Molnár Miklós: 1 millió 140 ezer forint önkormányzati támogatást kapott a Polgári Egyesület Szombathelyért az elmúlt ciklusban

Farkas Bazsi 2019-01-29 12:07:00
Az alpolgármester szerint a szombathelyi költségvetés pazarló, akár egymilliárd forintot is megtakaríthatna a város évente.

Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a PESZ-t Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester egy ma tartott sajtótájékoztatón.

A politkus emlékeztetett, néhány hete egy a Polgári Egyesület Szombathelyért által jegyzett nyílt levél jelent meg a Vas Népében, ahol lemondásra szólították fel, ami egyébként a januári rendkívüli közgyűlés eseményei miatt íródott.

A levél úgy jelent meg, hogy annak aláírója nem volt. Molnár hiába érdeklődött a Vas Népénél, a szerkesztőség nem adott tájékoztatást, hogy ki volt a szerzője. Az Ugytudjuk.hu szerkesztősége is e-mailben kereste meg korábban az egyesületet, hogy tájékozódjon a levél írójáról, választ mi sem kaptunk.

Molnár most azt mondta, hogy az egyesület ezzel politikai síkra lépett, az önkormányzati szabályozás pedig tiltja, hogy ilyen egyesület közpénzből támogatást kapjon.

Molnár ezért arra szólította fel őket, hogy fizessék vissza az elmúlt ciklusban kapott 1 millió 140 ezer forint támogatást.

A sajtótájékoztatóra meghívták Horváth Csabát, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnökét (korábbi fideszes önkormányzati képviselő, jelenleg a városi Fidesz alelnöke), aki nem jött el.

Molnár azt is mondta, hogy korábban négyszemközti beszélgetésre hívta Horváthot, aki elfogadta a meghívást, majd az egyeztetett időpont előtt 20 perccel mégis lemondta azt.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy korábban Puskás Tivadarral kellett egyeztetnie a költségvetéstervezetről, mivel azonban ennek elkészítését Puskás saját hatáskörbe vonta, így most a nyilvánosság előtt mondhatja el, a város pazarló költségvetéssel dolgozott eddig.

Véleménye szerint Szombathely 500 millió-1 milliárd forintot tudna megtakarítani évente egy szervezeti-intézményi átalakítással.

Molnár kiemelte, az elmúlt években Puskásnak egy dolog volt fontos, hogy az újraélesztési program 30 milliója szerepeljen a költségvetésben.

A költségvetésnek legkésőbb február közepére kell elkészülnie, egyelőre azoban nem lehet tudni, mikorra hívja össze a közgyűlést a polgármester.

Molnár újságírói kérdésre elmondta, hogy a Pro Savaria nem döntötte még el, hogy elindul e az őszi önkormányzati választásokon. Ezt valószínű február végén beszélik majd meg.

Szólj hozzá!

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

140 milliót költ az MTVA a dolgozói utaztatására

A Mauri Utazási Kft. idén meglehetősen sikeres volt a közbeszerzéseken.

Ezért nem tanúskodhat elgázolt gyermeke ügyében L.L. Junior

L.L. Junior kizárták elhunyt kisfia ügyéből, csak a hallgatóság soraiban foglalhat helyet a tárgyaláson.

A Dunántúlon szombaton lesz pár erős széllökés

Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként erős lökések kísérik.

Novembertől folytatódik a Balaton kotrása

Az egész térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul.

Szászhúszezer éves múltra nyúlhat vissza a ruhakészítés

Megtalálhatták a kutatók a ruhakészítés legrégebbi régészeti leleteit.

Hangoskodó juhok miatt költözött el Cristiano Ronaldo 6 millió fontos házából

A portugál sztár csupán néhány hetet töltött családjával az ingatlanban.

Ausztriában újra lehet telefonon beteget jelenteni

A már ismert korábbi, de júliusban hatályát vesztett intézkedés újbóli bevezetésére a koronavírusos megbetegedések gyorsan emelkedő száma miatt került sor.

A szegényebb étrend miatt zsugorodnak a világ legmagasabb emberei

Az utolsó generáció átlag egy centiméterrel kisebb az előzőnél.

van még itt cikk a témában:

Nyögvenyelősen indul az ellenzéki előválasztás, lehalt a rendszer

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Egyelőre a rendszer újraindulására várnak.

Sokat kellett várnia egy táppénzes papírra, ezért beütötte a rendelő ablakát egy férfi Szombathelyen

Az egész világ ellenem van, de majd én megmutatom - gondolhatta a dühös férfi.