Fotó: egykor.hu

A választási eredménytől függően írhatjuk meg, hogy milyen is volt a Savaria Mozi aranykora

Farkas Bazsi
2019. szeptember 9. hétfő, 08:01
Meg akartuk idézni az időt, amikor egy mozipremier alkalmával csurig volt a szombathelyi mozi aulája, az intézményvezető szerint azonban ki kell várni ezeket a zűrös napokat. 

Furcsa helyzetbe futottunk bele a napokban. Ugyanis az az ötletünk támadt, hogy írunk egy cikket a régi idők mozijáról, vagyis arról a 80-as, 90-es évek korszakról, amikor virágzott a popkultúra, a Savaria Mozi aulájában pedig egy-egy filmpremier alkalmával egy gombostűt sem lehetett leejteni. Sztorikra, furcsa és meghökkentő esetekre voltunk kíváncsiak. Hányan nézték meg a Jurassic Parkot, hányan sikítottak fel a Cápa alatt, vagy éppen mekkora sorok voltak az Indiana Jones jegyeiért. De végül ebből sajnos nem lett semmi.

 

A Savaria Mozi ugyanis az Agorához tartozik. Ahhoz, hogy bármilyen anyagot tudjunk készíteni, annak igazgatójától, Parais Istvántól kell engedélyt kérni, akit természetesen fel is kerestünk. Az igazgató azonban azt mondta, hogy nem hinné, hogy ezekben a zűrös időkben van a legmegfelelőbb időpont.

 

Meg kellene ezzel várni az október 13-át, utána majd térjünk vissza rá. 

 

Az AGORA intézményvezetőjének döntésével kapcsolatban két dolgot jegyeznénk meg. Egyrészt nem gondoljuk, hogy ellenségesek lennénk a Kulturális Központtal, vagy vezetőjével, másrészt nem hagyjuk elhallgatni a tényeket. Például azt, hogy

 

 

Másrészt azt sem igazán értjük, hogy a választási eredmény miben befolyásolja a mozitörténeti interjúnk sorsát? Ha nyer az Éljen Szombathely! akkor mehet az interjú, ha a Fidesz, akkor nem?

 

Bárhogy is, az igazgató elutasító döntése miatt október 13-ig biztosan nem tudjuk meg például, hogy milyen volt a rendszerváltás után rövid ideig működő pornómoziterem a Savariában.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás