Még a fideszes szavazóknak sem tetszik az önkormányzatok sarcolása

Székely Zoárd 2020-12-22 07:59:00
Lassan, de biztosan morzsolódik a tábor.

A magyar kormány már a koronavírus-járvány 2020 eleji kitörése óta szorongatja az önkormányzatokat, megvonta tőlük a gépjárműadót, ingyenessé tette a parkolást, extra feladatokat ró rájuk, de annak anyagi fedezetét nem minden esetben biztosítja, most pedig az egyik legfontosabb bevételük, az iparűzési adó egy részétől fosztana meg őket, írja a napi.hu.

Felére csökkenti a kis-, és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adófizetését a kormány

4 új gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be Orbán Viktor. Miniszterelnök arról beszélt a Facebook-oldalán közzétett videóban, hogy június 1-ig, kitolják a hitel törlesztési moratóriumot. Ez automatikusan meghosszabbodik, intéznivalója csak annak lesz, aki a moratórium ellenére fizetni szeretné a hitelét. A járvány miatt ideiglenesen bezárt vállalkozásokban decemberben és januárban is járulékfizetési könnyebbséggel segíti.

Ez azt jelenti, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) iparűzési adóját csökkentik a felére 2021. január 1-jétől. A 25 ezer lakos alatti települések erre automatikusan támogatást kapnak majd, a nagyobb városok esetében ezt még vizsgálják.

Az IDEA Intézet kutatása arra kereste a választ, hogy az emberek miként viszonyulnak az önkormányzati kasszák kiürítéséhez. Meglepő eredménnyel zárult a kutatás: kiderült, hogy a fideszes szavazók negyede politikai bosszút lát a lépés mögött, vagyis a kormány így reagál arra, hogy 2019 őszén gyengébben szerepelt az önkormányzati választásokon. A kormánypárti szavazók harmada (35 százaléka) véli úgy, hogy az önkormányzati bevételek elvonása indokolt lehet, amennyiben annak mértéke nem veszélyezteti az önkormányzatok pénzügyi stabilitását.

Az IDEA Intézet szerint

„ritka helyzet, hogy a Fidesz-tábor nem áll pártja gyakorlata mögött."

Nem meglepő módon ugyanakkor az ellenzéki szavazók 72 százaléka gondolta úgy, hogy a járvány alatti önkormányzati bevételek elvonásának oka a Fidesz több jelentős városban, kerületben elszenvedett tavalyi önkormányzati vereségei.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.