Dolgozók az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk megkezdésén a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 24-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Folytatódnak a bértárgyalások a győri Audinál

Vágvölgyi Bálint
2019. január 24. csütörtök, 15:48
Az igazgatóság arra törekszik, hogy mihamarabb mindkét fél számára elfogadható bérmegállapodás szülessen.

A csütörtök reggel hat órakor elkezdődött egy hetes sztrájk ellenére folytatódnak a bértárgyalások az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) között - közölte az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációs osztálya csütörtökön.

 

A tájékoztatás szerint az igazgatóság továbbra is arra törekszik, hogy mihamarabb mindkét fél számára elfogadható bérmegállapodás szülessen.

 

Az AHFSZ szerda délután jelentette be, hogy csütörtök reggel hat órától január 31-én reggel hat óráig sztrájkot hirdet a győri gyár egész területére, mert a szeptember óta tartó bértárgyalásokat eredménytelennek nyilvánította.

 

Sztrájk miatt szinte száz százalékosan leállt a győri Audi-gyár

Vágvölgyi Bálint Egy hetes sztrájkot hirdettek. Reggel hat órakor az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egy hetes sztrájk elkezdődött a győri gyárban - tájékoztatta az AHFSZ elnökhelyettes csütörtök reggel az MTI-t. Csalogány György elmondta, hogy a motor- és a járműgyár szinte száz százalékosan leállt.


 

Az AHFSZ csütörtök délelőtti tájékoztatása szerint reggel hat órakor a motor- és a járműgyár szinte száz százalékosan leállt.

 

A sztrájkbizottságot a szakszervezet január 14-én alapította meg, január 18-án - a hét napos egyeztetési időszak alatt - pedig kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a gyár egész területén, amelyen több mint négyezer munkavállaló vett részt.

 

Az AHFSZ-nek mintegy kilencezer tagja van. A győri Audi mintegy 13 ezer embert foglalkoztat.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás