Mikor szólal meg Dézsi Csaba András a Győrben egyre súlyosabb járványhelyzet ügyében?

Pintér Bence 2020-11-04 17:19:00
Míg más települések vezetői rendszeresen tájékoztatják a lakosságot a járványhelyzetről, addig a győri polgármester kommunikációjából eltűnt a téma.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Amennyiben válaszcikket írnál, írj levelet erre a címre!

Budapesten 100 ezer lakosra 888 fertőzött jut, a fővárost pedig Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Vas megye követi – derült ki szerdán az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, de mindez nem volt meglepetés annak, aki követte a számokat az elmúlt hetekben.

És bár az utóbbi hetekben Győr-Moson-Sopron megye az ország egyik koronavírus-járvánnyal leginkább fertőzött része lett, és egyre egyértelműbben lesújtó helyzetjelentések érkeznek a győri kórházból,

a győri polgármester, a kórház egyik osztályvezető főorvosaként is dolgozó Dézsi Csaba András egyáltalán nem kommunikál semmit a járvánnyal kapcsolatban.

Miközben Szombathely polgármestere, Nemény András a minap tájékoztatta a lakosságot a szombathelyi számokról, (s ugyanezt teszi Balaicz Zoltán zalaegerszegi városvezető is) emellett Nemény például különféle intézkedéseket jelentett be (főleg rendezvények elhalasztását), addig a tavaszi időszakban járványügyi kérdésekben jóval közlékenyebb győri polgármester egy maszkivselésre buzdító képregényen kívül tulajdonképpen nem foglalkozik a témával az egyébként elég gyakran, a rockzenétől a városvezetésig terjedő heterogén témákkal frissülő Facebook-oldalán.

Az Ugytudjuk.hu most már több hete próbál ebben a tekintetben valamiféle állásfoglalást kérni, és kétszer ígéretet is kaptunk, hogy lesz hasonló posztja a polgármesternek, de ezek a posztok végül nem jelentek meg.

Hiába terjed Győrben dinamikusan a járvány, a győriek nem igazán értesülhetnek a pontos számokról, vagy arról, hogy mi a helyzet a kórházban.

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

Ugyanígy kérdés, hogy lesz-e Győrben idén például adventi vásár. A kormány frissen bejelentett intézkedéseivel pedig csak nőtt a kérdések száma: hogy hat majd például az ingyenes parkolás a már most is nehéz helyzetben lévő Győr-Szolra?

A kérdés tehát az, hogy mi a helyzet Győrben a koronvírussal, és miért nem kommunikál semmit a járvánnyal kapcsolatban a győri polgármester?

Szólj hozzá!

Határozatban ítéli el a szombathelyi közgyűlés a köznevelési intézményekben kampányolást

A közgyűlés felkéri a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, hogy a jövőben mindent tegyen meg ennek elkerülése érdekében.

Győrújfalu belügyeibe is megpróbált beleszólni Dézsi polgármester

A GyőrPlusz újságba lejárató cikkeket író volt győrújfalui polgármestert küldte be Dézsi testületi ülésre.

Szombathelyi általános iskolában kampányolt a Fidesz

Nemény polgármester úgy tudja, a szülők panaszt tettek a Választási Bizottságnál.

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.