Fotó: Vágvölgyi Bálint

Koczka Tibor nyilvános vitára hívta ki Balázsy Pétert

BZ
2019. szeptember 18. szerda, 15:15
Koczka szerint Balázsy Péter Hende Csaba bábja lenne megválasztása esetén.

Koczka Tibor egy filmes idézettel kezdte a Berzsenyi téren tartott sajtótájékoztatóját szerda kora délután.

 

"Komolyak a gondjaink és ezek megoldása komoly embereket igényel" - a Szerelem a Fehér Házban című filmből vett gondolatának az volt az apropója, hogy Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a mai napig nem volt hajlandó kiállni nyilvános vitára a többi szombathelyi polgármesterjelölttel.

 

 

Koczka szerint nem komoly és nem felelős gondolkodású, ha valaki városvezetőnek készül, de mindenféle vitát, amit a többi jelölt kezdeményez, elutasít.

 

 

Szerinte a szombathelyieknek ismerniük kell, hogy a három polgármesterjelölt milyen programmal indul neki a választási hajrának.

 

"Tudniuk kell a szombathelyieknek hogy ha valakiből adott esetben polgármester lesz, mit fog kezdeni a várossal, hogyan fog hozzá a problémák megoldásához" - mondta Koczka.

 

Koczka szerint Balázsy Péter önkényesen nem döntheti el, kivel hajlandó vitázni. "Mi az, hogy sok a két vitapartner?" - tette fel a kérdést, majd hozzátette, hogy Barack Obama korábbi alelnöke, Joe Biden a minap kilenc másik demokrata párti elnökjelölt-aspiránssal ült le vitázni.

 

Szerinte Balázsy Péter így leplezi, hogy nincs véleménye a kérdésekről. "Hogyan is lehetne, ha egyszer Hende Csaba bábja lenne megválasztása esetén?"

 

Szerinte azok is Hende Csaba szavai voltak, amivel elutasította a vitát, azaz az ellenzéki oldalon döntsék el, ki képviseli az ellenzéket.

 

 

Koczka felemlegette Ungár Péter múlt pénteki szavait is, szerinte is elég fura elképzelései vannak az ellenzéki oldalról, hiszen ha az az ellenzéki, aki Hende Csabával összekülönbözött már, akkor Orbán Viktortól a Fidesz elnökségén át a kormányig elég sokan ide számítanának.

 

Koczka szerint ha öt, vagy nyolc polgármesterjelölt lenne, akkor is mindenkinek le kellene ülnie vitázni. Öt évvel ezelőtt egyébként öt polgármesterjelölt ezt vállalta, a Fidesz-KDNP jelöltje akkor sem ment el.

 

 

Ennek ellenére lehetőséget adott Balázsy Péternek: kihívta egy nyilvános face to face tv-vitára Balázsy Pétert. Aki pedig a vitát megnyerné, az később akár Nemény Andrással is vitázhatna külön.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás