Kormányinfó: Magyarországon a Gyurcsány-kormány alatt volt megfigyelés, nem most

Nagy Donát 2021-07-22 10:17:00
Tisztul a kép: Gulyás Gergely szerint ha az Európai Bizottság visszavonja a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást, akkor mi is visszavonjuk a "gyermekvédelmi" népszavazást a nemváltoztatós kérdésekkel.

A csütörtöki kormányinfót a HVG szerint Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot.

Szerinte azért kell népszavazás arról, hogy "engedjük-e az LMBTQ-aktivisták a nemváltoztató műtéteket reklámozni az iskolákban", mert ez alkotmányos kötelessége az államnak, azaz a gyermekvédelmi feladatait el kell látnia. Szerinte az öt kérdés Magyarország nemzetközi pozíciót fogja megerősíteni.

Orbán Viktor: Brüsszel a nemváltó műtéteket akarja reklámozni a gyermekeinknek

Orbán Viktor szerdán délelőtt egy sejtető üzenetet posztolt ki a Facebook-oldalára. A maradék nem-kormányközeli szerkesztőségek meg is próbálták kitalálni, mivel kapcsolatban lesz a nagy bejelentés.

Kijelentette, hogy az Európai Unióval továbbra is a lojális együttműködésre töreszünk, még akkor is, ha az Európai Bizottság mindent megtesz ez ellen. Gulyás reméli, hogy a Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen "féken tudja tartani" a magyarellenes biztosokat.

A kormány eddig is tárgyalt és ma is fog az Európai Bizottsággal a helyreállítási alapról. Tegnap arról döntöttek a kormányülésen, hogy az alaphoz szükséges pénzeszközöket létrehozzák, a pályázatokat ki fogják írni és ki fogják fizetni, hiszen eddig is előrefinanszírozással zajlott az uniós pénzek kifizetése.

Gulyás azt mondta, nem tervezik Magyarország kiléptetését az EU-ból, hiszen az uniós tagság mellett több érv szól, mint ellene. Azt szeretnék elérni, hogy Közép-Európa identitása és értékei is az EU részét képezzék.

Járványügyi kérdésekről is szó esett a kormányülésen, már 23 esetben mutatták ki a delta variánst. Ez utóbbi terjedése gyorsaságban és agresszvitásban is többszöröse a korábbi variánsoknak, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát. Megerősítette, hogy augusztus 1-től a harmadik oltást is lehet választani.

Fotó: MTI

A tervezett "gyermekvédelmi" népszavazás még a választások előtt lesz megtartva.

A lehallgatási botrányt Gulyás hisztériának nevezte. A kormányülésen szóba sem került a Pegasus-ügy, mert nem tartják fajsúlyos kérdésnek - tette hozzá. A kormány nem vizsgálta meg a politikusok telefonját külön, ez egy állandó feladata a Belügyminisztériumnak.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a magyar kormány sosem fogja megmondani, hogy valóban alkalmazták-e a Pegasus nevű izraeli kémszoftver.

A miniszter szerint "az, hogy milyen eszközöket használ a magyar állam, nem nyilvános adat", de szerinte nincs is jelentősége. Ha ezeket az információkat kitálalnák,akkor az egésznek nem lenne semmi értelme

Valóban a magyar állam vásárolta meg az izraeli kémprogramot

Az izraeli NSO Group cég körüli oknyomozásban részt vevő Washington Post külön cikkben foglalta össze a Magyarországot érintő megfigyelési botrány részleteit. Az első bekezdésben kifejtik, hogy a kommunista érában még egymást jelentették fel az emberek a titkosszolgálatnak, ezt a módszert pedig most a technológia váltotta olyan szempontból, hogy a Pegasus nevű szoftverrel mintegy 300 magyar telefonszámot hallgatott le illegálisan a magyar kormány.

Gulyás "nem tartja valószínűnek", hogy fideszes képviselők mennének ki a Pride-ra, mert

az érintetti kör nem fedi egymást. 

Később a "gyermekvédelmi" népszavazásra visszatérve a miniszter elismerte, hogy nem tudnak olyan példáról magyarországi iskolákból, hogy a nemváltást népszerűsítették volna. Ennek ellenére már készült a lista, hogy milyen civil szervezetek nem mehetnek majd be az iskolákba.

Európa nagy részén azonban ez a valóság

- mondta 

A koronavírus harmadik oltása után szerinte nem lesz új plasztikkártya kiállítva, majd a QR-kódba fogják az információt beépíteni.

Az időközi választások megtartása a negyedik hullám veszélye miatt nincs napirenden, mert azok éppen őszre esnének, amikor a járvány ismét felfuthat. Azaz úgy tűnik, egyelőre Kőszegen sem lesz ilyen megtartva.

Gulyás megerősítette, hogy a Fidesz nem akarja bevezetni az eurót fizetőeszközként Magyarországon, mert szerintük nagyon megdrágulna minden, és gazdasági hátrányba kerülne az ország.

Egy újságíró megkérdezte, hogy megéri-e 4-5 milliárd forintot elkölteni a népszavazásra, ha egyébként mér minden kérdésre létezik jogszabályi előírás.

Abban a pillanatban, ahogy az Európai Bizottság visszavonja a kötelezettségszegési eljárást, a népszavazás okafogyottá válik

– mondta erre Gulyás.

Arra már nem tért ki, hogy a visszavonás azt jelentené-e, hogy ebben az esetben már nincs is szükség megvédeni a gyermekeket.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.