Kerékpárlopások: egyeztetett a győri rendőrség és a Kerékpárosklub

Pintér Bence 2020-10-31 15:17:23
A találkozón megállapodtak arról, hogy kölcsönösen segíteni fogják egymás munkáját.

Egyeztetett a győri rendőrség és a Magyar Kerékpárosklub győri szervezete a kerékpárlopások elleni küzdelemről

derült ki a Kisalföld cikkéből. A lap szerint elmúlt időszakban megszaporodtak a kerékpárlopások a megyében, ezzel együtt a rendőrség több sikeres elfogásról számolt be. A járvány kezdete óta azért nőtt meg a lopások száma, mert hiány van bicikliből, a kereslet viszont nagyot nőtt.

A találkozón megállapodtak arról, hogy kölcsönösen segíteni fogják egymás munkáját: összeállítanak egy tájékoztató anyagot, amelyben bemutatják, hogy mit érdemes megtenniük a kerékpárosoknak a lopások megelőzésének érdekében, de azt is megtudhatják belőle a tulajdonosok, hogy mivel tudják a rendőrség munkáját segíteni, ha már megtörtént a baj.

Arról is megegyeztek a Kisalföld szerint, hogy a kerékpárosklub megkapja a rendőrségtől a lefoglalt kerékpárok fotóit, hogy segíteni tudjanak tulajdonosaik megtalálásában, és arról is, hogy mostantól közvetlenül bejelenthetik az eltűnt kétkerekűeket, hogy a rendőrség minél gyorsabban értesülhessen a lopásról, de emellett nagyon fontos megtenni a feljelentést is a károsultnak – hangsúlyozta Tömböly Tamás.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy saját ingatlanon belül, garázsban, tárolóban is zárni kell a kerékpárokat. Ennek két oka is van: egyrészt késlelteti a lopást. Egyrészt, a tolvajnak időbe kerül, hogy feltörje a zárat, másrészt büntethetőségben más kategóriába esik, ha valaki, lezárt kerékpárt lop el. Az már bűncselekménynek számít, ha nem volt lezárva és a kerékpár és az értéke nem éri el az ötvenezer forintot, akkor szabálysértésnek minősül.

Rendőrkapitány: Minden egyes bűncselekményt komolyan veszünk

Nemrég interjúztunk a Váczi Attila győri rendőrkapitánnyal, aki elmondta: a győri önkormányzattal elindítottak egy közös projektet, a kerékpárjelölő programot. Ennek során egyedi azonosítóval látják el a kerékpárokat. Most arról is egyeztetett a kerékpárosklub és a rendőrség, hogy előbbi rendezvényein lehetőség lesz majd a jelölésre. „Ennek az azonosítónak az eltüntetése a kerékpárból szinte lehetetlen. Csak úgy lehetséges, hogy kivágjuk az alvázból azt a darabot, ahol a szám található, de onnantól kezdve a jármű használhatatlanná válik” – mondta Váczi Attila.

Váczi Attila győri rendőrkapitány: Egy bűncselekmény is sok, nekem rendőrként már az is túl van a tűréshatáron

1992-ben kerültem a rendőrség hivatásos állományába, szolgálatomat a Győri Rendőrkapitányságon kezdtem tiszthelyettes nyomozóként, majd a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságára kerültem. Egészen 2015. május végéig, mikor az országos rendőrfőkapitány úr megbízott, majd 2016-ban kinevezett a Győri Rendőrkapitányság vezetőjévé. Pályafutásom alatt végig Győrben, illetve a megyében szolgáltam.

A rendőrkapitány lapunknak arról is beszélt: Győr nagyságrendjéből adódóan is sokan használnak kerékpárt, így aztán van miből „válogatnia” a tolvajoknak. „A rendőrkapitányság rendelkezik egy speciális egységgel, van járműcsoportunk, akik egytől egyig szakértői ennek a területnek, ismerik a kriminalisztika azon taktikai elemeit, amelyek ennek a bűncselekménynek a felderítéséhez kellenek” – mondta a rendőrkapitány, jelezve, hogy minden ügyet komolyan vesznek.

Szólj hozzá!

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.