Fotó: Ugytudjuk.hu

Közösségépítés helyett Fidesz kampány

Farkas Bazsi
2019. szeptember 2. hétfő, 06:43
Kelemen Krisztián, az Éljen Szombathely képviselője szerint a Fidesznek olyan jól sikerült közösségi napot szervezni, hogy arról maga a közösség sem tudott.

Vasárnap délelőtt a választókörzetemben, a Joskar-Ola lakótelepen városrészi közösségi nap került megrendezésre, amely elsősorban nem a helyben élőket, hanem a Fidesz kampánycéljait szolgálta.

 

Az esemény egy olyan Európai Unió által finanszírozott, városi közösségépítés célját szolgáló projektből valósul meg, melynek koordinátorai Lazáry Viktor, a botrányairól elhíresült fideszes ex-alpolgármester, jelenleg a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere, valamint, Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, aki városi intézményvezetőként a fideszes képviselőjelöltnek gyűjtött aláírásokat kopogtatással, egy héttel ezelőtt hétvégén, a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a Joskar-Ola lakótelepen. Mindezt, azok után, hogy pár hónappal ezelőtt a Fideszes városvezetéshez hű üzleti körök részére kívánta értékesíttetni az önkormányzattal a saját intézményéhez tartozó Savaria Mozit, amit az Éljen Szombathely! frakciónk csak a közgyűlésen tudott megakadályozni.

 

A lakótelepi szabadidős napra a körzet képviselőjeként semmilyen hivatalos, vagy akár informális meghívót nem kaptam a szervezőktől. Jelen volt viszont a Fidesz képviselőjelöltje, akit egy forgatócsoport kísért, hogy a programról kampányvideót készíthessenek. Az esemény megszervezése nagyon sürgős lehetett a Fidesznek, hiszen a lakók tájékoztatására sem került sor, legalábbis nem tudtak róla, hogy milyen rendezvény zajlik egy megszokottan csendes, nyugodt vasárnap délelőtt.

 

Felszólítom Lazáry Viktort és Parais Istvánt, hogy tartózkodjanak attól, hogy a közpénzt fideszes kampánycélokra használják fel! A következő közgyűlésre pedig kezdeményezem, hogy a projektmegvalósítók számoljanak be arról, hogy az amúgy több városrészen is zajló rendezvényeket mekkora összegből, kiknek a bevonásával valósították meg, és azokat miért a kampányidőszakra időzítették.

 

 

Kelemen Krisztián

Önkormányzati Képviselő

Éljen Szombathely!

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás