Közösségépítés helyett Fidesz kampány

Farkas Bazsi 2019-09-02 06:43:00
Kelemen Krisztián, az Éljen Szombathely képviselője szerint a Fidesznek olyan jól sikerült közösségi napot szervezni, hogy arról maga a közösség sem tudott.

Vasárnap délelőtt a választókörzetemben, a Joskar-Ola lakótelepen városrészi közösségi nap került megrendezésre, amely elsősorban nem a helyben élőket, hanem a Fidesz kampánycéljait szolgálta.

Az esemény egy olyan Európai Unió által finanszírozott, városi közösségépítés célját szolgáló projektből valósul meg, melynek koordinátorai Lazáry Viktor, a botrányairól elhíresült fideszes ex-alpolgármester, jelenleg a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere, valamint, Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, aki városi intézményvezetőként a fideszes képviselőjelöltnek gyűjtött aláírásokat kopogtatással, egy héttel ezelőtt hétvégén, a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a Joskar-Ola lakótelepen. Mindezt, azok után, hogy pár hónappal ezelőtt a Fideszes városvezetéshez hű üzleti körök részére kívánta értékesíttetni az önkormányzattal a saját intézményéhez tartozó Savaria Mozit, amit az Éljen Szombathely! frakciónk csak a közgyűlésen tudott megakadályozni.

A lakótelepi szabadidős napra a körzet képviselőjeként semmilyen hivatalos, vagy akár informális meghívót nem kaptam a szervezőktől. Jelen volt viszont a Fidesz képviselőjelöltje, akit egy forgatócsoport kísért, hogy a programról kampányvideót készíthessenek. Az esemény megszervezése nagyon sürgős lehetett a Fidesznek, hiszen a lakók tájékoztatására sem került sor, legalábbis nem tudtak róla, hogy milyen rendezvény zajlik egy megszokottan csendes, nyugodt vasárnap délelőtt.

Felszólítom Lazáry Viktort és Parais Istvánt, hogy tartózkodjanak attól, hogy a közpénzt fideszes kampánycélokra használják fel! A következő közgyűlésre pedig kezdeményezem, hogy a projektmegvalósítók számoljanak be arról, hogy az amúgy több városrészen is zajló rendezvényeket mekkora összegből, kiknek a bevonásával valósították meg, és azokat miért a kampányidőszakra időzítették.

Kelemen Krisztián

Önkormányzati Képviselő

Éljen Szombathely!

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.