Fotó: Vágvölgyi Bálint

Koczka Tibor: Hende Csaba most veri szét a szombathelyi Fideszt

Farkas Bazsi
2019. július 18. csütörtök, 11:19
A fideszes alpolgármester megalázónak tartja, hogy a párt még csak nem is kereste.

Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatót tartott a szombathelyi városházán, ahol kemény szavakat intézett Hende Csaba felé. Az képviselő emlékeztetett, 2014-ben a Fidesz listavezetője volt, egyéni körzetben szavazták be a választók, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban.

 

 

28 nappal ezelőtt jelentette be a szombathelyi Fidesz, hogy a polgármesteri posztért Balázsy Pétert indítja el. Koczka most azt mondta, az elmúlt négy hétben sem Balázsy, sem pedig a párt választókerületi elnöke nem kereste meg.

 

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy Koczkát nem indítja a párt egyéni választó körzetben és a Fidesz listáján sem kapott helyet. Az alpolgármester azt mondta, mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével.

 

 

A politikus elmondta, 2019. januárjában a Fidesz elveszítette többségét Szombathelyen, utána nem sokkal a parlamentben az hangzott el, hogy Hende Csaba szétverte a saját többségét.

 

Koczka most azt mondta, Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri.

 

Újságírói kérdésre, hogy indul-e az őszi választáson, a politikus azt mondta, ő most arra koncentrál, hogy megbízatásának hátralévő idejében a lehető legjobban végezze el a munkáját.

 

Még annyit tett hozzá, 58 éves, eddig sosem kellett feladatokért kilincselnie, azt gondolja, erre most sem lesz szükség.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás