Látványtervpornó, avagy Hende Csaba és a választási ígéretei: mi valósult meg, miből nem lesz semmi?

ugytudjuk.hu 2019-11-20 18:00:00
Ígéret volt bőven.

Még a 2018-as választási kampányban szórta tele a Facebookot Hende Csaba mindenféle látványtervekkel, azt a látszatot keltve, hogy most aztán Szombathely annyira megújul, hogy nagyon.

Kicsit utánanéztünk: mit ígért Hende Csaba, mire ígérte és mi lett belőle mára?

2018 februárjában posztolt arról, hogy mennyire fontos lenne a szombathelyi körgyűrű teljessé tétele. Dátumot nem ígért, de konkrét összeget már igen: 14 milliárd forintból lenne megvalósítható. Egyelőre kapavágás nem történt, de az új fociakadémia már épül, éppen ott, ahol nyilvánosságra hozott a térképen amúgy az elkerülő haladna.

Hende Csaba

Gyurcsánynál lejjebb csak a pokol van - mondta nem is olyan régen a ... Jobbik. Az a Jobbik, amelyik mostanra összeállt Gyurcsány Ferenccel. Ezzel a lépésével a Jobbik felélte maradék hitelességét is. De ugyanez a helyzet azokkal a balliberális pártokkal is, amelyek zsidógyűlölő, náci alakulatnak nevezték a Jobbikot, majd mégis szövetségre léptek egymással.

A fentit megismételte Kósa Lajos szombathelyi kampánylátogatásakor is az uszodában. Akkor arról osztott meg bejegyzést, hogy a Modern Városok Program keretében 80-90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul majd meg Szombathelyen 2022-ig.

Ezek közt említette a körgyűrűt, a Ferenczy István utca összekötését a Szent Gellért utcával, valamint a Puskás Tivadar utca kikötését az elkerülőre. Meg a Gothard-kastély, a Szombathelyi Képtár és a Romkert felújítását (ez utóbbiról épp az Ugytudjuk derítette ki, hogy nem lesz semmi).

Annyi mindent ígért, hogy mutatjuk a bejegyzést inkább:

Security Check Required

null

2018 márciusában újra bejelentette, hogy megújul a víztorony. 50 fős előadóteremmel, kávézóval, kültéri terasszal és más fejlesztésekkel együtt ígérte. Azóta már kiderült, hogy az eredetihez képest jóval szerényebb módon újítják fel. A munkaterületet az év első felében át is adták, így nyárra a Kresz-park sem nyithatott ki, noha a munkának egész nyáron nem álltak neki, csak az őszi önkormányzati kampányban a munkaterület újbóli átadása után.

Security Check Required

null

Néhány napra rá arról posztolt, hogy megújul a szombathelyi piac. Hát, a vásárcsarnok nemcsak nem újult meg a 2019. szeptember 30-i határidőig, de el sem kezdték, sőt, jó eséllyel nem is fogják. Hiába ígért komoly átalakításokat:

Security Check Required

null

Egy EU-támogatta projekt (kösz a 750 milliót, Brüsszel!) keretében a régi Remix, majd Epcos helyére tervezett barnamezős beruházás keretében épül meg a Vívóakadémia, az Asztalitenisz Központ és a Cserkészház. Vagyis épült volna 2019. április 30-ig. Ez mondjuk kétségtelenül készül, szóval ha a határidőre nem is, de lehet belőle még valami.

Security Check Required

null

Hát. Az ígéretek már csak ilyenek, az internet és az emberek pedig nem felejtenek. (Természetesen képernyőmentéseink vannak arra az esetre, ha ezek a bejegyzések egy váratlan műszaki hiba miatt eltűnnének.)

Az még külön érdekes, hogy a fentiek közül csak azok a programok indultak el, amit az Európai Unió finanszíroz. Ennyit Hende Csaba lobbierejéről.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.