Hende Csaba megköszönte Ipkovich Györgynek és az MSZP-nek, hogy megadták a kezdő lökést a Haladás Sportkomplexumnak

Farkas Bazsi 2019-05-24 16:13:00
Mindezt a létesítmény nívódíjának átadásán mondta, majd hozzátette, hogy Nemény András be ne tegye a lábát a komplexumba.

Nagyon vidám kis eseménnyel zárták a hetet péntek délelőtt a fideszes politikusok és a Haladás vezetői. A Sportkomplexum ugyanis tavaly elnyerte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének nívódíját. Ma pedig felavatták azt a táblát, amit a létesítmény az elismeréssel kapott. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Elsőként Gál Sándor a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket és azt mondta, kinevezésekor azt vállalta, hogy megtölti élettel a 15,6 milliárd forintból elkészült létesítményt. Azt mondta, ezt sikerült megvalósítani, mivel jelenleg 700 gyerek sportol 50 csapatban. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Mondjuk az nem volt világos, hogy neki ehhez mi köze, hiszen Gál annak a cégnek az ügyvezetője, amelyik a létesítmény üzemeltetéséért felel. Sportszakmai munkát nem végez. Azt a Haladás Labdarúgó Kft., a Haladás VSE és a Haladás VSE Kft. végzi. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán jött a délelőtt fő szónoka, Hende Csaba Szombathely fideszes parlamenti képviselője.

Hende azzal kezdte, hogy ő most valójában egykori Haladás sportolóként áll a pulpitus mögött, és az is kiderült, hogy Hende édesanyjának annak idején Novák Dezső, a híres labdarúgó csapta szelet. De aztán Novák eligazolt, így végül Hende édesapja lett a befutó a mamánál. Aztán felelevenítette, hogy 2012-ben, akkor még miniszterként ült egy kormányülésen, ahol szóba került Székesfehérvár és az, hogy a MÁV ingatlanok kezelését visszaveszi a kormány. Hende ekkor szólt, hogy Szombathelynek is vannak ilyen irányú tervei, támogassák. A helyi ingatlanokat ugyanis az állam tulajdonolta, de a MÁV vagyonkezelésében volt, így a város évi 100 millió forintot fizetett ki a bérlésre. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Hende első körben Ipkovich Györgynek és a Magyar Szocialista Pártnak köszönte meg a létesítményt. 

Azt mondta 2010-ben Ipkovich polgármesterként volt az, aki Orbán Viktor szombathelyi látogatásakor egy levelet adott át a miniszterelnöknek, akit többek között arra kért, hogy mivel a város megérdemelne egy új stadiont támogassa a MÁV ingatlanok megvásárlását azzal, hogy jutányos áron juthassanak hozzá, és egy kis pénzügyi támogatást is kért még pluszban.

Hende azt mondta, végül ingyen kaptuk a területet és kifizették az egész stadiont is, de Ipkovich akciója volt az első nagy lökés afelé, hogy a az új létesítmény felépüljön.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Azt pedig mesterséges feszültségkeltésnek nevezte, ami az üzemeltetést illeti. Hiszen szerinte az épületet annak kell üzemeltetni, akié a terület és akié az ingatlan. Ez esetben pedig a városé, így azt egyértelműen annak is kell fenntartani. 

Nemény András be ne tegye ide a lábát! 


- mondta Hende azzal kapcsolatban, hogy az Éljen Szombathely - szerinte álcivil - frakcióvezetője és a bevándorláspárti szivárványkoalíció, az árulással létrejött  ideiglenes új többség vezetője, miután megtudta, hogy a magyar állam idén és jövőre is 296 millió forintot ad a fenntartásra, egyetlen fillért sem adott a Sportkomplexum üzemeltetésére. Hende szerint az új többség szándékosan akarja csődbe vinni a Sportkomplexumot és veszélyeztetni több száz gyerek sportolását. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Ilyen volt.

Hende azt is hozzátette, hogy vannak akik szerint a környékbeli lakások értéke csökkent azzal, hogy most a stadion ponyváját látják az ablakunkból. Pedig Hende szerint az ingatlanárak nőttek, így semmiképpen sem csökkenhettek a lakások árai. Egyébként pedig egy nívós épületet látnak, ami sokkal szebb, mint a régi volt.


Amúgy korábban több médium is foglalkozott vele, hogy a fehér ponyva vakítja a lakásokban élőket és hogy az új stadion elvette az addigi kilátást. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester szerint a Sportkomplexum Szombathely szimbólumává nőtte ki magát, amire irigyek a politikai ellenfelek. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Homlok Zsolt, a HVSE társadalmi elnöke is felszólalt, bár mintha ellentmondásba keveredett volna saját magával, aki azt mondta, hogy a korábbi létesítmény nem igazán szolgálta ki a sportolók igényeit, bár így is nyertek 14 olimpiai érmet. Az utolsót 2016-ban. Akkor, amikor egyébként még kanyarban sem volt az új stadion. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Ja, amúgy a táblát is leleplezték. 

Németh Zsolt, Bana Tibor és Rába Kálmán felköszöntötték a sárvári mentőállomás dolgozóit

A képviselők egy-egy ajándékcsomaggal köszönték meg a mentők emberfeletti munkáját.

Szombathely felkészült a havazásra

A SZOVA kollégái már a havazást megelőzően az utakon lesznek

Több változtatás jön az Instagramra a fiatal felhasználók védelme miatt

Az a vád érte a vállalatot, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben.

Ungár Péter: Az otthongondozásnak nincs alternatívája, ezért meg kell becsülni

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint az egész ápolási díj rendszere olyan kevés embert érint, hogy a díj emelése nem terhelné meg jelentősen a költségvetést.

Kamion ütközött autóval Győrújbarátnál

A 82-es főúton történt a karambol.

14 éves csúcsot döntött az infláció

Brutális áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek nagy részénél.

Baleset történt Nagysimonyiban

A Kossuth Lajos utcában félpályán halad a forgalom.

Elterelik a Gyöngyös patak egy szakaszát Sárváron

A belvárosban átmenetileg megszűnik a vízutánpótlás.

Max Verstappen apja szerint fia nem úgy akar világbajnok lenni, hogy kilöki Hamiltont

A világbajnoki címről döntő Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol.

Ez a cég szállítja a notebook-okat a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei diákoknak, tanároknak is

Veszprém megyével együtt 10 ezer eszköz jut a régiónk oktatásának.

Néhány évtizeden belül csökkenni kezdhet a Föld népessége

Évszázadok óta nem volt példa arra, ami a kutatók szerint a 21. század második felében fog bekövetkezni.

Napsütéssel, majd havazással köszönt a szerda

Napközben 5 fokot is mérhetünk.

van még itt cikk a témában:

Szombathely felkészült a havazásra

A SZOVA kollégái már a havazást megelőzően az utakon lesznek.