Esett az eső >>>>> Víz alatt van a szombathelyi Sportliget

Farkas Bazsi 2020-08-19 08:14:39
De most nem úgy ahogy szokott, szóval újabb meglepetés 1,2 milliárdból. 

Talán kevés olyan állatorvosi ló van Szombathelyen, mint a Sportliget. Egy csomó pénzt, egészen pontosan 1 milliárd 200 millió forintot kapott a terület teljes felújítására a város az Európai Uniótól. A közbeszerzést a Homlok Építőipari Zrt. a Prenorral konzorciumban nyerte el. A rekonstrukció még véget sem ért, már használatba adták a liget focipályáit. Lehet nem kellett volna. A salak ugyanis egy kiadósabb eső után használhatatlanná vált, a víz megállt rajta, sportolásra alkalmatlan volt. A városi kispályás labdarúgó bajnokság csapatai bosszankodtak is eleget. Végül a Király Sportlétesítmény fogadta be őket. 

De nem ez volt ez egyetlen probléma. 

A teniszpályákra a kivitelező levonulása után utólag 25 tonna salakot kellett felhordani. A sportolók pedig arra panaszkodnak, hogy a teniszpályák alapvonalaitól alig pár méterre helyeztek el kapcsolódobozt, ami szinte lehetetlenné teszi a játékot. 

Nemrég írtunk róla, hogy a mai napig nem tudták hivatalosan átadni az új kiszolgáló épületet, mivel azt úgy sikerült megépíteni, hogy nincs helyrajzi száma. 

 

Hiszed vagy sem, de szándékosan ér égig a fű a szombathelyi Sportliget egyes területein

A napokban kezdték meg az első fűnyírásokat a városban, így a nemrégiben 1 milliárd 200 millió forintból felújított Sportligetben is. Az azonban lassan mindenkinek szemet szúrt, hogy a ligetben nem egységes a fű hossza, vagyis vannak olyan területek, ahol lassan égig ér a zöld. De mi ennek az oka?

 

Olvasóinktól kaptunk friss fotókat a Sportliget Arany-patak melletti sétányáról. A sétányt úgy tervezték, hogy annak egy része közvetlenül a patak mellett húzódjon. Azt pedig, hogy a patak ne öntsön ki a dozmati víztározónak kellene biztosítania. A fotókon pedig most az látszik, hogy az elmúlt napok esős időjárása igenis nyomot hagyott a passzázson, valami kivitelezési hiba következtében a sétány egy rész használhatatlan, arra ugyanis kiöntött az Arany-patak. 

Fotók: Ugytudjuk.hu olvasó

Kíváncsiak vagyunk milyen egyéb hibákat tárt fel az a független szakértői vélemény, amit az új városvezetés rendelt meg, és amelynek információink szerint hamarosan el kell készülnie. 

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) korábban ugyanis úgy nyilatkozott, hogy az nem lehet, hogy a szombathelyiek közpénzen elkészült silány munkával készült Sportligetet kapjanak használatba. 

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.