Dézsi Csaba András: A Győrben illegálisan szemetelők több mint fele vidéki

Pintér Bence 2020-07-23 16:49:00
A győri polgármester napi jelentést kér a szeméthelyzetről, ebből derült ki, hogy többségében nem a helyiek szemetelnek illegálisan a városban.

Szokás szerint a GyőrPlusz Rádió vendége volt csütörtök reggel Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz). A polgármestert a viharról, ezzel kapcsolatban a csatornahálózatról és a beteg fákról kérdezték, de szóba került

A vihar kapcsán a polgármester elmondta: egyrészt az biztos, hogy a csatornalefolyókat ennél jóval alaposabban és rendszeresebben kell takarítani. Ehhez karbantartási tervet kért minden olyan szervezettől, amelyik érintett az ügyben.

„Győrben a csatornahálózat karbantartása elégtelen” – mondta Dézsi Csaba András.

Emellett beszélt arról is, hogy vannak olyan részei Győrnek, amelyek az utóbbi években sűrűn beépültek, de a csatornahálózat nem érte utol az építkezéseket; szerinte jelentős túlépítések történtek a városban. Ennek kapcsán kiemelte: változtatási tilalmat rendelt el hét területre a városban, így nem lesz például 16 emeletes ház a Mosoni-Duna partján.

„Ezek az emberek most duzzognak kicsit és mondanak mindenfélét jobbra-balra, de nemet kell mondani ezekre a dolgokra. Nem lehet az, hogy építési vállalkozók határozzák meg Győr város építésének struktúráját” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ezek a vállalkozók egyébként nem veszik ki a részüket a járdaépítésből és a csatornaépítésből, hanem pusztán a haszonszerzésből.

A fákról is kérdezték a műsorban a polgármester, amelyek közül sok kidőlt a vihar során. Dézsi Csaba András elmondta: a fákat már korábban elkezdték felmérni, tehát a munka folyamatosan halad. Szerinte a beteg fáktól – bár a fakivágás mindig fájdalmas – meg kell szabadulni.

A polgármester szerint a „vidékiek” szemetelnek illegálisan

A polgármester röviden kitért a szeméthelyzetre – külön kiemelve egy illetőt, aki rendszeresen egy-egy zöld szemeteszsákot helyez el egy villanyoszlopnál, megígérve, hogy őt el fogja kapni. „Vannak ilyen bunkók Győr városában” – mondta. Ugyanakkor

a polgármester szerint kiderült, hogy a városban illegálisan lerakott szemét több mint felét „vidékiek” rakják le.

Az egyetem kapcsán elmondta: az új rendszertől azt várják, hogy az egyetem nemzetközi elismertsége növekszik, neki pedig polgármesterként az a feladata, hogy a fiatalok magukénak érezzék a várost, ezen dolgozik.

Színház, strand, fémcsúszda

Szóba került a győri civilek által készített látványterv, arról a parkról, ami a színház helyén lehetne, ha azt végül valóban lebontanák. Ennek kapcsán Dézsi Csaba András elmondta: szerinte nem jó meglátás, hogy a lebontás kapcsán a szakemberek véleménye fontos, mert itt nagyon sok szakmát fel lehetne sorolni, szerinte például ugyanolyan fontos a színház ügyében a nézők véleménye, mint a művészeké és az építészeké.

A polgármester szerint nem csak a színház épületéről van szó, hanem a győri kultúra következő ötven évéről.

Felelevenítette, hogy egy hónappal amegválasztása után járta be az épületet, és ott Forgács Péter igazgató kérdezte meg tőle, hogy ennyi pénzből már nem lehetne-e újat építeni, ezért kezdett el gondolkodni a dolgon. (Emellé érdemes megemlíteni, hogy a színházigazgató legutóbb a rádió műsorán azt hangsúlyozta, hogy ő szereti az épületet.) Hozzátette: Füke Géza, a Győri Filharmonikusok vezetője elmondta neki, hogy a színház akusztikája pocsék.

A győri strand pár év alatt kétszeresére dráguló, 19 milliárdos felújítása, illetve a győri LMP tegnapi vonatkozó felvetése kapcsán elmondta: legszívesebben leállította volna ezt a fejlesztést is, mint ahogy a színház felújítását, de akkor ez is csak elhúzódott volna, és már ki volt írva a pályázat. Tehát ha nem is teljesen szája íze szerint való az élményfürdő terve, de így biztos lesz állami beruházás a városban.

Végül arról esett szó, hogy a győri játszótereken a fémcsúszdákat műanyagokra cserélik, és már kértek árajánlatot napvitorlákra olyan játszóterekre, ahol kevés a fa, de egyelőre egy 23 és egy 26 milliós ajánlatot kapnak, amit sokallnak, de keresik a megoldást.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.