HIRDETÉS

A diplomát sem szerzett Nagy Feróval csábítaná magához a diákokat a szombathelyi egyetem

Farkas Bazsi
2020. január 14. kedd, 17:11
A NER egyik kedvenc zenészétől várják a SEK hallgatói számának fellendülését.

Nyílt napot tart az ELTE-SEK, január 22-én, ami persze önmagában nem lenne akkora hír, hiszen az egyetemek ilyenkor tartanak nyílt napot, ahol megmutatják a leendő hallgatóknak, hogy mit is tudnak tanulni, mennyire tudnak piacképes tudásra szert tenni.


A szombathelyi egyetemre egy ideje már rájár a rúd. Tavaly májusban nagy reményekkel hirdették meg a turizmus-vendéglátás szakot, amit duális képzésben indított volna az intézmény, csakhogy nem volt annyi jelentkező, hogy végül elinduljon a szak. Az eddigi zászlóshajónak számító gépészmérnökszak hallgatói létszáma folyamatosan csökken. 2015-ben 225 jelentkezőből 80 hallgatót vettek fel, addig 2019-ben már csak 147 jelentkező volt, közülük 30-an lettek az intézmény tanulói. De az összlétszám is csökkent a szombathelyi egyetemen. 2018-ben 654 hallgatót vettek fel, 2019-ben már csak 591 új beiratkozó volt.


Jövő héten szerdán 13 órától rendezik az egyetem nyílt napját. A szokásos előadások és képzés bemutatók mellett szokatlan programponton akadt meg a szemem:


 
15.00 Sztárvendégünk Nagy Feró
C-ép. Könyvtár, Konferenciaterem
Nagy Feró közvetlen stílusban egyetemi éveiről és a zenélésről.
Nagy Feróval dr. Németh István rektorhelyettes beszélget.


 
A kérdés persze az, hogy Nagy Feró neve mit mond a mostani 18 éves korosztálynak, mert tippem szerint ez a fajta érték erősen közelít a zéróhoz. A nemzet csótányának mostanában nagyon megy, amióta a NER kultúrharcának egyik babos kendővel felkent lovagja lett. 


 
Az Opten adatai szerint Nagy Feró cége 2018-ban 25 millió forintos nyereséggel zárt. A korábbi évben ez az összeg mindössze 279 ezer forint volt. 


 
A művész urat nemrég kérték fel arra, hogy a teljesen értelmetlen, A Dal 2020, egyik zsűri székét elfoglalja. Olyan név mellé beülve, mint Apáti Bence, aki balettművész, publicista, és a Hír Tv egyik oszlopos arca és véleményvezére.  


 
Ha én 18 éves lennék, pont nem törném, zúznám magam, hogy arra az egyetemre ülhessek be, amit Orbán Viktor egyik házi zenésze reklámoz, aki eddig olyan akciókhoz adta a nevét és arcát, mint például a Nemzeti Konzultáció kitöltése. Figyelembe véve, hogy azzal már szinte minden közvéleménykutatás egyetért, hogy a gimnazisták és egyetemisták körében nincs gyűlöltebb párt a Fidesznél, egészen biztos szar húzásnak tűnik Nagy Feróval jópofizni az egyetemi éveiről. Erre még az a tény is ráerősít, hogy a tavaly Petőfi zenei életműdíjat kapott művész úr a Wikipédia információi szerint ugyan látogatta a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolát, de államvizsgát már nem tett, a diplomát pedig így nem szerezte meg.


 
Kerestük a SEK-et, hogy miért pont Nagy Feróval próbálják meg magukhoz csábítani a gimnazistákat, de választ eddig nem kaptunk. 
 
 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás