Az éjjel soha nem érhet véget – kivéve Győrben, ahol csak hajnali kettőig lehet majd kültéren zenés bulit tartani

Pintér Bence 2020-09-23 11:26:00
Jövő kedden közgyűlés Győrben, mutatjuk, miről döntenek a képviselők. Például arról, hogy hajnali kettő után csak az önkormányzat által szervezet rendezvényeken lehet dajdajozás.

Szeptember 29-én, azaz jövő kedden ül össze Győrben a közgyűlés, hogy 21 napirendi pontról döntsön. Az egyik első ezek között különféle gazdasággal és működéssel kapcsolatos rendeletek módosítása, amelyek közül

a legérdekesebb talán az, hogy a jövőben hajnali kettő és reggel hat között nem lehetne olyan zenés rendezvényt tartani a városban kültéren, amit nem a város szervez.

A javaslat előzménye az lehet, hogy az országszerte ismert győri DJ és rendezvényszervező, Sikztah – akinek nevéhez a The Etiket bulisorozat, vagy a Gyémánt-díjas RómerKvelle fűződik – által szervezett, idén sokadik alkalommal megrendezett Elektrik Piknik kapcsán augusztus elején kisebb vita alakult ki, mivel volt, akit zavart a Püsüökerdőben reggelig tartó rendezvény – ami egyébként minden engedéllyel rendelkezett, és minden szabályozást betartott. A zajszintet 45 és 50 decibel között mérték, ami bőven alatta van a megszabott 55 decibelnek. (Azt tudni kell, hogy a decibel-skála logaritmikus, magyarán szólva 45-50 decibel valójában zajszintben nincs „közel” a határhoz.)

Szeles Szabolcs alpolgármester viszont felháborodott posztot rakott ki, amit ugyan sokszor módosított, de benne eredetileg „néhány magáról megfeledkezett idiótának” nevezte az elektronikus zenei rendezvény résztvevőit. Ugyanebben az előterjesztésben fektetik le a házhoz menő szelektív hulladékszállítás szabályait, amelyet egyelőre kísérleti jelleggel vezetnek be.

Elkészült a bácsai bicikliút nyomvonalterve

A második napirendi pont a főépítész különféle módosító javaslatait tartalmazza: ezek között ott van a régóta húzódó bácsai bicikliút, aminek úgy tűnik, hogy most már meglesz a fix nyomvonala – talán még időben ahhoz, hogy az új híd kerékpáros infrastruktúrájával párhuzamosan ki lehessen építeni a Bárka utca vége és Bácsa közötti szakaszt.

A közgyűlés elé kerül a javaslat arról is, hogy a felvidéki Dunaszerdahely Győr testvérvárosa legyen;

illetve szavazás után Győr tulajdonába kerül majd az 1-es főút felújított szakasza az Ipar út és a likócsi körforgalom között. Kísérletet tesz az önkormányzat, hogy rendezze a Pálffy úti orvosi rendelő épületének tulajdonviszonyait: az épület harmadában működik az orvosi rendelő, de ennek tulajdoni helyzetét a rendszerváltás idejln elfelejtették rendezni, most az önkormányzat az épület egyharmadát – az orvosi rendelőt – szerezné meg ingyen az államtól.

Döntenek arról is, hogy a Bercsényi liget államtól megszerzett nyugati végén, a Bercsényi iskola melletti zöldterületen inkább nem parkolót, hanem önkormányzati intézményt (pl. óvodát, iskolát, orvosi rendelőt) telepítenének – mivel azonban parkoló létrehozására vette át a területet a város, ezért a korábbi szerződés módosítását kell kérvényezni. Egy másik napirendi pontban pedig a város átadja a nemrég átadott Petz Lajos Parkolóházat az államnak; illetve új helyet kap a Család- és Gyermekjóléti Központ Közösségi Kávézója, ami állagromlás miatt költözne a marcalvárosi aluljáróból egy Kodály Zoltán utcai üzlethelyiségbe.

Új felügyelőbizottsági tagokat kap a GYHG

Turbulens időszak van a város szemétszállító cégénél: miután kiszervezték a Győr-Szol alól, és elfogyasztott egy hónap alatt egy vezetőt, úgy tűnik, hogy a három felügyelőbizottsági tagból kettő, köztük a bizottság vezetője is lemondott. Lévai Zoltán és Nagyné Tallián Réka helyére Szeles Sándor és Kovács István kerül. A bizottság új elnöke Barthalos István lesz, az egyetlen tag, aki nem mondott le. Egyébként a javaslat alapján úgy tűnik, mindkét korábbi felügyelőbizottsági tag továbbra is a cég környékén marad.

A cég alapító okiratát úgy módosítják, hogy az év közben jelentkező veszteségeket évente 250 millió forintig egy alkalmmal tudja pótolni az önkormányzat.

A Gazdasági Működtető Központ élére is megvan az új jelölt, a pályáztatás után Matisné Kertész Judit tűnik befutónak, már csak meg kell őt szavaznia a közgyűlésnek. Módsul aztán az Idősügyi Tanács szervezeti és működési szabályzata, első sorban a polgármesteri hivatalban korábban beálló szervezeti módosításokkal párhuzamosan. Arról is döntenek a képviselők, hogy a környezetvédelmi alapból finanszírozva meginduljon-e a Püspökerdő és a szentiváni Tölgyeserdő védett természeti területté nyilvánításához szükséges szakértői tanulmány elkészítése.

 

Szólj hozzá!

Láttad már a Covid kaput?

Mész gyanútlanul, aztán egyszer csak hsss!

Anderson szerint a Falcónak jó esélye van továbbjutni a BL-csoportból

A Falco irányítója nagy csatára számít a novgorodi nyitányon.

A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.

Elmarad az SZKKA szerdai, idegenbeli bajnokija is

Most az ellenfélnél lett pozitív teszt.

A járványhelyzet miatt elmarad a Szent Márton-napi vásár Szombathelyen

A Vasi Skanzen pedig az idén október 31-ig tart nyitva.

Berobbant a koronavírus az ETO FC-nél!

Ettől függetlenül a mai, Haladás elleni meccs nem marad el.

Túl alacsonynak tartja a fizetését, le akar mondani a brit miniszterelnök

Néhány konzervatív szerint Boris Johnson tavasszal jelenti be, hogy otthagyja a miniszterelnöki posztot.

A szentgotthárdi Zaporozsec zenekar ad ma akusztikus koncertet az M2 Petőfi TV-n

A fiúk szerint az utóbbi időben egyre többen hallgatnak akusztikus zenét.

Megfújtak egy gázkazánt Győrben

A szemtanúknak gyanús lett, hogy hiába épül a ház, nem be-, hanem kifelé viszik a szerkezetet.

Megszületett Orbán Viktor legújabb unokája

Azt írja, "Gyűlik a focicsapat". Mármint a miniszterelnök.

Ma talán megússzuk az esőt

Egyelőre fagyra sem kell számítani.

van még itt cikk a témában:

Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" projekt

Teljesen felújították a Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, igaz, kicsit többért, mint amennyibe eredetileg került volna.

Váczi Attila győri rendőrkapitány: Egy bűncselekmény is sok, nekem rendőrként már az is túl van a tűréshatáron

Drogok, biciklilopások, erőszak. A győri rendőrkapitányt kérdeztük a város alvilágáról, bűnözésről, de az autós duhajkodás is szóba került.

Megfújtak egy gázkazánt Győrben

A szemtanúknak gyanús lett, hogy hiába épül a ház, nem be-, hanem kifelé viszik a szerkezetet.