Egy 100 évvel ezelőtt feladott képeslap ért célba Angliában

Fehér Buda 2020-10-26 17:51:07
Még a brit posta sem tudja, pontosan mekkora utat tett meg a rejtélyes lap.

100 évvel azután ért célba egy képeslap Angliában, hogy feladták. A lapot eredetileg London nyugati részén adták fel, még 1920 júliusában, de csak idén ért célba Norwich városában. Philip és Rosalie Nicholson, akik jelenleg a képeslapon feltűntetett címen élnek teljesen meglepődtek attól, hogy egy rejtélyes ember arról ír nekik, hogy hamarosan meglátogatja őket.

Philip és Rosalie csak ezután vették észre, hogy a lapot nem nekik címezték, hanem egy bizonyos Eva Browne-nak, aki még jóval azelőtt élt a házban, hogy az a Nicholson pár tulajdonába került volna. A lapon egyébként az író bocsánatot kér Evatól, amiért hosszú ideig nem írt neki vissza, de megígéri, ha szívesen látják őket, akkor meglátogatják Eva családját. A szomorú része csak itt következik a dolognak, ugyanis a lapot jegyző Florrie azt kérte Evatól, hogy írjon neki vissza, hogy Florrie mikor látogathatja meg őt, ám tekintve, hogy a lap 100 évvel később bukkant fel, a találkozó valószínűleg elmaradt.

Philip a helyi lapoknak azt mondja, hogy ugyan övék a ház, de sosem laktak benne. Helyette hallgatóknak adták ki, de a koronavírus járvány óta egy ideje üresen áll a norwichi otthon. A képeslapot a többi postával együtt találták meg, azt nem tudják, hogy a postás dobhatta-e be hozzájuk, vagy valaki csak szimplán megtalálta a lapot, és úgy gondolta, célba juttatja.

Nicholsonék azonban azt mondják, szeretnék azt hinni, hogy a képeslap elveszett a norwichi postán, míg végül valaki az elmúlt napokban megtalálhatta, így végül 100 éves késéssel, de célba ért. Philip azt is reméli, hogy annak ellenére, hogy Eva sosem kapta meg a neki szánt üzenetet, továbbra is tartották a kapcsolatot Florrie-val, és csak összejött az a nagy találkozás. 

A helyi médiában egész nagy híre ment a lapnak, a történet eljutott Rosie Moncur Brownhoz is, aki Eva egyik leszármazottja. Eva Rosie nagymamájának a testvére volt, a történetet olvasva megkereste Nicholsonékat, akik boldogan adták oda neki a képeslapot. Rosie a régi népszámlálási adatokat felkutatva kiderítette, hogy Eva 1911-ben már a norwichi lakásban élt a szüleivel és a kilenc testvérével. A későbbi, 1939-es népszámlálás idején is még otthon éllt, ekkor könyvelőként dolgozott. Eva végül 1945-ben repült ki a családi házból, amikor összeházasodott William Meadows-zal. 

A dolog iróniája, hogy William és Eva később egy postán is dolgozott néhány évig, innen is mentek nyugdíjba. A történettel kapcsolatban megszólalt már a brit posta, a Royal Mail is, akik azt mondják, nem tudják biztosan megmondani, hol bújkált ennyi éven keresztül a képeslap, de szerintük az a leghihetőbb történet, hogy valaki nemrég újból feladta a lapot, így kerülhetett be a modern rendszerbe, írja a Metro. A Royal Mail azt is elmondta, hogy naponta átnézik a rendszerüket, és rendszeresen átkutatják a postákat is, pontosan az ilyen eltévedt levelek miatt. A brit posta szerint így elképzelhetetlen, hogy egy teljes évszázadig bújkálhatott volna egy képeslap, minden olyan levelet, vagy csomagot kézbesítenek, ami egyszer bekerül a rendszerükbe.

Szólj hozzá!

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

Somogyban és Zalában a köd, Győr-Moson-Sopron megyében pedig az ónos eső okozhat gondot

Több megyében ónos esőre, a Dél-Dunántúlon pedig ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

van még itt cikk a témában: