Nyíltan kampányol az Agora igazgatója a Fidesznek

ugytudjuk.hu 2019-09-07 17:19:00
Intézményvezetőként ez eléggé véleményes.

Augusztus 20-ához kapcsolódva állami kitüntetést kapott Parais István, az AGORA igazgatója. Az elismerést bizonyára nem érdemtelenül kapta, bár pár nappal később már a Joskar-Ola lakótelep lépcsőházait járta, hogy a Fidesz jelöltjének gyűjtse az aláírásokat. Ez derül ki abból a sajtóközlényből, amelyet a körzet ellenzéki képviselője, Kelemen Krisztián lapunkhoz is eljuttatott.

Az esettel kapcsolatban előbb levélben kerestük meg az igazgatót, majd válasz hiányában telefonon is hívtuk. Elértük őt, és bár nyilatkozni nem kívánt, megerősítette az Éljen Szombathely! képviselőjének állításait, azt is hozzátéve, hogy a városban közismert szoros kötődése a Fideszhez.

Ez utóbbi kétségtelen, és szinte naponta adja tanúbizonyságát Parais. Bár az utóbbi időben ritkultak, egészen mostanáig szinte nem volt olyan Balázsy Péter, Hende Csaba, Puskás Tivadar, vagy bármely más helyi fideszes poszt, amelyet nagy lelkesedéssel ne osztott volna tovább a Facebookon. Buzgalma ritkának számít a helyi intézményvezetők között. Sem a tavalyi időközi választási kampányban a fideszes jelölt, Melega Miklós mellett sajtótájékoztatón megjelenő Varsányi Péter, sem például a Vas megyei önkormányzat kormánypárti frakciójában képviselőként is dolgozó Bálint András, a városi tulajdonú Szombathelyi Képző Központ vezetőjének közösségi oldalán nem találunk kampánytartalmú bejegyzéseket, ahogy a többi önkormányzati szervezet vezetőinél sem. Egyedül az AGORA igazgatója kívánta így bizonyítani hűségét.

A Fidesznek valószínű, hogy sokkal fontosabb, hogy gyakorlati segítséget is kap Paraistól. Korábban írtunk már róla, hogy az AGORA tagintézmény Savaria Filmszínház kávézójának szintén Fidesz tag bérlője rendkívül nagy kedvezménnyel kapja meg a mozi auláját, hogy ott bulikat rendezzen, vagy hogy Sátory Károly fideszes önkormányzati képviselő huszáregyesülete több mint 800 ezer forintot kapott eddig az AGORA-tól a március 15-ei városi ünnepségen való közreműködésért.

Parais István nemrég az amúgy nyereséges mozi privatizációját is kezdeményezte, az ellenzék információi szerint, mert azt fideszes érdekköröknek akarták átjátszani. A napokban azzal kavart botrányt, hogy egy általa és Lazáry Viktor, drogbotrányba belebukott egykori fideszes alpolgármester által közösen koordinált közösségépítő projektet időzítették úgy a kampányidőszakra, hogy arról csak a fideszes jelölteket értesítették, az ellenzékieket nem. Ezzel minden bizonnyal egy városi rendeletet is megszegtek.

Az igazgató szerint amúgy a kopogtatásban nem intézményvezetői funkciójával összefüggésben, hanem magánemberként vett részt. Az állítását azonban árnyalja az az általa szintén nem cáfolt információ, mely szerint a Fidesznek való aktív kampányolást egy AGORA-s kollégájával párban végezte, akinek Parais István a munkáltatója. Mivel további kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, így azt sem tudhattuk meg tőle, hogy beosztottja önként jelentkezett-e a politikai tevékenységre, vagy az igazgató presszionálására tette azt. 

Szólj hozzá!

Ingyenes koronavírus-tesztelést követelnek az ellenzéki pártok

Közgazdászok becslése szerint ez 35-40 milliárdba kerülne.

Rakitic nem lép pályára többet a horvát válogatottban

Az ex-Barcás középpályás 106-szor játszott a válogatottban.

Az amerikai hírszerzés szerint egy kanadai nő küldhetett mérget Trumpnak

A méreg postán érkezett, egészen a Fehér Házig jutott.

Koronavírus-fertőzés miatt határozatlan ideig bezár a nemrég átadott győri jégpálya

A győri jégkorongklub dolgozói közül ketten produkáltak pozitív tesztet.

A TASZ szerint alapjogsértő a kormány tétlensége a koronavírus második hullámában

A koronavírus nemcsak az egészségügyi és járványügyi rendszerek számára jelent globális kihívást, hanem egyben a jogállami működés erőpróbája is.

Ungár Péter: az Alzheimer-kórban szenvedők méltóságát meg kell őrizni!

Az LMP álláspontja szerint a demencia, az Alzheimerrel élő családtagok gondozása nem csupán a család felelőssége.

A farokcsóválásé volt a főszerep Szombathelyen

Az Állatvédők Vasi Egyesülete szombaton tartott örökbefogadó napot, a négylábúak legnagyobb örömére.

Még a minisztert is félretájékoztatták azért, hogy ne derüljön ki: nincs elég dolgozó

Tanulságos történet egy szociális otthonról, egy állami hivatalról és egy félretájékoztatott miniszterről.

Horrorkecske tart rettegésben egy családot Kőszegen

Nemrég egy vasvillával próbálták sakkban tartani a tyúkólba betört, párosodni óhajtó Rambót.

Megszületett Léna, Nadin és Ménrót

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

LMP: a Fidesz folytatja háborúját a közalkalmazotti státusz ellen

A párt szerint a kormánypárt bojkottálta az országgyűlés bizottsági ülését.

Pozitív koronavírus-teszt miatt elmarad az SZKKA Fradi elleni meccse

A pótlás időpontjáról később születik döntés.

Zöldségenként 10 nap elzárást kapott egy paprikatolvaj

7 paprikát zsákmányolt, most 70 napig lesz hűvösön.

Tévés lesz az SZKKA hétvégi bajnokija

Az MTK-hoz látogatnak majd a szombathelyi kézis lányok.

Le fogsz döbbenni, hogy honnan is ered a szív ábrázolása

A meleg érzelmek helyett, sokkal inkább egy hidegvérű hüllőhöz van köze. 

van még itt cikk a témában:

LMP: a Fidesz folytatja háborúját a közalkalmazotti státusz ellen

A párt szerint a kormánypárt bojkottálta az országgyűlés bizottsági ülését.

Már most válságkormányzás zajlik!

Megdönti-e a járvány a Fidesz tíz éve tartó uralmát, eljött-e az ellenzék ideje? Kell-e közös lista és közös program. Ki viszi el a balhét, ha nem nyer az ellenzék a borsodi időközi választáson? Kovács János politikai elemzővel beszélgettünk.

Hiba volt kiszállni: idén jó eséllyel egy gyerekvállalásról szóló dal nyerhette volna az Eurovíziót

Magyarország kiiratkozott a fideszes beszélő fejek által „gusztustalan homoszexuális flottatüntetésnek” nevezett összeurópai dalversenyről, amit idén minden valószínűség szerint a gyerekvállalás örömeiről szóló izlandi produkció nyert volna. Eközben a hazai Dal című műsorban egy megcsalásról szóló nóta diadalmaskodott.