Fotó: csse.hu

Bajban van a csepregi focicsapat? Hát van ám Pályaépítési Program! 

Farkas Bazsi
2019. július 8. hétfő, 20:00
Csak úgy záporoztak a javaslatok a klub megmentésére, de konkrétum sajnos nem hangzott el.

Június elején írtunk róla, hogy csődbe kerülhet a csepregi focicsapat, ami azt jelenté, hogy a most a megyei első osztályban stabil helyen végzett együttes jövőre csak a megye harmadosztályban indulhatna.

 

Annak ellenére, hogy többször foglalkoztunk a témával, az ügy még mindig elég zavaros. Az egyesület és az önkormányzat egymásra mutogat, mondván: a másik miatt nincsen meg az induláshoz szükséges pénz.


 
Időközben Varga Dániel, csepregi önkormányzat jobbikos képviselője egy Facebook-bejegyzésében egészen hajmeresztő dolgokról írt.


 
"Mára oda jutottunk, hogy az egyesület elnöke csaknem 20 millió forint TAO támogatással nem tud elszámolni. Ezért NAV végrehajtás zajlik az egyesület ellen, de K. Gábor elnökkel szemben is további szankciók várhatók." - állítja Varga.

 

Továbbra sem tudni, mi lesz a csepregi csapat sorsa, de nem ezt érdemelnék

Az egyesület idén ünnepli a 95 éves fennállását. Kedden írtuk meg, hogy nagy bajba került a Csepregi Sportegyesület, ugyanis információink szerint többmilliónyi TAO-támogatással nem tudnak elszámolni. Emiatt még az is előfordulhat, hogy a csapat csődbe vitelével és újraindításával a megyei I.-ben a stabil középmezőnyhöz tartozó focicsapat jövőre csak a megyei III.

 


 
Hogy hova és hogyan mehetett el ennyi pénz nem tudni, hiszen a felnőtt csapatban a játékosok fizetés nélkül, lelkesedésből játszottak. A focicsapat - talán pont ezért is - nagyon fontos lett a helyieknek, sokan jártak ki a meccsekre. Szinte mindenkit letaglózott, amikor kiderült, hogy baj van.

 

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásban tette fel a kérdést Kásler Miklósnak, az Emberi Erőforrások miniszterének, hogy hogyan kívánják segíteni a vidéki labdarúgó csapatokat, konkrét példaként pedig a csepregi focicsapatot hozta fel.

 

A miniszter nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki először is örömmel fogadta, hogy ellenzéki képviselő létére Ungár érdeklődik a sport, azon belül is a labdarúgás iránt. Majd hozzátette, hogy a kormány egyrészt a TAO-rendszerrel, másrészt az Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül az utánpótlás nevelést támogató rendszerrel nyújt segítséget.

 

Rétvári az Országos Pályaépítési Programot is felhozta, mint lehetséges mentőövet. Az államtitkár kifejtette, hogy mű-, és élőfüves pályák is épülnek a programban.

 

Csepreggel kapcsolatban azonban nem volt infója az államtitkárnak. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás