Bajban van a csepregi focicsapat? Hát van ám Pályaépítési Program!

Farkas Bazsi 2019-07-08 20:00:00
Csak úgy záporoztak a javaslatok a klub megmentésére, de konkrétum sajnos nem hangzott el.

Június elején írtunk róla, hogy csődbe kerülhet a csepregi focicsapat, ami azt jelenté, hogy a most a megyei első osztályban stabil helyen végzett együttes jövőre csak a megye harmadosztályban indulhatna.

Annak ellenére, hogy többször foglalkoztunk a témával, az ügy még mindig elég zavaros. Az egyesület és az önkormányzat egymásra mutogat, mondván: a másik miatt nincsen meg az induláshoz szükséges pénz.


 
Időközben Varga Dániel, csepregi önkormányzat jobbikos képviselője egy Facebook-bejegyzésében egészen hajmeresztő dolgokról írt.


 
"Mára oda jutottunk, hogy az egyesület elnöke csaknem 20 millió forint TAO támogatással nem tud elszámolni. Ezért NAV végrehajtás zajlik az egyesület ellen, de K. Gábor elnökkel szemben is további szankciók várhatók." - állítja Varga.

Továbbra sem tudni, mi lesz a csepregi csapat sorsa, de nem ezt érdemelnék

Az egyesület idén ünnepli a 95 éves fennállását. Kedden írtuk meg, hogy nagy bajba került a Csepregi Sportegyesület, ugyanis információink szerint többmilliónyi TAO-támogatással nem tudnak elszámolni. Emiatt még az is előfordulhat, hogy a csapat csődbe vitelével és újraindításával a megyei I.-ben a stabil középmezőnyhöz tartozó focicsapat jövőre csak a megyei III.


 
Hogy hova és hogyan mehetett el ennyi pénz nem tudni, hiszen a felnőtt csapatban a játékosok fizetés nélkül, lelkesedésből játszottak. A focicsapat - talán pont ezért is - nagyon fontos lett a helyieknek, sokan jártak ki a meccsekre. Szinte mindenkit letaglózott, amikor kiderült, hogy baj van.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásban tette fel a kérdést Kásler Miklósnak, az Emberi Erőforrások miniszterének, hogy hogyan kívánják segíteni a vidéki labdarúgó csapatokat, konkrét példaként pedig a csepregi focicsapatot hozta fel.

A miniszter nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki először is örömmel fogadta, hogy ellenzéki képviselő létére Ungár érdeklődik a sport, azon belül is a labdarúgás iránt. Majd hozzátette, hogy a kormány egyrészt a TAO-rendszerrel, másrészt az Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül az utánpótlás nevelést támogató rendszerrel nyújt segítséget.

Rétvári az Országos Pályaépítési Programot is felhozta, mint lehetséges mentőövet. Az államtitkár kifejtette, hogy mű-, és élőfüves pályák is épülnek a programban.

Csepreggel kapcsolatban azonban nem volt infója az államtitkárnak. 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is