HIRDETÉS

Biztonsági őrök állják el a Haladás Sportkomplexum bejáratát

Farkas Bazsi
2019. július 9. kedd, 15:28
Minket sem engedtek be.

Komoly biztonsági intézkedést vezettek be a Haladás Sportkomplexumnál. Kedd délután hiába próbáltunk bemenni a létesítménybe, a kapunál álló örök egy walkie talkie-s egyeztetés után azt közölték velünk, hogy nem mehetünk be a létesítménye. Állításuk szerint már régóta ez a rend van a Sportkomplexumban.   

 

Ez azonban nem igaz. 

 

A múlt héten hétfőn a Haladás labdarúgócsapata ankétot tartott, mi is ott voltunk, őrökkel pedig sem mi, sem pedig az ankéton részt vevő közel 150 szurkoló nem találkozott. De akkor sem találkozunk a Marcus Security embereivel, amikor május végén részt vettünk a Haladás Sportkomplexum nívódíjának táblaavatóján.


 
Az ügy hátterében az lehet, hogy a közgyűlési döntés ellenére nem engedik be a Haladás Sportkomplexumba a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabda csapatát edzeni. A Sportkomplexum ügyvezetője ugyanis azt mondja, hogy mindennap 8 és 22 óra között foglalt a komplexum, ez idő alatt a HVSE sportoló edzenek odabent.


 
Nekünk azonban több forrás is azt állította: a Sportkomplexum csarnoka az ürességtől kong, így bármikor edzhetnének a kézisek.


 
A biztonsági szolgálat valószínű azért áll kint a kapunál, nehogy az újságírók bemenjenek és lefényképezzék az üres csarnokot. 


 
Bár a kormánypárti politikusok többször azt hangoztatták a 15,4 milliárd forintból épült és évente közel 500 millió forint közpénzből fenntartott intézménynél, hogy az a szombathelyieknek épült. Most éppen a szombathelyieket nem akarják beengedni az létesítménybe. 

 

A biztonságiak szerint előre kell regisztrálni most, hogy valaki bejuthasson az épületbe. De azt, hogy ezt hol és milyen módon kell megtenni, arra nem tudtak válaszolni. 


 
A Sportkomplexumtól élőben is bejelentkeztünk. 

 

ugytudjuk.hu - Nem mehetnek be a szombathelyiek az...

Nem mehetnek be a szombathelyiek az adóforintokból fenntartott Haladás Sportkomlexumba


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás