Hogyan kaphatott önkormányzati támogatást az az egyesület, amelynek elnöke az egyik szombathelyi, önkormányzati bizottságban ül?

Farkas Bazsi 2019-01-25 06:11:00
Polgári, keresztény értékek.

Január 12-én hívta fel magára a figyelmet a Polgári Egyesület Szombathelyért azzal, hogy a Vas Népében megjelentetett egy nyílt levelet, amiben lemondásra szólította fel Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármestert. Szerintük ugyanis Molnár elárulta a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat azzal, hogy a rendkívüli közgyűlésen megszavazta a rbaszolgatörvény ellenehtetlenítésének javaslatának napirendrevételét. 


Egy korábbi cikkünkben már írtunk az egyesületről. 

Az egyesületet 2002 november 28-án alapították. Két képviselője van Horváth Csaba és Pap Hunor. Mind a két név ismerős lehet, Pap Hunor korábban volt fideszes városi képviselőjelölt, Hende Csaba titkára, egy időben az önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, ahonnan a fideszes többségű közgyűlés váltotta le.


 
Horváth Csaba pedig szintén Fidesz-tag, a párt városi alelnöke, 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő. 2014-ben ugyan indult a választáson, ám a körzetben végül nem ő, hanem Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) nyert.

Az egyesületet 2018-ban az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülettel közösen tüntették ki, vehették át az "Év Civil Szervezete-díjat" vehették át a Szent Márton gálán. 2015-ben pedig maga Horváth vehetett át kitüntetést Puskástól, akkor az idősek napja alkalmából az Idősek az idősekért elnevezésű önkormányzati díjat kapta meg.

De nem csak emiatt akadt meg a szemünk azon az egyesületen, amelynek céljai között a nemzeti kultúra, a polgári és keresztény értékek ápolása, kulturális örökség megóvása is szerepel, hanem azért is, 2017-ben 200 ezer forintos önkormányzati támogatásban részesültek. 

Horváth Csaba (Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté)


Csakhogy a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke az a Horváth Csaba, aki egyébként a Fidesz delegáltjaként tagja a szombathelyi önkormányzat Gazdasági és Városstratégiai Bizottságnak is. Igaz támogatásukról nem ez a bizottság, hanem a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága döntött, aminek elnöke Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária Horváthtal együtt a Gazdasági Bizottságban is ott ül.

Az egyesület és a szombathelyi fideszes városvezetés jó viszonyát mutatja, hogy a város hivatalos weblapja, a www.szombathely.hu fotós tudósításban számolt be egy 2017-es februári rendezvényükről.

Kerestük a Polgári Egyesület Szombathelyért, hogy megtudjuk igazak e azok az információink, ami szerint az elmúlt önkormányzati ciklusban közel egymillió forintot kaptak a szombathelyi önkormányzattól. Egyelőre azonban nem kaptunk választ.


 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.