Nyíltan kampányol az Agora igazgatója a Fidesznek

ugytudjuk.hu 2019-09-07 17:19:00
Intézményvezetőként ez eléggé véleményes.

Augusztus 20-ához kapcsolódva állami kitüntetést kapott Parais István, az AGORA igazgatója. Az elismerést bizonyára nem érdemtelenül kapta, bár pár nappal később már a Joskar-Ola lakótelep lépcsőházait járta, hogy a Fidesz jelöltjének gyűjtse az aláírásokat. Ez derül ki abból a sajtóközlényből, amelyet a körzet ellenzéki képviselője, Kelemen Krisztián lapunkhoz is eljuttatott.

Az esettel kapcsolatban előbb levélben kerestük meg az igazgatót, majd válasz hiányában telefonon is hívtuk. Elértük őt, és bár nyilatkozni nem kívánt, megerősítette az Éljen Szombathely! képviselőjének állításait, azt is hozzátéve, hogy a városban közismert szoros kötődése a Fideszhez.

Ez utóbbi kétségtelen, és szinte naponta adja tanúbizonyságát Parais. Bár az utóbbi időben ritkultak, egészen mostanáig szinte nem volt olyan Balázsy Péter, Hende Csaba, Puskás Tivadar, vagy bármely más helyi fideszes poszt, amelyet nagy lelkesedéssel ne osztott volna tovább a Facebookon. Buzgalma ritkának számít a helyi intézményvezetők között. Sem a tavalyi időközi választási kampányban a fideszes jelölt, Melega Miklós mellett sajtótájékoztatón megjelenő Varsányi Péter, sem például a Vas megyei önkormányzat kormánypárti frakciójában képviselőként is dolgozó Bálint András, a városi tulajdonú Szombathelyi Képző Központ vezetőjének közösségi oldalán nem találunk kampánytartalmú bejegyzéseket, ahogy a többi önkormányzati szervezet vezetőinél sem. Egyedül az AGORA igazgatója kívánta így bizonyítani hűségét.

A Fidesznek valószínű, hogy sokkal fontosabb, hogy gyakorlati segítséget is kap Paraistól. Korábban írtunk már róla, hogy az AGORA tagintézmény Savaria Filmszínház kávézójának szintén Fidesz tag bérlője rendkívül nagy kedvezménnyel kapja meg a mozi auláját, hogy ott bulikat rendezzen, vagy hogy Sátory Károly fideszes önkormányzati képviselő huszáregyesülete több mint 800 ezer forintot kapott eddig az AGORA-tól a március 15-ei városi ünnepségen való közreműködésért.

Parais István nemrég az amúgy nyereséges mozi privatizációját is kezdeményezte, az ellenzék információi szerint, mert azt fideszes érdekköröknek akarták átjátszani. A napokban azzal kavart botrányt, hogy egy általa és Lazáry Viktor, drogbotrányba belebukott egykori fideszes alpolgármester által közösen koordinált közösségépítő projektet időzítették úgy a kampányidőszakra, hogy arról csak a fideszes jelölteket értesítették, az ellenzékieket nem. Ezzel minden bizonnyal egy városi rendeletet is megszegtek.

Az igazgató szerint amúgy a kopogtatásban nem intézményvezetői funkciójával összefüggésben, hanem magánemberként vett részt. Az állítását azonban árnyalja az az általa szintén nem cáfolt információ, mely szerint a Fidesznek való aktív kampányolást egy AGORA-s kollégájával párban végezte, akinek Parais István a munkáltatója. Mivel további kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, így azt sem tudhattuk meg tőle, hogy beosztottja önként jelentkezett-e a politikai tevékenységre, vagy az igazgató presszionálására tette azt. 

Szólj hozzá!

Elfogták a győri férfit, aki Kálmán Olgát zaklatta

Az 53 éves V.Gábort győri otthonában kapták el, miután édesanyja Facebook-profiljáról írt fenyegető üzeneteket a politikusnak.

A lebukás után elkobozták a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Fellebbezésnek nincs helye, de kérhetnek tárgyalást az érintettek.

Trump még mindig nem térhet vissza a Facebookra

A volt amerikai elnök közben el is indította saját kommunikációs platformját.

Rendesen hazavágta a főváros vasúti közlekedését a vihar

Felsővezeték-szakadás miatt több helyen is leállt a vasúti közlekedés.

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Visszavonták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben narancssárga riasztás.

Az FTC nyerte a Győri Audi ETO KC elleni zöld-fehér rangadót

Ez a kilenc gólos vereség a győri csapat bajnoki címébe is kerülhet.

Ősszel lesz az Ünnepi Könyvhét

A járványhelyzet miatt szeptember elejére tolják a könyvvásárt.

Vádemelést javasol a rendőrség Gődény Györggyel szemben

Ha minden igaz, rémhírterjesztésért felelhet.

Kiderült, miért halt meg Fülöp herceg

Sokan azt hitték, hogy az a fertőzés végzett vele, ami miatt kórházba is került.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatás után a rendőrség őrizetbe vette az énekest.

Mai jó hír: Máris "felújítják" a hétéves Groupama Arénát

A kormány május 4-én megjelent rendelete szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak "egy Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő" ingatlant - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egy magyar sofőr a hajnali, pinkafői baleset áldozata

Az autó áttért a szembe sávba, ahol egy kamion pótkocsijával ütközött.

Mától a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján.

A jelenlegi Alaptörvényről is kérdezték a diákokat a történelemérettségiben

Athéni demokrácia, középkori építészet és Mátyás uralkodása bukkant fel a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében. Az egyik feladat teljes egészében a jelenlegi Alaptörvényről szól.

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

van még itt cikk a témában: