Fotó: Bonyhádi Zoltán

Nem Szombathelyen játssza a szombathelyi női kézilabdacsapat élvonalbeli meccseit

BZ
2019. augusztus 27. kedd, 13:59
Hiába van közgyűlési döntés, továbbra sem jutnak be a Haladás Sportkomplexumba.

Továbbra sem tudni, mi lesz a világ egyik legerősebb bajnokságába, a magyar NB I-be feljutott szombathelyi kézilabdacsapat, az SZKKA meccseivel.

 

Többször is foglalkoztunk vele, hogy a csapat nem tudta megkezdeni a Haladás Sportkomplexumban a 2019/2020-as szezonra való felkészülését, holott hatályos közgyűlési döntés van róla, hogy használhassák a komplexumot.

 

Gál Sándor, a komplexum vezetője (és a szombathelyi Fidesz alelnöke) tájékoztatása szerint a csarnok használatáról a HVSE elnökével, Homlok Zsolttal kell tárgyalni (aki egyébként Mészáros Lőrinc veje). Pődör Zoltán, az SZKKA elnöke tárgyalt is Homlokkal, de azóta sem jutottak dűlőre.

 

Korábban egyébként arról is döntöttek, hogy az Aréna Savarában is edzhessenek a lányok, és, hogy négy kiemelt meccset (Érd, Siófok, Fradi, Győr) itt játszhassanak. A csapattal az Arénát üzemeltető Szombathelyi Sportiskola meg is közötte az ezzel kapcsolatos szerződéseket.

 

A mai rendkívüli közgyűlésen Koczka Tibor hozta fel az SZKKA ügyét.

 

A pillanatnyi állás szerint a szombathelyi NB I-es kézilabdacsapat Répcelakra kényszerül utazni, hogy lejátsszhassa hazai meccseit.

 

Ez az utazgatás 32 millió forint többletkiadást jelent, amit most a szombathelyi adófizetőknek kellene állniuk. Ahelyett, hogy egyszerűen beengednék a 15 milliárd forintból a szombathelyieknek felépített sportkomplexumba.

 

A fideszes városvezetésnek és a HVSE-nek úgy tűnik, nem kell NB I-es kézilabda Szombathelyen.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás