Molnár Miklós: 1 millió 140 ezer forint önkormányzati támogatást kapott a Polgári Egyesület Szombathelyért az elmúlt ciklusban

Farkas Bazsi 2019-01-29 12:07:00
Az alpolgármester szerint a szombathelyi költségvetés pazarló, akár egymilliárd forintot is megtakaríthatna a város évente.

Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a PESZ-t Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester egy ma tartott sajtótájékoztatón.

A politkus emlékeztetett, néhány hete egy a Polgári Egyesület Szombathelyért által jegyzett nyílt levél jelent meg a Vas Népében, ahol lemondásra szólították fel, ami egyébként a januári rendkívüli közgyűlés eseményei miatt íródott.

A levél úgy jelent meg, hogy annak aláírója nem volt. Molnár hiába érdeklődött a Vas Népénél, a szerkesztőség nem adott tájékoztatást, hogy ki volt a szerzője. Az Ugytudjuk.hu szerkesztősége is e-mailben kereste meg korábban az egyesületet, hogy tájékozódjon a levél írójáról, választ mi sem kaptunk.

Molnár most azt mondta, hogy az egyesület ezzel politikai síkra lépett, az önkormányzati szabályozás pedig tiltja, hogy ilyen egyesület közpénzből támogatást kapjon.

Molnár ezért arra szólította fel őket, hogy fizessék vissza az elmúlt ciklusban kapott 1 millió 140 ezer forint támogatást.

A sajtótájékoztatóra meghívták Horváth Csabát, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnökét (korábbi fideszes önkormányzati képviselő, jelenleg a városi Fidesz alelnöke), aki nem jött el.

Molnár azt is mondta, hogy korábban négyszemközti beszélgetésre hívta Horváthot, aki elfogadta a meghívást, majd az egyeztetett időpont előtt 20 perccel mégis lemondta azt.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy korábban Puskás Tivadarral kellett egyeztetnie a költségvetéstervezetről, mivel azonban ennek elkészítését Puskás saját hatáskörbe vonta, így most a nyilvánosság előtt mondhatja el, a város pazarló költségvetéssel dolgozott eddig.

Véleménye szerint Szombathely 500 millió-1 milliárd forintot tudna megtakarítani évente egy szervezeti-intézményi átalakítással.

Molnár kiemelte, az elmúlt években Puskásnak egy dolog volt fontos, hogy az újraélesztési program 30 milliója szerepeljen a költségvetésben.

A költségvetésnek legkésőbb február közepére kell elkészülnie, egyelőre azoban nem lehet tudni, mikorra hívja össze a közgyűlést a polgármester.

Molnár újságírói kérdésre elmondta, hogy a Pro Savaria nem döntötte még el, hogy elindul e az őszi önkormányzati választásokon. Ezt valószínű február végén beszélik majd meg.

Szólj hozzá!

Ilyen se volt mostanában: ellenzéki képviselő volt a GyőrPlusz Rádió vendége

Balla Jenő civil önkormányzati képviselő volt Herkely Ákos vendége szombaton az önkormányzati rádióban.

Jó hírek érkeztek Szalai Ádám állapotáról

Valószínűleg pályára léphet a németek elleni mérkőzésen.

Az összes bajnokiját elvesztette a Győr-Moson-Sopron megyei csapat

A megyei III. osztályú Újkér egyszer sem volt sikeres az évben. A csapatvezető szerint a lényeg az, hogy együtt voltak, és futballoztak.

Vasárnap: sok napsütés fátyolfelhőkkel

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

Verstappen nyerte az időmérőt

Ezzel pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg.

Helyreállt a közlekedés az M1-esen

Mindkét forgalmi sáv járható Győr felé.

Már az idén odaadhatják a magyar utakat egy cégnek, rögtön 35 évre

Zsíros egyesség a láthatáron, de ki lesz a befutó?

Többé nem cseng ki

Az utolsó köztéri telefonfülkét is leszerelték Csehországban.

Szombaton is tombol a kánikula

35 fok is lehet délután.

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

van még itt cikk a témában: