A kőszegi horrorkecske sztorija lassan a Kisváros egyik epizódja is lehetne

Nagy Donát 2020-09-25 16:33:57
Hol van ilyenkor Járai őrnagy, hogy kinyomozza az összefonódásokat?

Hétfőn került ki az internetre az a nyílt levél, amit Péter és Nóra írt kétségbeesésében, mivel az egyik szomszéd kameruni kecskéje szó szerint terrorizálja őket, és a környéken élőket is.

Az alapprobléma meglepően egyszerű: Rambo, a kecske szabadon mászkál a környéken, ráadásul felajzott állapotban, amitől agresszíven viselkedik. Gazdája, az osztrák Rudi azonban látványosan nem foglalkozik a dologgal, a kerítését nem hajlandó megjavítani vagy az állatot megkötni, sokszor kapuját is nyitva hagyva megy jobb dolgára. A rendőrséget többször is kihívták, mivel Rambo a többi kertbe szintén bejár rombolni, a gyerekeket pedig nem lehet egyedül hagyni a szabadban. Azonban a járőrök tehetetlenek, amíg nincsen súlyos sérülés, ők nem illetékesek. Az ügy pedig a hivatalok között vándorol.

Közben pedig gyakorlatilag nem történik semmi.

De akkor kinek kellene foglalkozni a problémával?

A legegyszerűbb megoldás persze az lett volna, ha Rudi gazda hajlandó arra a minimális erőfeszítésre, hogy megfelelően elzárja a veszélyes állatot. Péter egyébként saját maga vitt kötelet neki, hogy legalább azzal kösse meg a kecskéjét, de ezzel sem akart foglalkozni az osztrák tulajdonos. 

Fotók: Olvasói fotó

Mivel Rambo egyre nagyobb károkat okozott, és többször vasvillával kellett kikergetni a szomszédok udvaráról, ahol tört és zúzott, ezért rendőrt hívtak az elkeseredett lakók.

Rudi azonban látható nyugalommal közölte, őt nem érdekli az egész, és gyorsan tárcsázta Huber Lászlót, a város korábbi fideszes polgármesterét. A Nóra által mutatott videón egyébként tisztán látszik, hogy a rendőr próbálja megértetni az osztrák gazdával, Magyarországon be kéne tartani a magyar törvényeket, de Rudi csak legyintget, és ismételgeti Huber nevét.

Az ex-polgármester egyébként akkor hamar a helyszínre ért, és az összegyűlt helyieknek azt mondta, ez egy bagatell dolog. A rendőr jegyzőkönyvet készített, amit illetékesség hiányában átadott a helyi jegyzőnek. Itt kezdetben segítőkésznek mutatkozott a kőszegi hivatal, de valahogy mégsem történt semmi.

Majd kiderült: összeférhetetlenség miatt a kecskeügy átkerült a szombathelyi jegyzőhöz.

A sztori feltérképezésekor mi is jártunk Kőszegen, ahol Huber László éppen Ruditól jött ki, így szerettünk volna megkérdezni, hogy tud-e segíteni a környéken élőknek a jó kapcsolatai révén. A megnyugtató válasz helyett Huber azonban csak annyit mondott, ez az egész történet nevetséges, és hagyjuk őt elmenni.

A helyiek szerint az ex-polgármester jó kapcsolata nem véletlen Rudival. Elmondásuk alapján hetente kétszer, háromszor is meglátogatja az osztrák gazdát, így nem csoda, hogy egyszerre őt hívta segítségül a rendőr kiérkezésekor. Rudi nem beszél magyarul, és angolul is csak alig, de valójában nem a nyelvi korlát a baj, hiszen a hajlandóság sincs meg tőle a hetek óta húzódó ügy megoldására. A szomszédok tudni vélik, hogy bár Rudi a saját elmondása szerint Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) lakik, szinte mindig Kőszegen tartózkodik, nevén több telek is van a környező külterületen, így kvázi jószomszédok Huberrel.

Rudi, azaz Rudolf Dostal vélhetően taxizik, Mercedes-ét mi is láttuk bécsújhelyi rendszámmal a telkén, sőt, egy kis utánajárással még PR videó is előkerül vállalkozásáról.

Spot Taxi Dostal

Sie benötigen ein Taxi? 02622 20 520! Sie wünschen eine Limousine, einen Botendienst, oder einen Shutteldienst für Ihre Hochzeit? 0664 577 00 99. Treffen Sie die richtige Wahl. Rudi's Taxi ist für Sie da. 2012-09-10 Das könnte Sie auch interessieren

Az olvasóink egyébként meglepően sok pletykával fordulnak felénk a történetet kiegészítve, amiben szerepelnek összevonásra váró telkek, gyümölcsösök, megbízott strómanok, sőt, még orosz szálak is. Ezeket természetesen csak leellenőrizve tudjuk közzétenni, mindenesetre az tisztán látszik, hogy mindenkinek megvan a véleménye a környék hatalmi viszonyairól.

De ki miatt van szó összeférhetetlenségről?

Hivatalosan nem tudni, ugyanis se a kőszegi önkormányzat, sem a Vas megyei Kormányhivatal nem válaszol a kérdésekre. Viszont az egyetlen, aki felmerülhet, az Huber László, hiszen ne legyenek kétségeink afelől, hogy az ex-polgármester ezer szállal kötődik jelenleg is a kőszegi hivatalhoz.

A szombathelyi városházáról viszont egyből érkezett válasz: a kormányhivatal valóban nekik továbbította az ügyet, így most ők igyekeznek felvenni a kapcsolatot Rudival.

Fotók: Olvasói fotó

Üde színfolt viszont, hogy Kőszeg jelenlegi polgármestere állítólag felhívta az eredeti panaszost, hogy biztosítsa őt együttműködéséről, de sajnos az összeférhetetlenség miatt a kőszegi hivatal már valóban nem tehet semmit.

Önök szerint Rudi gazda, a nagy felhajtás miatt bezárta végül a felajzott, agresszív kecskéjét? Hát nem.

Sőt, Rudi nagytestű kutyája is csatlakozott Rambohoz, ugyanis újabb, sajnos ismerős képeket juttattak el lapunkhoz az ott élők. Azaz semmi sem változik továbbra sem.

Egy hónappal ezelőtt egy hasonló történet végül halálesettel végződött. Azt egyelőre nem tudni, hogy Vas megyében is megvárják-e a hivatalok, amíg valaki valóban súlyosan megsérül.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.