Ha a győri kórházból hívják erről a számról, feltétlenül vegye fel!

Papp László Tamás 2020-11-20 16:42:37
Mert utána esetleg hiába hívja vissza őket, nem biztos, hogy tudni fogják, ki kereste, és milyen ügyben. Mi is így jártunk, hát rákérdeztünk a főigazgatónál a problémára.

Egy olyan problémára kérdeztem rá Tamás László János főigazgatónál, amit magam, illetve más betegek is tapasztaltunk az utóbbi napokban. Érdeklődtem, milyen tájékoztatást tudna adni erről az olvasóknak, illetve mit tesznek a probléma kezelése, illetve megoldása érdekében?

Az utóbbi napokban több beteget (így engem is) hívtak a 06/70 451-0200-as számról. Ha az illető nem tudta felvenni (mert ki volt kapcsolva vagy le volt némítva a készüléke) s így csak a hívásértesítő SMS-ből vagy a nem fogadott hívás elektronikus nyomából értesült róla, akkor, ha visszahívta a számot, ott a kórház telefonközpontosa jelentkezett, aki semmilyen felvilágosítást nem tudott adni, miért, mi okból, mi célból hívták az illetőt. (Legalábbis esetemben ez történt.)

Ha az adott betegnek, (konkrétan nekem), időpontja volt aznapra valamelyik szakrendelésre, akkor hiába kapcsoltatta vagy hívta annak közvetlen számát, mellékét, ott nem vették fel. Így aztán az ember tanácstalanul állt: visszamondták, törölték a mai időpontját? Vagy mégis elmehet a rendelésre? Magam is ebbe a bizonytalan helyzetbe kerültem, mert reggel, amikor többször is hívtak, még ki volt kapcsolva a telefonom, utána pedig hiába próbáltam kideríteni, mi is ez, lásd fent. Így csak a helyszínen derült ki, hogy nem törölték vagy módosították a mára kapott időpontomat.

Kérem, mondja el, mit lehet tenni az ilyen - a kommunikációs csatornából eredő - információs zavarok elkerülésére? – kértem a főigazgatót, aki helyett dr. Oláh Attila orvos-igazgató válaszolt.

„Intézményünk fekvő és járóbeteg részlegein több mint 800 telefonmellék működik. Orvosaink és asszisztenseink értelemszerűen csak a telefonközponton keresztül tudnak bárkit felhívni. Éppen úgy, ahogy bármely nagy intézményben vagy hivatalban. Mint Ön is írja, a hívást kollégáim többször is megkísérelték. Arról nem tehettek, hogy az Ön telefonja ki volt kapcsolva. Más megoldást nem tudok javasolni, mint hogy napközben (munkaidőben) ne kapcsolja ki a telefonját. Kérem szíves megértését.” – válaszolta.

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

Természetesen megértjük: tudjuk, hogy a kórház, s a teljes egészségügy milyen nehéz helyzetben van. De mit tegyen valaki, ha reggel 7 óra 47 perckor hívják a kórházból, s 10 óra 30 percre van időpontja? S addig hiába hívogatja először a központi számot, aztán meg a szakrendelés telefonszámát. Az előbbinél nem tudják, mi van, az utóbbit pedig senki nem veszi fel.

Mit tehet a beteg? Odamegy, s a helyszínen dől el, törölték-e az időpontját vagy csak más okból hívták. Egy újságírónál, akinek a munkavégzése kötetlen, nyilván nem akkora gond ez. De aki mondjuk gyárban dolgozik, annak ilyenkor szabadságot kell kivenni, s nem mindegy, hogy bejut a vizsgálatra (amire esetleg több hónapot várt) vagy potyára teszi. Reméljük egyedi, de legalábbis ritka esetről van szó, s másnál nem lesz ilyen gond, illetve megoldás születik a problémára.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.