A szombathelyi városházáról vitte el a zászlókat a Fidesz, a polgármester-jelöltjének bemutatásához

Farkas Bazsi 2019-07-23 20:45:00
A zászlók a város tulajdona, a pártnak semmi köze nincs hozzá, mégis gond nélkül használták fel a saját rendezvényükön.

Kósa Lajos, országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, jelenlegi polgármester társaságában áll Balázsy Péter megyei jegyző, akit a Fidesz a 2019-es önkormányzati választásokon polgármesterjelöltnek indt. A fotón - amit Balázsy saját Facebook-oldalán tett közzé - háttérben két zászló is látszik. A magyar jól látható, a másik aminek csak a sarka kivehető a képen Szombathely városi lobogója.


A zászlókat a Fidesz a szombathelyi városházáról hozta ki. A bejelentéssel egy időben jártunk a városháza sajtó termében, akkor fotóztuk ezt a képet. 

A kép bal oldalán 3, a jobb oldalán 5 zászló látszik. Balról pont egy magyar és egy városi lobogó hiányzik. Ezek azok a zászlók, amik a jegyző jelölti bemutatásához “asszisztáltak”. 


Csakhogy, a városháza minden ingósága, beleértve ide a zászlókat is, az önkormányzat tulajdona. Azt külsős párt, egyesület, gazdasági társaság vagy bármilyen más szervezet csak és kizárólag az önkormányzat beleegyezésével, annak bérleti díjat fizetve viheti el. 

Azonban úgy értesültünk, hogy ebben az esetben a Fidesz sem engedéllyel sem nem rendelkezett, sem pedig bérleti díjat nem fizetett. Egyébként egy párt azt sem teheti meg, hogy a városháza bármelyik termében olyan sajtótájékoztatót tartson, ami nem az önkormányzat, vagy a frakció munkájához tartozik. Az Éljen Szombathely is bérleti díjat fizetett akkor, amikor a városháza házasságkötő termében bemutatta jelöltjeit. 

Na de vissza a zászlókhoz. 

A Fidesz képviselőjelöltjei között van a polgármesteri kabinetiroda vezetője Polgár Lívia. Neki ugye a munkája miatt van mindennapos bejárása a városházára. Így könnyen elfordulhatott az, hogy a Fidesz az ő segítségével vette kölcsön a közvagyont és használta fel saját kampány eseményén. Ez azért is aggályos, mert ezen a gondolatmeneten haladva a Fidesz gond nélkül használhatja a városháza mindenféle infrastruktúráját, ami aztán nekik még csak pénzbe sem kerül, kifizetik azt majd az adófizetők.

A szombathelyi városházán a jegyzővel készült fotó másnapján Koczka Tibor (Fidesz - KDNP) alpolgármester tartott sajtótájékoztatót. A tájékoztató után benéztünk a sajtó terembe. Az előző délután hiányzó két zászló ismét a helyén volt. 


 

Szólj hozzá!

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.