Esett az eső >>>>> Víz alatt van a szombathelyi Sportliget

Farkas Bazsi 2020-08-19 08:14:39
De most nem úgy ahogy szokott, szóval újabb meglepetés 1,2 milliárdból. 

Talán kevés olyan állatorvosi ló van Szombathelyen, mint a Sportliget. Egy csomó pénzt, egészen pontosan 1 milliárd 200 millió forintot kapott a terület teljes felújítására a város az Európai Uniótól. A közbeszerzést a Homlok Építőipari Zrt. a Prenorral konzorciumban nyerte el. A rekonstrukció még véget sem ért, már használatba adták a liget focipályáit. Lehet nem kellett volna. A salak ugyanis egy kiadósabb eső után használhatatlanná vált, a víz megállt rajta, sportolásra alkalmatlan volt. A városi kispályás labdarúgó bajnokság csapatai bosszankodtak is eleget. Végül a Király Sportlétesítmény fogadta be őket. 

De nem ez volt ez egyetlen probléma. 

A teniszpályákra a kivitelező levonulása után utólag 25 tonna salakot kellett felhordani. A sportolók pedig arra panaszkodnak, hogy a teniszpályák alapvonalaitól alig pár méterre helyeztek el kapcsolódobozt, ami szinte lehetetlenné teszi a játékot. 

Nemrég írtunk róla, hogy a mai napig nem tudták hivatalosan átadni az új kiszolgáló épületet, mivel azt úgy sikerült megépíteni, hogy nincs helyrajzi száma. 

 

Hiszed vagy sem, de szándékosan ér égig a fű a szombathelyi Sportliget egyes területein

A napokban kezdték meg az első fűnyírásokat a városban, így a nemrégiben 1 milliárd 200 millió forintból felújított Sportligetben is. Az azonban lassan mindenkinek szemet szúrt, hogy a ligetben nem egységes a fű hossza, vagyis vannak olyan területek, ahol lassan égig ér a zöld. De mi ennek az oka?

 

Olvasóinktól kaptunk friss fotókat a Sportliget Arany-patak melletti sétányáról. A sétányt úgy tervezték, hogy annak egy része közvetlenül a patak mellett húzódjon. Azt pedig, hogy a patak ne öntsön ki a dozmati víztározónak kellene biztosítania. A fotókon pedig most az látszik, hogy az elmúlt napok esős időjárása igenis nyomot hagyott a passzázson, valami kivitelezési hiba következtében a sétány egy rész használhatatlan, arra ugyanis kiöntött az Arany-patak. 

Fotók: Ugytudjuk.hu olvasó

Kíváncsiak vagyunk milyen egyéb hibákat tárt fel az a független szakértői vélemény, amit az új városvezetés rendelt meg, és amelynek információink szerint hamarosan el kell készülnie. 

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) korábban ugyanis úgy nyilatkozott, hogy az nem lehet, hogy a szombathelyiek közpénzen elkészült silány munkával készült Sportligetet kapjanak használatba. 

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.