A szombathelyi bíróságon a dohányboltot gázpisztollyal kirabló férfi esete

Vágvölgyi Bálint 2020-03-31 14:20:00
A vádlott többszörösen büntetett előéletű, 1989-ben halálbüntetésre is ítélték.

A vád szerint, az 53 éves vádlott 2018. november 20-án 21:30 óra körül kerékpárját egy közeli autómosónál hagyva elindult egy szombathelyi trafikhoz. A hetekkel korábban vásárolt, nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővett egy gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte. Az eladónő közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére 21 cm-ről arcon lőtte a szemüveget viselő nőt, és ismét követelte a pénzt. A sértett, akinek csípett, könnyezett mindkettő szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig követte őt, miközben sürgette, többször megütötte a hátát, nyakát és arcát, valamint folyamatosan szidalmazta őt.

Elmenekült a helyszínről a férfi, aki tegnap egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot

Fehér Buda A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Nemrég írtunk arról, hogy tegnap egy férfi egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot. A trafikban dolgozó eladóra többször is rálőtt, aki ennek következtében megsérült. A rendőrség most a police.hu-n adott információkat az üggyel kapcsolatban.


Amikor az eladónő már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket, aki azokat egy fehér színű nejlontáskába tette. A vádlott elindult a boltból, de a sértett mobilját is magával akarta vinni. Ekkor az eladónő megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefonját. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a belváros közeli lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 forintot vitt el. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre, az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat -mint többszörös visszaesőt- életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Elkapták a szombathelyi trafikrablót

Farkas Bazsi A TEK is közreműködött az akcióban. A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen. Ahogy arról már korábban hírt adtunk, egy ismeretlen férfi 2018. november 20-án este bement a szombathelyi Zanati úti Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót - a nála lévő gázriasztó fegyverrel fenyegetve és azt használva is - a bevétel átadására kényszerítette.


A vádlott többszörösen büntetett előéletű. A Kaposvári Katonai Bíróság még 1989-ben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. Pár hónappal később a halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, amelyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

A vádlottnak egy újabb elítélése miatt 2018. október végén kellett volna a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe bevonulnia, de ennek nem tett eleget, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

Szólj hozzá!

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

Kárpótolja bérletes szurkolóit az SZKKA a csonka szezon miatt

Persze az új bérletesekről sem feledkeznek meg.

Több szabálysértőt is elfogtak tegnap a győri rendőrök

A rendőrök gyorshajtókat, illetve egy körözött férfit fogtak el, valamint egy embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Egyiptomi kém dolgozhatott a német kormány tájékoztatási hivatalánál

Az egyelőre nem világos, hogy milyen információkat szállított megbízóinak..

Néhány hét múlva még a Holdnál is közelebb merészkedik hozzánk egy aszteroida

Űrmértékkel nézve csupán egy karnyújtásnyira lesz tőlünk a 49 méteres monstrum.

A kormány propagandája szerint egy postafiókban is lehet lakni

Szombathelyen próbálkoztak be ezzel az állítással Hadházy Ákos kitelepülésénél. A független sajtó munkatársainak lejáratása lehet a HírTV célja.

Villanyoszlopnak hajtott egy autó Csornán

A jármű ezt követően árokba csapódott.

Folytatódnak a honvédelmi fejlesztések

Lassan megérkeznek a vadonatúj tankjaink is.

A harmadik emeletről dobta le a gyermekét egy anya, miután kigyulladt a lakása

A gyereket elkapta egy férfi, így túlélte a hatalmas zuhanást.

7 ezer millió forintért hordta a védőeszközöket a Wizz Air

A Magyar Honvédségnek is van szállítógépe, mégis inkább egy magáncégnek fizettük ki egy fél stadion árát.

Hongkongot már elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma

Újból emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

Veszélyeztetett fajjá vált az európai hörcsög

30 éven belül eltűnhetnek a kontinensről.

Sorsoltak a BL-ben, Gulácsiék az Atlético Madriddal találkoznak a negyeddöntőben

A koronavírus-járvány miatt egy rendhagyó "tornán" derül ki, ki lesz a végső győztes.

LMP: azonnal emelni kell a nyugdíjakat!

Schmuck Erzsébet azt szorgalmazza, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövőre esedékes egyheti részére szánt 77 milliárd forintot most azonnal kapják meg a nyugdíjasok.

Megszűnt a Fidesz-KDNP parlamenti kétharmada egy tragikus baleset miatt

Koncz Ferenc péntek reggel hunyt el egy motorbalesetben, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében időközi választást kell majd tartani.

van még itt cikk a témában: