Negyven éve szolgál úgy egy bekötőút Vasban, hogy egy gödör sem volt még rajta

ugytudjuk.hu 2020-11-25 09:31:00
Közhely a velünk élő múlt, de azért mégis megbizserget, ha szembe jön velünk. Pontosabban „fut" alattunk.

Nem is kis forgalmat bonyolít le egy jelentéktelennek tűnő, vasi bekötőút úgy, hogy negyven éve lényegében nem kellett a burkolatát javítani. Pedig egy ideje már kamionok is használják, meg óriás-traktorok. Mégsem gödrösödik. Vajon mi lehet a titka?

De lássuk a medvét!

Sorokpolányt Vasvár felé elhagyva, rögtön rákanyarodhatunk a 87054-ös jelzésű útra, amely Egyházashollós felé visz. Közbe esik még egy település, Nemesrempehollós. Az utat kezdetben cserjék, kisebb akácosok szegélyezik. Ez a környék egy időben az illegális szemétlerakók kedvelt célpontja volt.

Tovább haladva kiérünk egy nyílegyenes, mintegy 3 kilométeres szakaszra. Az árok, ha van, lapos, az útfelület szinte hibátlan. A gépjármű nagyobb sebességnél is stabil. Semmi gödör, vagy süllyedés, nyomvályú. Az egyenes szakasz negyedénél érünk el Cete-majorhoz, a pulykatelephez. 

Fotó: A polányi egyenes szakasz, amely lefedi az egykori Borostyánkő út vonalát.

Érdekesség, hogy ez a hely a világháború után a szovjetek gyűjtője volt. Ide terelték a „málenkij robotra" befogottakat, hogy aztán munkatábor és legtöbbször halál legyen a végállomás. Az itt élők mondják, hogy még a hatvanas években is kerültek elő a tábor létére utaló tárgyak, egyesek szerint emberi csontok is.

Lászlóval, a ma már nyugdíjas közutassal hajtunk a szakaszon. László még emlékszik rá, hogy ezzel a pályával sohasem volt gond. „Talán egyszer-kétszer szórtuk meg zúzalékkal, kátyúzásra nem emlékszem. Itt nem akadt dolog, maximum a padka, meg a fűnyírás, nyesés. Az tiszta volt, hogy ez a tartósság az útalapnak köszönhető. De ennek mármint az útépítésnek semmi nyoma nem volt az iratokban".

Nem is nagyon lehetett, mert az útnak ezt a szakaszát még a Kr. utáni 1. században építhették.

Pontosabban a ma is használatos, 3 kilométeres pálya szinte centire lefedi az egykori, Savariába vezető Borostyánkő út nyomvonalát.

Fotó: A Borostyánkő út fő vonalának térképe

Még az 1980-as években a Savaria Múzeum régésze, Cserményi Vajk tárt fel a Cete-majorral átellenben egy lóváltó állomást. Akkor a közutat is megkutatták és egyértelmű bizonyítékokat találtak arra, hogy a korona alatt, mintegy 1,5-2 méteres mélységben vörös kavics, bazaltkő rétegek húzódnak, vessző maradványokkal.

Az akkoriban szenzációnak számító feltárás sajnos nem teljesedhetett ki. A kutatást pénzhiányra hivatkozva leállították, a lóváltó állomást pedig évekkel később betemették. Valójában a régész személyével volt gond, aki akkor már a Kádár-rendszer ismert bírálójának számított és a megyéből is távoznia kellett.

Az sem segítette elő a régészek dolgát, hogy a feltárás mellé telepítettek egy fúrótornyot, földgáz reményében. Végül ez nem jött be, termálvizet viszont találtak. A környező falvak lelkesedést hamar lehűtötték, mert a kút a lóváltó sorsára jutott: betemették. Ma már csak néhány beton villanyoszlop-torzó emlékeztet a közelmúltra.  

De hogy építettek utat a rómaiak, miből készült a mi kis polányi szakaszunk? Erre ad választ Karoliny Márton a Vas megyei közutak története című, 1987-es munkájában.

Fotó: Toscanában teljes épségükben is fennmaradtak egyes szakaszok

„A rómaiak útjaikat lehetőleg egyenes vonalvezetéssel, töltéseken építették ki, útmenti árokra a nyomok nem utalnak. A töltés agyagos területeken is jól tömörített kavicsból épült. A Körmend környékén végzett ásatások szerint a töltés metszete egyenlő szárú trapéz volt, 9 méteres alapszélességgel. A korona 5,50 m széles volt, a töltés magassága 0,7—0,8 m. Az utak szelvényezését mérföldkövek jelezték (lapis miliarius)... A főhálózat kiinduló pontját Rómában a Forumon az Arany mérföldkő, a Miliareum Aureum jelezte.

A burkolat általában döngölt kavics volt. amit habarcs kiöntéssel szilárdítottak, és rendszeresen megújítottak. Feltehető, hogy oldalirányból vesszőfonattal támasztották meg. Városokon belül tartósabb burkolatokat építettek. Ennek egyik legszebb példája a Szombathelyen feltárt városközpont bazaltborítású útja". 

Fotó: A térkép jelöli a sorokpolányi szakaszt

Az sem érdektelen, hogy mi volt a mai autók őse, azaz mivel közlekedtek a limes utakon?  A szerző leírja, hogy a személyek szállítására többféle kocsit használtak, volt amelyiken aludni is lehetett.

A teherszállítást nehezebb járművekkel oldották meg és gondoltak a karbantartásra is. Augustus császár műszaki csapatokat szervezett, ez volt a ,,centuria accessorum velatorum". Az utasok ellátását, pihenését mansio-k szolgálták. Ezek között 6-8 lóváltó állomás állt rendelkezésre. Ezek egyike lehetett a Cserményi Vajk által feltárt sorokpolányi.

Búcsúzóul teszünk még egy kört, jól felpörgetjük a motort. Mintha sztrádán lennénk.

Fotó: Az oszlop-torzók egy sikertelen próbafúrás mementói. Itt tárták fel a lóváltó állomást.

De hát azon is vagyunk, la autostradan.

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában:

Vas megyei önkormányzatokat is lehúzott a zalai sorozatcsaló

Száznál is több dunántúli önkormányzatot, valamint tucatnyi vállalkozást és magánszemélyt csapott be turisztikai kiadványok ígéretével egy magát írónak, szerkesztőnek valló férfi, aki már többször volt büntetve.

Babakocsit toló szülőt is fejberúgott egy agresszív férfi Szombathelyen

Volt, akit "csak" leköpött, de mást a földön kezdett ütni úgy, hogy nem is ismerte őket.