Ha a győri kórházból hívják erről a számról, feltétlenül vegye fel!

Papp László Tamás 2020-11-20 16:42:37
Mert utána esetleg hiába hívja vissza őket, nem biztos, hogy tudni fogják, ki kereste, és milyen ügyben. Mi is így jártunk, hát rákérdeztünk a főigazgatónál a problémára.

Egy olyan problémára kérdeztem rá Tamás László János főigazgatónál, amit magam, illetve más betegek is tapasztaltunk az utóbbi napokban. Érdeklődtem, milyen tájékoztatást tudna adni erről az olvasóknak, illetve mit tesznek a probléma kezelése, illetve megoldása érdekében?

Az utóbbi napokban több beteget (így engem is) hívtak a 06/70 451-0200-as számról. Ha az illető nem tudta felvenni (mert ki volt kapcsolva vagy le volt némítva a készüléke) s így csak a hívásértesítő SMS-ből vagy a nem fogadott hívás elektronikus nyomából értesült róla, akkor, ha visszahívta a számot, ott a kórház telefonközpontosa jelentkezett, aki semmilyen felvilágosítást nem tudott adni, miért, mi okból, mi célból hívták az illetőt. (Legalábbis esetemben ez történt.)

Ha az adott betegnek, (konkrétan nekem), időpontja volt aznapra valamelyik szakrendelésre, akkor hiába kapcsoltatta vagy hívta annak közvetlen számát, mellékét, ott nem vették fel. Így aztán az ember tanácstalanul állt: visszamondták, törölték a mai időpontját? Vagy mégis elmehet a rendelésre? Magam is ebbe a bizonytalan helyzetbe kerültem, mert reggel, amikor többször is hívtak, még ki volt kapcsolva a telefonom, utána pedig hiába próbáltam kideríteni, mi is ez, lásd fent. Így csak a helyszínen derült ki, hogy nem törölték vagy módosították a mára kapott időpontomat.

Kérem, mondja el, mit lehet tenni az ilyen - a kommunikációs csatornából eredő - információs zavarok elkerülésére? – kértem a főigazgatót, aki helyett dr. Oláh Attila orvos-igazgató válaszolt.

„Intézményünk fekvő és járóbeteg részlegein több mint 800 telefonmellék működik. Orvosaink és asszisztenseink értelemszerűen csak a telefonközponton keresztül tudnak bárkit felhívni. Éppen úgy, ahogy bármely nagy intézményben vagy hivatalban. Mint Ön is írja, a hívást kollégáim többször is megkísérelték. Arról nem tehettek, hogy az Ön telefonja ki volt kapcsolva. Más megoldást nem tudok javasolni, mint hogy napközben (munkaidőben) ne kapcsolja ki a telefonját. Kérem szíves megértését.” – válaszolta.

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

Természetesen megértjük: tudjuk, hogy a kórház, s a teljes egészségügy milyen nehéz helyzetben van. De mit tegyen valaki, ha reggel 7 óra 47 perckor hívják a kórházból, s 10 óra 30 percre van időpontja? S addig hiába hívogatja először a központi számot, aztán meg a szakrendelés telefonszámát. Az előbbinél nem tudják, mi van, az utóbbit pedig senki nem veszi fel.

Mit tehet a beteg? Odamegy, s a helyszínen dől el, törölték-e az időpontját vagy csak más okból hívták. Egy újságírónál, akinek a munkavégzése kötetlen, nyilván nem akkora gond ez. De aki mondjuk gyárban dolgozik, annak ilyenkor szabadságot kell kivenni, s nem mindegy, hogy bejut a vizsgálatra (amire esetleg több hónapot várt) vagy potyára teszi. Reméljük egyedi, de legalábbis ritka esetről van szó, s másnál nem lesz ilyen gond, illetve megoldás születik a problémára.

Szólj hozzá!

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az ország nyugati részén hosszabb időre kisüthet a nap. A Dunántúlon az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik.

A magyar kormány korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Egy hét múlva dönthetnek arról, hogyan tovább.

Nemény András: Az advent lényege leginkább belül van

Szombathely polgármestere szerint a város egy erős közösség.

A legkisebb szám a 38-as volt a mai ötöslottó sorsoláson

Aki születésnapokkal játszik, annak veszett fejsze nyele volt a hét.

Meggyújtották a szombathelyi adventi koszorú első gyertyáját

Idén a vírushelyzet miatt nagyobb rendezvény nélkül tartották meg az eseményt.

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

van még itt cikk a témában:

Megtámadott nőt védelmező biztonsági őrt tüntettek ki Győrben

Dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok Szent György emlékplakettet adományozott a férfinek.

Lerövidült, s ezentúl csak hetente kétszer jelentkezik a győri COVID-híradó

Parkolás, óvoda-, és bölcsődebezárások, piaci idősávváltozás.