Molnár Miklós: 1 millió 140 ezer forint önkormányzati támogatást kapott a Polgári Egyesület Szombathelyért az elmúlt ciklusban

Farkas Bazsi 2019-01-29 12:07:00
Az alpolgármester szerint a szombathelyi költségvetés pazarló, akár egymilliárd forintot is megtakaríthatna a város évente.

Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a PESZ-t Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester egy ma tartott sajtótájékoztatón.

A politkus emlékeztetett, néhány hete egy a Polgári Egyesület Szombathelyért által jegyzett nyílt levél jelent meg a Vas Népében, ahol lemondásra szólították fel, ami egyébként a januári rendkívüli közgyűlés eseményei miatt íródott.

A levél úgy jelent meg, hogy annak aláírója nem volt. Molnár hiába érdeklődött a Vas Népénél, a szerkesztőség nem adott tájékoztatást, hogy ki volt a szerzője. Az Ugytudjuk.hu szerkesztősége is e-mailben kereste meg korábban az egyesületet, hogy tájékozódjon a levél írójáról, választ mi sem kaptunk.

Molnár most azt mondta, hogy az egyesület ezzel politikai síkra lépett, az önkormányzati szabályozás pedig tiltja, hogy ilyen egyesület közpénzből támogatást kapjon.

Molnár ezért arra szólította fel őket, hogy fizessék vissza az elmúlt ciklusban kapott 1 millió 140 ezer forint támogatást.

A sajtótájékoztatóra meghívták Horváth Csabát, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnökét (korábbi fideszes önkormányzati képviselő, jelenleg a városi Fidesz alelnöke), aki nem jött el.

Molnár azt is mondta, hogy korábban négyszemközti beszélgetésre hívta Horváthot, aki elfogadta a meghívást, majd az egyeztetett időpont előtt 20 perccel mégis lemondta azt.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy korábban Puskás Tivadarral kellett egyeztetnie a költségvetéstervezetről, mivel azonban ennek elkészítését Puskás saját hatáskörbe vonta, így most a nyilvánosság előtt mondhatja el, a város pazarló költségvetéssel dolgozott eddig.

Véleménye szerint Szombathely 500 millió-1 milliárd forintot tudna megtakarítani évente egy szervezeti-intézményi átalakítással.

Molnár kiemelte, az elmúlt években Puskásnak egy dolog volt fontos, hogy az újraélesztési program 30 milliója szerepeljen a költségvetésben.

A költségvetésnek legkésőbb február közepére kell elkészülnie, egyelőre azoban nem lehet tudni, mikorra hívja össze a közgyűlést a polgármester.

Molnár újságírói kérdésre elmondta, hogy a Pro Savaria nem döntötte még el, hogy elindul e az őszi önkormányzati választásokon. Ezt valószínű február végén beszélik majd meg.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.