Hogyan kaphatott önkormányzati támogatást az az egyesület, amelynek elnöke az egyik szombathelyi, önkormányzati bizottságban ül?

Farkas Bazsi 2019-01-25 06:11:00
Polgári, keresztény értékek.

Január 12-én hívta fel magára a figyelmet a Polgári Egyesület Szombathelyért azzal, hogy a Vas Népében megjelentetett egy nyílt levelet, amiben lemondásra szólította fel Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármestert. Szerintük ugyanis Molnár elárulta a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat azzal, hogy a rendkívüli közgyűlésen megszavazta a rbaszolgatörvény ellenehtetlenítésének javaslatának napirendrevételét. 


Egy korábbi cikkünkben már írtunk az egyesületről. 

Az egyesületet 2002 november 28-án alapították. Két képviselője van Horváth Csaba és Pap Hunor. Mind a két név ismerős lehet, Pap Hunor korábban volt fideszes városi képviselőjelölt, Hende Csaba titkára, egy időben az önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, ahonnan a fideszes többségű közgyűlés váltotta le.


 
Horváth Csaba pedig szintén Fidesz-tag, a párt városi alelnöke, 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő. 2014-ben ugyan indult a választáson, ám a körzetben végül nem ő, hanem Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) nyert.

Az egyesületet 2018-ban az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülettel közösen tüntették ki, vehették át az "Év Civil Szervezete-díjat" vehették át a Szent Márton gálán. 2015-ben pedig maga Horváth vehetett át kitüntetést Puskástól, akkor az idősek napja alkalmából az Idősek az idősekért elnevezésű önkormányzati díjat kapta meg.

De nem csak emiatt akadt meg a szemünk azon az egyesületen, amelynek céljai között a nemzeti kultúra, a polgári és keresztény értékek ápolása, kulturális örökség megóvása is szerepel, hanem azért is, 2017-ben 200 ezer forintos önkormányzati támogatásban részesültek. 

Horváth Csaba (Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté)


Csakhogy a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke az a Horváth Csaba, aki egyébként a Fidesz delegáltjaként tagja a szombathelyi önkormányzat Gazdasági és Városstratégiai Bizottságnak is. Igaz támogatásukról nem ez a bizottság, hanem a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága döntött, aminek elnöke Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária Horváthtal együtt a Gazdasági Bizottságban is ott ül.

Az egyesület és a szombathelyi fideszes városvezetés jó viszonyát mutatja, hogy a város hivatalos weblapja, a www.szombathely.hu fotós tudósításban számolt be egy 2017-es februári rendezvényükről.

Kerestük a Polgári Egyesület Szombathelyért, hogy megtudjuk igazak e azok az információink, ami szerint az elmúlt önkormányzati ciklusban közel egymillió forintot kaptak a szombathelyi önkormányzattól. Egyelőre azonban nem kaptunk választ.


 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.