Ha a győri kórházból hívják erről a számról, feltétlenül vegye fel!

Papp László Tamás 2020-11-20 16:42:37
Mert utána esetleg hiába hívja vissza őket, nem biztos, hogy tudni fogják, ki kereste, és milyen ügyben. Mi is így jártunk, hát rákérdeztünk a főigazgatónál a problémára.

Egy olyan problémára kérdeztem rá Tamás László János főigazgatónál, amit magam, illetve más betegek is tapasztaltunk az utóbbi napokban. Érdeklődtem, milyen tájékoztatást tudna adni erről az olvasóknak, illetve mit tesznek a probléma kezelése, illetve megoldása érdekében?

Az utóbbi napokban több beteget (így engem is) hívtak a 06/70 451-0200-as számról. Ha az illető nem tudta felvenni (mert ki volt kapcsolva vagy le volt némítva a készüléke) s így csak a hívásértesítő SMS-ből vagy a nem fogadott hívás elektronikus nyomából értesült róla, akkor, ha visszahívta a számot, ott a kórház telefonközpontosa jelentkezett, aki semmilyen felvilágosítást nem tudott adni, miért, mi okból, mi célból hívták az illetőt. (Legalábbis esetemben ez történt.)

Ha az adott betegnek, (konkrétan nekem), időpontja volt aznapra valamelyik szakrendelésre, akkor hiába kapcsoltatta vagy hívta annak közvetlen számát, mellékét, ott nem vették fel. Így aztán az ember tanácstalanul állt: visszamondták, törölték a mai időpontját? Vagy mégis elmehet a rendelésre? Magam is ebbe a bizonytalan helyzetbe kerültem, mert reggel, amikor többször is hívtak, még ki volt kapcsolva a telefonom, utána pedig hiába próbáltam kideríteni, mi is ez, lásd fent. Így csak a helyszínen derült ki, hogy nem törölték vagy módosították a mára kapott időpontomat.

Kérem, mondja el, mit lehet tenni az ilyen - a kommunikációs csatornából eredő - információs zavarok elkerülésére? – kértem a főigazgatót, aki helyett dr. Oláh Attila orvos-igazgató válaszolt.

„Intézményünk fekvő és járóbeteg részlegein több mint 800 telefonmellék működik. Orvosaink és asszisztenseink értelemszerűen csak a telefonközponton keresztül tudnak bárkit felhívni. Éppen úgy, ahogy bármely nagy intézményben vagy hivatalban. Mint Ön is írja, a hívást kollégáim többször is megkísérelték. Arról nem tehettek, hogy az Ön telefonja ki volt kapcsolva. Más megoldást nem tudok javasolni, mint hogy napközben (munkaidőben) ne kapcsolja ki a telefonját. Kérem szíves megértését.” – válaszolta.

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

Természetesen megértjük: tudjuk, hogy a kórház, s a teljes egészségügy milyen nehéz helyzetben van. De mit tegyen valaki, ha reggel 7 óra 47 perckor hívják a kórházból, s 10 óra 30 percre van időpontja? S addig hiába hívogatja először a központi számot, aztán meg a szakrendelés telefonszámát. Az előbbinél nem tudják, mi van, az utóbbit pedig senki nem veszi fel.

Mit tehet a beteg? Odamegy, s a helyszínen dől el, törölték-e az időpontját vagy csak más okból hívták. Egy újságírónál, akinek a munkavégzése kötetlen, nyilván nem akkora gond ez. De aki mondjuk gyárban dolgozik, annak ilyenkor szabadságot kell kivenni, s nem mindegy, hogy bejut a vizsgálatra (amire esetleg több hónapot várt) vagy potyára teszi. Reméljük egyedi, de legalábbis ritka esetről van szó, s másnál nem lesz ilyen gond, illetve megoldás születik a problémára.

Szólj hozzá!

Elegáns és stílusos falat szeretnél? Nézd meg, mi rejlik a tapétákban!

A tapéták napjainkban már nagyon széles választékban kaphatók az üzletek polcain. Ha szeretnél valami újat és izgalmasat csempészni a szobák falára, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben egy kis ajánlót találsz a tapéták típusairól és anyagáról, hogy segítséget kapj terveid megvalósításához.

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.