Koczka Tibor: nincs helye Szombathely közéletében annak, aki hazaárulónak nevezi a politikai ellenfeleit

ugytudjuk.hu 2019-09-24 16:17:00
A függetlenként induló polgármesterjelölt Hende Csaba tegnapi ámokfutására reagált egy kedd délutáni sajtótájékoztatón.

Koczka Tibor, aki nemrég függetlenként szállt ringbe Szombathely polgármesteri székéért, ma a Mártírok terén, a Fidesz irodájával szemben, egy sajtótájékoztatón reagált a Fidesz tegnapi programbemutatójára. Jobban mondva, arra, hogy az eseményen Hende Csaba a közönséggel azt skandáltatta, hogy Nemény András egy hazaáruló. Koczka erről úgy gondolja, nincs helye Szombathely közéletében annak, aki ilyet tesz az ellenfeleivel.

Hazaárulózással mutatta be a Fidesz választási programját Szombathelyen

Hende szerint mindenkinek van gazdája. Míg Nemény András, az Éljen Szombathely polgármesterjelöltje először februárban, majd néhány hete a Savaria Mozi többszázfős nagytermében részletesen ismertette választási programját, addig Balázsy Péterére szeptember végéig kellett várni.

Koczka hozzátette, hogy Hende a tegnapi húzásával csak azt bizonyította be, hogy a helyi Fidesznek már semmi köze a polgári értékrendekhez, helyette csak békétlenséget keltenek a városban. Szerinte azonban a megyeszékhelynek ehelyett békére, és együttműködésre van szüksége, egyébként a Fidesz jelöltje, Balázsy Péter is ezt hangoztatta a tegnapi programbemutatón, mielőtt Hende lépett a színpadra.

Koczka ismét szimbolikus helyszínt választott a sajtótájékoztatójához

Koczka felidézte, hogy augusztus 6-án, amikor bejelentette, hogy indul a polgármesteri posztért, akkor azt mondta, hogy nem akarja megnyerni a politikai háborút, hanem véget akar vetni neki. Hende akkor még csak “simán” árulóknak nevezte azokat, akik nem értenek vele egyet, mostanra pedig már eljutott a hazaárulókig. Koczka szerint azért is ironikusak Hende szavai, mert ő először elárulta az MDF-et, majd a polgári köröket, majd cserben hagyta Magyarországot, mert honvédelmi miniszterként képtelen volt megépíteni a határvédelmi kerítést.

A függetlenként kampányoló polgármester végül hozzátette, hogy szerinte Szombathelynek olyan polgármesterre van szüksége, aki az itt élőket képviseli, és képes megvédeni a polgári, konzervatív értékeket. Márpedig Hende Csabáról ezt most nem tudja elmondani. 

Szerinte Hende felszólalása arra is rávilágít, hogy Balázsy Péter is alkalmatlan a város vezetésére, mert engedte, hogy az egykori honvédelmi miniszter azon a programbemutatón hazaárulózzon, ahol ő a békét hirdeti. Véleménye szerint azért volt ez hatalmas hiba, mert október 13-a után a Fidesz képviselőinek együtt kell majd irányítania a várost a többi képviselővel, de aligha fog ez békésen történni az ilyen felszólalások után.

Koczka a sajtótájékoztatója zárásaként, újságírói kérdésre elmondta, hogy Hende akár le is mondhatna a tegnapiak után, hiszen a magyar politika történetében sem példátlan, hogy egy ilyen ellentmondásos cselekedet után maga adja vissza a mandátumát, majd távozik a politikai közéletből.

Koczka Tiborral egyébként nemrég egy hosszabb, háromrészes interjút készítettünk, ennek első részét ide, második részét ide, harmadik részét pedig ide kattintva olvashatjátok.


 

Szólj hozzá!

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.