Mészáros Lőrinc építi a győri vízi élményparkot, az ára időközben megduplázódott

ugytudjuk.hu 2020-06-19 14:33:00
19,5 milliárd forintért épül vízi élménypark a győri strand helyén, Mészárosék indultak egyedül a közbeszerzésen.

Mint arról tavaly már beszámoltunk, folyamatban van a győri vízi élménypark építése: akkor azt írtuk, hogya Modern Városok Program keretében 8,5 milliárd forint jut majd a beruházásra, amelyben az élménymedencék és az infrastruktúra kialakítása mellett a sátoros uszoda helyén új uszoda épülne, valamint bővítenék a parkolókapacitást és rendeznék a terület árvízvédelmét is.

Az Átlátszó most arról számolt be, hogy közben kiírták a közbeszerzést is, ami már 18,5 milliárd forintos projektről szólt,

a közbeszerzést pedig Mészáros Lőrinc cége, az Euró Generál nyerte a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-vel közösen, ők voltak az egyetlen indulók: ők 19,6 milliárdért valósítanák meg a projektet.

Összességében tehát – jelen állás szerint – az eredetileg becsült összegnél 11,1 milliárd forinttal drágábban valósul meg a projekt.

A lap szerint a közbeszerzés eredményéről szóló mostani tájékoztató arra is kitér, hogy az önkormányzat a Modern Városok Program keretében nyújtandó forrásból kívánja megvalósítani a beruházást, így a szerződés hatálybalépésének feltétele az, hogy az állami támogatást megítéljék a városnak. A kormány és az önkormányzat pedig még nem írta alá a vonatkozó Támogatói Okiratot, „ezért a szerződés még nem lép hatályba”.

Mint korábbi cikkünkben írtuk: az eredményes közbeszerzési eljárás után 2020-ban kezdődhet el a strand felújítása, ami két és fél évig fog tartani. Ez azt jelenti, hogy ha jó ütemben halad a beruházás, akkor jövőre ki sem nyit a jelenleg a termálfürdő részeként működő strand, ami aztán, ha minden jól megy, 2022 nyarán nyithat újra. A következő két évben tehát továbbra is csak a sokak által drágának tartott termálfürdő és a két szabadstrand lesz az opció a fürdőzőknek.

Ahogy említettük, a sátras uszoda is megújul, ami azt jelenti, hogy a mostani épületet lebontják, és egy teljesen újat építenek majd a helyére. „Az Önkormányzat célja, hogy a városi úszásoktatásban is jelentős szerepet betöltő sátras uszoda minél tovább működni tudjon. Legkésőbb a meglévő árvízvédelmi töltés elbontásának megkezdésekor be kell zárni a szintén bontásra kerülő uszodát” – írta a sajtóreferens.

A közbeszerzést még a tavalyi önkormányzati választás előtt Borkai Zsolt írta ki, de már Dézsi Csaba András polgármestersége alatt bírálták el. Mészáros Lőrinc cégének logóját egyre több győri és Győr környéki építkezésen láthatjuk: az Átlátszó összefoglalója szerint 2019 októberének elején (szintén egyedüli ajánlattevőként) nyerte el a győri Xantus János Állatkert bővítésére kiírt tendert nettó 1,5 milliárd forintért a Fodor Építőipari Kft.-vel közösen. Emellett az Euro Generál a kivitelezője az 1 milliárdos téti és a 851 milliós pannonhalmi tanuszodának, továbbá a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által kiírt, energetikai fejlesztést célzó közbeszerzésen is befutó lett, de a papi szeminárium épületét is ők újították fel a Káptalandombon.

Forrás: Átlátszó

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.