Fotó: Vágvölgyi Bálint

Felfüggesztett börtönnel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos

ugytudjuk.hu
2019. április 3. szerda, 08:19
De fél millió forintnyi bírságot már fizetnie kellett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki olyan durván bántalmazta a kutyáját, hogy az állat elpusztult 2018 novemberében Szombathelyen.

 

Halálra vertek egy kölyök tacskót Szombathelyen, a Szűrcsapó utcában

Farkas Bazsi A 30 év körüli gazdája a kiskutyán vezette le a dühét. A szombathelyi állatvédők kerestek meg minket azzal, hogy szörnyű dolog történt vasárnap este a Szűrcsapó utcában. Egy harminc év körüli fiatalember egy kölyök tacskóval végzett brutális módon.


A vádirat szerint a vádlottat feldühítette, hogy a rokonai nem engedték be a lakásukba, haragját pedig a szálkásszőrű tacskón töltötte ki. A vádlott  többször belerúgott a kutyába, majd a falhoz csapta az állatot a társasház lépcsőházában. A vádlott különös szenvedést okozott a kutyának, aminek pusztulásához a hasüregbe történt elvérzés és a koponyaüregben keletkezett nagy kiterjedésű vérzés vezetett.

 

A  Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

 

Fotók - Ő volt a meggyilkolt szombathelyi tacskókölyök

Unyatyinszki György Szívszorító fotókat kapott szerkesztőségünk arról a tacskókölyökről, akit egy férfi vert agyon a napokban Szombathelyen, hogy így vezesse le frusztrációját. Ahogy arról beszámoltunk, nem ez az egyetlen szerencsétlenül járt állat volt a férfi áldozata, korábban már egy fiatal bulldogot is halálra vert egy baseball ütővel.


A Vas Megyei Főügyészség Közjogi Szakága az eset után haladéktalanul állatvédelmi bírság kiszabását kezdeményezte az állattartóval szemben, mert álláspontja szerint a férfi megszegte az állatok védelméről szóló törvény azon rendelkezését, ami szerint az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad, valamint azt a jogszabályi rendelkezést is, ami szerint a kedvtelésből tartott állatokkal kíméletesen kell bánni, azoknak szükségtelen fájdalmat vagy szenvedést nem szabad okozni.

 

Tacskógyilkos: 130 gyógyszert vettem be, amire patkánymérget ettem

Farkas Bazsi Nyilakozott az Ugytudjuk.hu-nak a kutyát a szombathelyi Szűrcsapó utcában megölő fiatalember. Lapunk elsőként számolt be arról az esetről, ami a múlt héten vasárnap történt Szombathelyen, a Szűrcsapó utcában. Egy fiatalember, N. L., dühét egy kölyök tacskón vezette le. A kutya, akit Ropinak hívtak, pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy annak következtében elpusztult.


Az állatvédelmi hatósága főügyészség kezdeményezésére lefolytatott hatósági eljárásban hozott jogerős döntésével 2019 februárjában csaknem fél  millió forint állatvédelmi bírságot szabott ki a kutyának indokolatlanul nagy szenvedést okozó bántalmazás miatt.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás