Egyszer nézhető szatíra lett a Vadászatból

Varga Mátyás 2020-04-10 18:54:00
Pedig sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a koncepcióból.

A sors fintora, hogy a koronavírus miatt nem kerülhetett moziba a Vadászat című film. Kicsit furcsán is néztem amikor láttam, hogy egyik ismerősöm már látta ezt a szatírát, mivel eredeti tervek szerint április 16-án jelent volna meg a mozikban. Bár 2012-ben megjelent egy film már ezzel a címmel, a jelenlegi alkotás merőben eltér a 8 évvel ezelőtti dán filmtől.

A történet szerint pár gazdag gondol egyet és csupán élvezetből átlag emberekre vadásznak. Bár egyértelműen nem derül ki, hogy pontosan miért pont azokra az áldozatokra esik az elit választása, akiket egy számukra ismeretlen helyre visznek, de a film vége felé kapunk egy tippet. Ja, azt nem is mondtam, hogy a „préda” a gazdagokkal együtt érkezik meg a helyszínre. A gyanútlan áldozatok kipeckelt szájjal ébrednek egy erdős területen és hamar rájönnek, hogy itt az életük a tét. 

Vadászat (The Hunt, 2020) - magyar előzetes

Megérkezett az amerikai lövöldözések miatt elhalasztott, ám most újra elővett #Vadászat magyar nyelvű előzetese. Hazai bemutató: 2020. április 16. #IGNHungar...

Amikor megláttam a film trailerét, azt hittem, hogy eddig nem látott jelenetekkel alkották újra a múlt évi Aki bújt című filmet. Ott is kicsit hasonló az alapsztori, csak ott egy éppen drága fiúkkal házasulandó arát akar eltenni a drága család. Így, hogy már ezzel tisztába voltam kíváncsian ültem le a film elé, hogy vajon mit tudnak kihozni ebből a koncepcióból a készítők. 

A legnagyobb hiányosság számomra, hogy igazából egyik karakterrel se tudtam azonosulni. Sőt, igazából be se mutatja a film a szereplőit, hanem inkább csak a történetre koncentrál. Mert annak ugyebár haladnia kell, elvégre anélkül semmit sem ér a film. Viszont ennek ellenére kapunk egy érdekes akció és vígjáték egyveleget, ami szatíraként is értelmezhető.

Hiszen ide jutottunk, hogy a gazdagok már tényleg bármit megtehetnek. A pénzük meg van ahhoz, hogy eltussolják az kicsi vagy nagy baklövéseiket. Kivéve ugye Borkai Zsolt, de ő most más tészta. Ebből a szempontból nézve viszont igenis egy komolyabb filmet kapunk, ami a társadalmi egyenlőtlenségeket is érinti. Nagy hiba azonban, hogy a túl sok dolog ellenére nem áll össze a film. 

Egy egyszer nézhetős, az átlagnál kicsit jobb alkotás, amit pár óra múlva hamar elfelejtünk. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, akinek már elege van a karanténból, mert így hamar eltelik az a másfél óra. Amiben az a kemény, hogy a film stáblistával ilyen hosszú. Kár a filmért, mert az eleje nagyon szépen indult, de kábé fél óra után leül a sztori és már nem is pörög annyira. 

Szólj hozzá!

Pénteken tetőzik a Duna Nagybajcsnál

A Lajta rekordvízállással tetőzik pénteken Mosonmagyaróvárnál.

Három havi jutalommal kell beérni Bebes polgármesternek

A testület nem szavazta meg a három havi pluszban adható juttatást.

Születésnapi ajándékötletek – ha valami kreatívra vágysz

Nehéz kreatív ajándékot találni egy születésnapra – főleg ha már a harmadik X-en is túl van az illető. Valószínűleg sok mindene megvan már: van szépen berendezett otthona, bármit meg tud magának venni.

Betört egy férfi egy kőszegi lakóházba, aminek megtalálta az elrejtett kulcsát

Közel 600 ezer forint értékben lopott el különféle szerszámokat, pálinkát és élelmiszereket.

Napos idő várható csütörtökön

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Csütörtök reggeltől lezárják a Révai utcát Győrben

Kiegyenesedik az S-kanyar, november végéig nem lehet végigmenni a Révai utcán.

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.