A diplomát sem szerzett Nagy Feróval csábítaná magához a diákokat a szombathelyi egyetem

Farkas Bazsi 2020-01-14 17:11:00
A NER egyik kedvenc zenészétől várják a SEK hallgatói számának fellendülését.

Nyílt napot tart az ELTE-SEK, január 22-én, ami persze önmagában nem lenne akkora hír, hiszen az egyetemek ilyenkor tartanak nyílt napot, ahol megmutatják a leendő hallgatóknak, hogy mit is tudnak tanulni, mennyire tudnak piacképes tudásra szert tenni.


A szombathelyi egyetemre egy ideje már rájár a rúd. Tavaly májusban nagy reményekkel hirdették meg a turizmus-vendéglátás szakot, amit duális képzésben indított volna az intézmény, csakhogy nem volt annyi jelentkező, hogy végül elinduljon a szak. Az eddigi zászlóshajónak számító gépészmérnökszak hallgatói létszáma folyamatosan csökken. 2015-ben 225 jelentkezőből 80 hallgatót vettek fel, addig 2019-ben már csak 147 jelentkező volt, közülük 30-an lettek az intézmény tanulói. De az összlétszám is csökkent a szombathelyi egyetemen. 2018-ben 654 hallgatót vettek fel, 2019-ben már csak 591 új beiratkozó volt.


Jövő héten szerdán 13 órától rendezik az egyetem nyílt napját. A szokásos előadások és képzés bemutatók mellett szokatlan programponton akadt meg a szemem:


 
15.00 Sztárvendégünk Nagy Feró
C-ép. Könyvtár, Konferenciaterem
Nagy Feró közvetlen stílusban egyetemi éveiről és a zenélésről.
Nagy Feróval dr. Németh István rektorhelyettes beszélget.


 
A kérdés persze az, hogy Nagy Feró neve mit mond a mostani 18 éves korosztálynak, mert tippem szerint ez a fajta érték erősen közelít a zéróhoz. A nemzet csótányának mostanában nagyon megy, amióta a NER kultúrharcának egyik babos kendővel felkent lovagja lett. 


 
Az Opten adatai szerint Nagy Feró cége 2018-ban 25 millió forintos nyereséggel zárt. A korábbi évben ez az összeg mindössze 279 ezer forint volt. 


 
A művész urat nemrég kérték fel arra, hogy a teljesen értelmetlen, A Dal 2020, egyik zsűri székét elfoglalja. Olyan név mellé beülve, mint Apáti Bence, aki balettművész, publicista, és a Hír Tv egyik oszlopos arca és véleményvezére.  


 
Ha én 18 éves lennék, pont nem törném, zúznám magam, hogy arra az egyetemre ülhessek be, amit Orbán Viktor egyik házi zenésze reklámoz, aki eddig olyan akciókhoz adta a nevét és arcát, mint például a Nemzeti Konzultáció kitöltése. Figyelembe véve, hogy azzal már szinte minden közvéleménykutatás egyetért, hogy a gimnazisták és egyetemisták körében nincs gyűlöltebb párt a Fidesznél, egészen biztos szar húzásnak tűnik Nagy Feróval jópofizni az egyetemi éveiről. Erre még az a tény is ráerősít, hogy a tavaly Petőfi zenei életműdíjat kapott művész úr a Wikipédia információi szerint ugyan látogatta a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolát, de államvizsgát már nem tett, a diplomát pedig így nem szerezte meg.


 
Kerestük a SEK-et, hogy miért pont Nagy Feróval próbálják meg magukhoz csábítani a gimnazistákat, de választ eddig nem kaptunk. 
 
 
 

Szólj hozzá!

Mi szóltunk: minden drágább lesz

A benzin és az élelmiszerek drágulására készítik fel a lakosságot. A kispénzűeknek és a nyugdíjasoknak fáj majd a legjobban.

Cinizmus az életmentés feltételekhez kötése Ungár és Kanász-Nagy szerint

Az LMP politikusai semmitmondónak tartják az EMMI válaszát.

Olcsóbb lesz a vonatjegy több dunántúli viszonylaton

Sűrűbb és utasbarát kínálatot ígérnek a Balaton déli partja, Keszthely, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely és Zalaegerszeg felé.

702 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg

702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

A fertőzöttek száma csaknem 33 millió, a halálos áldozatoké 996 ezer világszerte

A világon 32 994 213 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 996 682, a gyógyultaké pedig 22 850 358 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

Figyelem, úton végzett munka Csipkereknél!

Ma 16 óráig várható a befejezés.

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választás lesz a Vas megyei Kemeneskápolnán

Döntetlen lett az eredmény a két független polgármesterjelölt csatájában.

Kettős front várható

Délutántól záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

34 éve halt meg minden idők egyik legnagyobb thrash metal zenésze

Rohan az idő: Cliff Burton 1986. szeptember 27-én halt meg a svédországi Dörarp közelében, mikor - a sofőr elmondása szerint - megcsúszó turnébuszból kizuhant.

Rákóczi Feri és Vadon Jani is koronvírusos lett

Otthonról készül a Rádió 1 összes műsora.

Hazai győzelem Gyirmóton

Továbbra sem megy a Vasasnak.

Agyevő amőbát találtak a csapvízben

Meghalt egy hatéves kisfiú.

Árokba csapódott egy kisteherautó Celldömölknél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Apuka lesz Jon Snow

Közeleg a tél...

Új módon fertőz a koronavírus

Magyar tudósok érdeme a felfedezés.

Sorra fertőződnek meg az intenzíves orvosok a győri kórház főigazgatója szerint

Tamás László János hozzátette: emellett jelentősen emelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak a számát.

van még itt cikk a témában:

Harminc éve lettek a szovjet mintájú tanácsokból önkormányzatok

Évfordulós anyagunk a taxisblokád előestéjén zajló 1990-es helyhatósági választások tiszteletére.

Kerek egy éve, hogy utoljára hangzott el a szombathelyi közgyűlésben, hogy: bevándorláspárti szivárványkoalíció

A fideszes képviselők szinte minden felszólalásukban elnyomták ezt a jelzőt, az akkori városvezető új többségre. Később kiderült, hogy központi utasításnak engedelmeskedtek.