A szombathelyi bíróságon a dohányboltot gázpisztollyal kirabló férfi esete

Vágvölgyi Bálint 2020-03-31 14:20:00
A vádlott többszörösen büntetett előéletű, 1989-ben halálbüntetésre is ítélték.

A vád szerint, az 53 éves vádlott 2018. november 20-án 21:30 óra körül kerékpárját egy közeli autómosónál hagyva elindult egy szombathelyi trafikhoz. A hetekkel korábban vásárolt, nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővett egy gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte. Az eladónő közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére 21 cm-ről arcon lőtte a szemüveget viselő nőt, és ismét követelte a pénzt. A sértett, akinek csípett, könnyezett mindkettő szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig követte őt, miközben sürgette, többször megütötte a hátát, nyakát és arcát, valamint folyamatosan szidalmazta őt.

Elmenekült a helyszínről a férfi, aki tegnap egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot

Fehér Buda A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Nemrég írtunk arról, hogy tegnap egy férfi egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot. A trafikban dolgozó eladóra többször is rálőtt, aki ennek következtében megsérült. A rendőrség most a police.hu-n adott információkat az üggyel kapcsolatban.


Amikor az eladónő már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket, aki azokat egy fehér színű nejlontáskába tette. A vádlott elindult a boltból, de a sértett mobilját is magával akarta vinni. Ekkor az eladónő megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefonját. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a belváros közeli lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 forintot vitt el. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre, az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat -mint többszörös visszaesőt- életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Elkapták a szombathelyi trafikrablót

Farkas Bazsi A TEK is közreműködött az akcióban. A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen. Ahogy arról már korábban hírt adtunk, egy ismeretlen férfi 2018. november 20-án este bement a szombathelyi Zanati úti Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót - a nála lévő gázriasztó fegyverrel fenyegetve és azt használva is - a bevétel átadására kényszerítette.


A vádlott többszörösen büntetett előéletű. A Kaposvári Katonai Bíróság még 1989-ben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. Pár hónappal később a halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, amelyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

A vádlottnak egy újabb elítélése miatt 2018. október végén kellett volna a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe bevonulnia, de ennek nem tett eleget, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.