Fotó: Farkas Bazsi

Halálra vertek egy kölyök tacskót Szombathelyen, a Szűrcsapó utcában

Farkas Bazsi
2018. november 13. kedd, 07:01
A 30 év körüli gazdája a kiskutyán vezette le a dühét. 

A szombathelyi állatvédők kerestek meg minket azzal, hogy szörnyű dolog történt vasárnap este a Szűrcsapó utcában. Egy harminc év körüli fiatalember egy kölyök tacskóval végzett brutális módon. 

 


Úgy tudjuk, a férfinak családi vitája volt a szüleivel és a testvéreivel, aminek az lett a vége, hogy nem engedték be a család lakásába. A családtagok ugyanis azt remélték, hogy a férfi a lakáson kívül lenyugszik, azt tervezték, hogy ezután beengedik majd a lakásba. 

 

Ez azonban pont, hogy az ellenkező hatást váltotta ki. A férfi már feldúlt állapotban érkezett a társasházba. Egy szemtanú azt mesélte nekünk, hogy a pár hónapos kölyök tacskó már ekkor a férfinél volt.

 

- A kutya valószínű már a liftben ütéseket kaphatott a gazdától, mivel a tacskó az egész liftet telepiszkította, úgy retteghetett - mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú az Ugytudjuk.hu-nak.

 

A szemtanú aztán azt mesélte, hogy a kiskutya rúgásokat, ütéseket kapott a folyosón, a férfi a falnak is többször nekicsapta. Az eset annyira felkavarta informátorunkat, hogy csak remegő hangon, könnyeivel küszködve tudott róla mesélni.

 

A szomszédok kihívták a rendőröket az őrjöngő lakóra. Ám a kölyök kutya ekkor már olyan súlyos ütéseket kapott, hogy nem sokkal ezután elpusztult. A nekünk nyilatkozó szemtanú azt mondta, hogy a kutya tetemét szerették volna elásni, ám a helyszínre érkező rendőrök azt mondták, hogy az bűnjel, így le kell foglalniuk. 

 

Úgy tudjuk, hogy az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették, majd kihallgatás után szabadlábra engedték. 

 

Kerestük a rendőrséget, hogy további részleteket tudjuk meg az ügyről, egyelőre még nem válaszoltak.

 

Magyarországon 2013 júliusa óta törvény bünteti az állatkínzást. Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, az akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás