Hogyan kaphatott önkormányzati támogatást az az egyesület, amelynek elnöke az egyik szombathelyi, önkormányzati bizottságban ül?

Farkas Bazsi 2019-01-25 06:11:00
Polgári, keresztény értékek.

Január 12-én hívta fel magára a figyelmet a Polgári Egyesület Szombathelyért azzal, hogy a Vas Népében megjelentetett egy nyílt levelet, amiben lemondásra szólította fel Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármestert. Szerintük ugyanis Molnár elárulta a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat azzal, hogy a rendkívüli közgyűlésen megszavazta a rbaszolgatörvény ellenehtetlenítésének javaslatának napirendrevételét. 


Egy korábbi cikkünkben már írtunk az egyesületről. 

Az egyesületet 2002 november 28-án alapították. Két képviselője van Horváth Csaba és Pap Hunor. Mind a két név ismerős lehet, Pap Hunor korábban volt fideszes városi képviselőjelölt, Hende Csaba titkára, egy időben az önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, ahonnan a fideszes többségű közgyűlés váltotta le.


 
Horváth Csaba pedig szintén Fidesz-tag, a párt városi alelnöke, 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő. 2014-ben ugyan indult a választáson, ám a körzetben végül nem ő, hanem Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) nyert.

Az egyesületet 2018-ban az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülettel közösen tüntették ki, vehették át az "Év Civil Szervezete-díjat" vehették át a Szent Márton gálán. 2015-ben pedig maga Horváth vehetett át kitüntetést Puskástól, akkor az idősek napja alkalmából az Idősek az idősekért elnevezésű önkormányzati díjat kapta meg.

De nem csak emiatt akadt meg a szemünk azon az egyesületen, amelynek céljai között a nemzeti kultúra, a polgári és keresztény értékek ápolása, kulturális örökség megóvása is szerepel, hanem azért is, 2017-ben 200 ezer forintos önkormányzati támogatásban részesültek. 

Horváth Csaba (Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté)


Csakhogy a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke az a Horváth Csaba, aki egyébként a Fidesz delegáltjaként tagja a szombathelyi önkormányzat Gazdasági és Városstratégiai Bizottságnak is. Igaz támogatásukról nem ez a bizottság, hanem a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága döntött, aminek elnöke Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária Horváthtal együtt a Gazdasági Bizottságban is ott ül.

Az egyesület és a szombathelyi fideszes városvezetés jó viszonyát mutatja, hogy a város hivatalos weblapja, a www.szombathely.hu fotós tudósításban számolt be egy 2017-es februári rendezvényükről.

Kerestük a Polgári Egyesület Szombathelyért, hogy megtudjuk igazak e azok az információink, ami szerint az elmúlt önkormányzati ciklusban közel egymillió forintot kaptak a szombathelyi önkormányzattól. Egyelőre azonban nem kaptunk választ.


 

Szólj hozzá!

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.

Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott Messi

Tavaly októberben az argentin aranylabdás küldött egy általa dedikált PSG-mezt a pápának.

Még csak most fontolgatják, hogy a covid-gyorsteszt hatósági áras legyen

A Gazdasági Versenyhivatalnak öt covid-hullám kellett hozzá, hogy javaslatot tegyenek a kormánynak, miközben sok országban lassan két éve ingyenesek a tesztek.

Vb-bronzérmes dán játékos érkezhet a Győri Audi ETO KC-hoz

Line Haugstednek sajtóhírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra.

A BKV szerint emberi mulasztás okozhatta a hétvégi metróbalesetet

Az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

Egy szombathelyi nő megfenyegette a gyermekét nevelő gyámot

Csak felügyelet mellett láthatta gyermekeit, ahol inkább saját sérelmeivel volt elfoglalva, és egyre indulatosabbá is vált.

Játék! Mi az: a focistáknak ingyenes, az embereknek fizetniük kell érte?

A sportklubok teljes mértékben TAO-támogatásból fedezik a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeit.