Mikor szólal meg Dézsi Csaba András a Győrben egyre súlyosabb járványhelyzet ügyében?

Pintér Bence 2020-11-04 17:19:00
Míg más települések vezetői rendszeresen tájékoztatják a lakosságot a járványhelyzetről, addig a győri polgármester kommunikációjából eltűnt a téma.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Amennyiben válaszcikket írnál, írj levelet erre a címre!

Budapesten 100 ezer lakosra 888 fertőzött jut, a fővárost pedig Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Vas megye követi – derült ki szerdán az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, de mindez nem volt meglepetés annak, aki követte a számokat az elmúlt hetekben.

És bár az utóbbi hetekben Győr-Moson-Sopron megye az ország egyik koronavírus-járvánnyal leginkább fertőzött része lett, és egyre egyértelműbben lesújtó helyzetjelentések érkeznek a győri kórházból,

a győri polgármester, a kórház egyik osztályvezető főorvosaként is dolgozó Dézsi Csaba András egyáltalán nem kommunikál semmit a járvánnyal kapcsolatban.

Miközben Szombathely polgármestere, Nemény András a minap tájékoztatta a lakosságot a szombathelyi számokról, (s ugyanezt teszi Balaicz Zoltán zalaegerszegi városvezető is) emellett Nemény például különféle intézkedéseket jelentett be (főleg rendezvények elhalasztását), addig a tavaszi időszakban járványügyi kérdésekben jóval közlékenyebb győri polgármester egy maszkivselésre buzdító képregényen kívül tulajdonképpen nem foglalkozik a témával az egyébként elég gyakran, a rockzenétől a városvezetésig terjedő heterogén témákkal frissülő Facebook-oldalán.

Az Ugytudjuk.hu most már több hete próbál ebben a tekintetben valamiféle állásfoglalást kérni, és kétszer ígéretet is kaptunk, hogy lesz hasonló posztja a polgármesternek, de ezek a posztok végül nem jelentek meg.

Hiába terjed Győrben dinamikusan a járvány, a győriek nem igazán értesülhetnek a pontos számokról, vagy arról, hogy mi a helyzet a kórházban.

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

Ugyanígy kérdés, hogy lesz-e Győrben idén például adventi vásár. A kormány frissen bejelentett intézkedéseivel pedig csak nőtt a kérdések száma: hogy hat majd például az ingyenes parkolás a már most is nehéz helyzetben lévő Győr-Szolra?

A kérdés tehát az, hogy mi a helyzet Győrben a koronvírussal, és miért nem kommunikál semmit a járvánnyal kapcsolatban a győri polgármester?

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.