely szerint a Fidesznek való aktív kampányolást egy AGORA-s kollégájával párban végezte, akinek Parais István a munkáltatója. Mivel további kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, így azt sem tudhattuk meg tőle, hogy beosztottja önként jelentkezett-e a politikai tevékenységre, vagy az igazgató presszionálására tette azt. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.