400 millió forintos adóssága van a Haladás focicsapatának

Farkas Bazsi 2019-07-01 18:36:00
Szurkolói ankétot tart a csapat. Élőben blogolunk.

Zsúfolásig megtelt a Haladás Sportkomplexum konferenciaterme, ahol a Szombathelyi Haladás éppen szurkolói ankétot tart. Itt mondta el Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, hogy a focicsapatnak 400 millió forintos adóssága van.

Az ankét elején elmondták azt, amit a délelőtti sajtóanyagból már tudni lehetett.

A csapat 82%-a Illés Béláé és a Halmillé, ezt ajándékozással adnák oda a HVSE-nek, akik megszavazták, hogy elfogadják az ajándékot. Csak az NB II-es csapatot adják oda. lllés Béla azt mondja, hogy megállapodás lesz a HVSE és az Illés Akadémia között, hogy az utánpótlás játékosokra opciós jogot formálhatnak.

 - Nem kapnak fizetést a játékosok és az edzők - mondja Tóth Miklós ügyvezető. Feljelentést még nem, figyelmeztetést már kaptak a klubvezetők. Addig nem lesz új edző és új játékos, amíg nincsenek kifizetve az eddigi pénzek, hangsúlyozza Tóth.

Indulatos a hangulat. Egy felszólaló azt mondja, hazugság, amit eddig mondtak. Reméli, hogy többet a most kint ülők nem lesznek a Haladás közelében. Ez a kijelentése nagy tapsot kap. Mondandóját azzal zárta, hogy:

Távozzatok!

Ez is nagy tapsot kap. lllés azzal védekezik, hogy 2007-től ő alattuk fejlődött a klub.

Halmosi és Schimmer nem játszhatott az utolsó NB I-es meccsen a Vidi ellen - közösen zúdul fel a szurkolói tömeg. Illésre csak úgy zúdulnak a panaszok: ki sem mozdul a VIP-ből, nem szerveztek két éve ankétot, jó ideje nem szerveztek edzőmeccset Szombathelyre.

Egyelőre fogalma sincs a HVSE-nek, hogyan fogják fenntartani a labdarúgócsapatot. Ez már a mi kérdésünkre érkező válasz. A HVSE ugyanis most 40 millió forintos önkormányzati támogatást kap, de ez csak a működésük egy része - mondja Bokor Zsolt a HVSE-t képviselve. Nagy az akarás, ennyi biztos. Azt is megkérdezzük, hogy melyik játékosnak nincsen szerződése. Mindnek van - jön a válasz.

Nincs biztosíték arra, hogy az önkormányzat gyorssegélyként adja oda a 150 millió forintot, a klub most ezt így szeretné. Korábban az önkormányzat úgy nyilatkozott, hogy három éves támogatást adna oda egyben, akkor ha az összes tulajdonos előtte befizetné arányosan a saját pénzét a kasszába. A mostani HVSE-ajándékozás azonban sarokba szorítja az önkormányzatot, azonnal kérnék a pénzt.

Illés elismerte: az Akadémia és a Haladás két külön kasszából gazdálkodik. Az Akadémiába befolyt pénzből az NB I-es csapat semmit sem látott. Tóth Miklós azt mondja, elszaladtak a fizetések, ez a mostani adósság fő oka. Hozzátette: sok MLSZ szabály változott, ez is 170 millió forintot “húzott ki” a csapat zsebéből.

Illés Béla: "Egy fillért nem vettem ki a klubból!"

Bokor Zsolt azt mondja, hosszútávon az a koncepció, hogy a magot egyben tartsak és néhány jó igazolással a Haladás visszakerüljön az NB I-be. Szerinte ez a következő szezonban nem fog megtörténni.

Az mikor dől el, hogy NB II vagy megyei első osztály? - kiabálja be valaki. Válasz nem érkezik. Halmosi Péternek és Schimmer Szabolcsnak lejárt a szerződése - hogy mi lesz velük, nem tudni. (Egy fél órája még azt mondták, nincsen lejárt szerződésű labdarúgó a klubnál.)

Inkább helyiek maradjanak, mint az idegenek - mondja az egyik szurkoló. Egy idős úr fogja meg a lényeget: két meccset kellett volna megbundázni, és bent marad a csapat.

2017-ben volt az utolsó önkormányzati pénzügyi átvilágítás. Azóta nem vizsgálta a város a papírokat. Most megint fogja, a támogatás odaítélése miatt. 

Véget ért az ankét.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.