Fotó: Vágvölgyi Bálint

Már másodszor adják át a szombathelyi víztorony környékét munkaterületnek

Farkas Bazsi
2019. szeptember 8. vasárnap, 15:02
A felújításnak azonban még mindig nem állt neki Mészáros Lőrinc veje. 

Elsőként áprilisban tartottak sajtótájékoztatót a város fideszes vezetői, hogy elmondják átadják a víztorony környékét a kivitelezőnek, a Homlok Építőipari Zrt.-nek. A cég nyerte el ugyanis azt a közbeszerzési pályázatot, aminek keretén belül, az Európai Unió finanszírozásában 500 millió forintot költhet el a város a torony felújítására. 

 

Bár mindenki bizakodó volt, hogy a felújítással kapcsolatban, annak csak nem álltak neki. Az, mint utóbb kiderült prózai volt: nem szereltek le egy GSM állomást, ami egyébként a kivitelező szerint az önkormányzat dolga lett volna.

 

Az önkormányzat végül július végén szereltette le a berendezést, de a munka még ezután sem kezdődött el. Újabb levelet írtunk a cégnek, hogy megtudjuk, miért nem kezdtek neki a felújításnak. 

 

A Homlok Építőipari Zrt. azt válaszolta ők, továbbra is azt várják, hogy a GSM állomás lekerüljön a toronyról. 

 

Így megint az önkormányzathoz fordultunk. Pénteken kaptunk választ a jegyzőtől, ebben az áll, hogy szeptember 5-én, pénteken ismét átadták a területet munkaterületnek.

 

Ma délelőtt voltunk kint a KRESZ-parknál. Egyetlen állványt, kerítést, munkagépet sem láttunk.

 

A szombathelyi víztorony felújításának 2020 áprilisáig kell befejeződnie. 

 

Az építkezés miatt egyébként idén nyáron nem nyitott ki a KRESZ-park kerékpár és gokart kölcsönzője. Így a gyerekek nem játszhattak a népszerű ligetben.

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás