A Haladás ügyvezetőjének cége is rakott pénzt a Szombathelyi Hírlapba

Farkas Bazsi 2019-04-26 09:25:00
Homlok Zsolt egy másik cégével éppen most újítja fel 1,2 milliárdért a szombathelyi Sportligetet.

Március végén indult el Szombathely új polgári értékrendű, konzervatív hetilapja, a Szombathelyi Hírlap. A lap annyira lett konzervatív és keresztény, hogy már a második lapszám kiverte a biztosítékot a közgyűlésnél, így változtatva az eddigi gyakorlaton, hamarosan közgyűlési jogkörbe vonják a város névhasználati engedélyét. 

Hogy a lap miből működik, egyelőre rejtély. Egy 35 ezer példányszámban kinyomott ingyenes hetilap költsége ugyanis több százezer forint, ami közelít a fél millióhoz. A Szombathelyi Hírlapban pedig egyelőre hirdetést sem látni. Nemrég pedig maguk a szerkesztők hangsúlyozták, hogy „lapunk nem tartalmaz állami és önkormányzati hirdetéseket, így azzal sem vádolhatnak minket, hogy közpénzből működünk”.

Az április 18-ai számban viszont már két negyedoldalas hirdetés mutatja, hogy kezd beindulni az üzlet. Nem is akárhonnan jött a bevétel: a Vasútvillamosító Kft-től, amely – a reklámja szerint – „hetven éve áll a vasút-villamosítás szolgálatában.” Ez fontos érv lehet azoknál a szombathelyi lakosoknál, akik éppen vasút-villamosítási terveket forgatnak a fejükben - írja cikkében a Magyar Narancs.

Homlok Zsolt (bal oldalon) a városvezetők társaságában a Haladás 100. születésnapját ünnepelve (Fotó: szombathely.hu/Ohr Tibor)


A Vasútvillamosító Kft. nem is magyar tulajdonú gazdasági társaság, a cégbejegyzés szerint a brnói székhelyű Rafinanz Promotion CZ s.r.o a többségi tulajdonosa, amelynek viszont magyar többségi tulajdonosa van. Nem más, mint Homlok Zsolt, aki a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor jó barátjának és strómanjának, Mészáros Lőrincnek a veje. Nem mellesleg, felcsúti lakos.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Homlok Zsolt Szombathelyen is komoly karriert futott be. Ő az elnöke a Haladás VSE-nek, továbbá egy másik cége, a Homlok Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság nemrég két közbeszerzést is elnyert a városban. Ők építhetik újjá 1,2 milliárd forintból a Sportligetet, és a 300 millió forintosra zsugorodott Víztorony állagmegóvást szintén ők végezhetik el.

A másik negyedoldalas hirdető a Marcus Security, amely a szombathelyieknek a tavalyelőtti és tavalyi karnevál, Szent Márton év egyes eseményei, az Ákos-koncert biztosítása révén lehet ismerős. A Marcus Security néven jelenleg nincsen cég bejegyezve, az idei év elején törölték. A cégkereső a névre a PB Human Consulting Kft-t dobja ki.


A PB Human egyik tulajdonosa és ügyvezetője Pongrátz Balázs, aki a Marcus Soldier Team Kft-ben 2016-ig volt tulajdonos. A Marcus Soldier franchise partnere – honlapjuk szerint – Őze Balázs, a Szombathelyen jól ismert Haladás-drukker, a B-közép tagja, aki a Nyugat.hu egy korábbi cikke szerint a Ligetvédők ellen védte a Ligetet még 2016-ban.

Horváth Vilmos a lap főszerkesztője 

Egyébként neki is volt vállalkozása, de a cégvezetéstől eltiltották. Ez az eltiltás még most is hatályos - írja a Narancs

Az pedig, hogy mostanság a Marcusnak mennyire jól megy a szekér a győrújbaráti telepük fejlesztése is jól mutatja


 

Szólj hozzá!

Ungár: Az állam nagyon rossz munkáltató

A képviselő azt mondja, nagyobb megbecsülést érdemelnek a pedagógusok, a szociális, és a kulturális dolgozók.

Halálos vasúti baleset történt Győrben, Ikrény és Győr között vonatpótló jár!

Egy vonat és egy autó ütközött a Tarkarét utcai vasúti átjáróban.

Több tucatnyi történelmi jelentőségű épület omolhat össze Bejrútban a robbanás miatt

Az UNESCO próbálja megmenteni a felbecsülhetetlen értékkel bíró épületeket.

Mire jó az esővíz újrahasznosítása?

Szemléletformáló akció: gazdálkodj a vízzel!

Mára ennyi, elmentünk bulizni!

Várunk titeket is sok szeretettel. 

Elhunyt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

De többek közt neki köszönhettük "Az oroszok már a spájzban vannak" szállóigét is.

Baleset történt a 83-ason Győrszemerénél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

10 év alatt lecserélné a városi buszok felét a kormány

Pedig másfél hónapja még leszavazta a Fidesz, hogy Szombathely 7 új buszt kaphasson az állam költségére.

Lerobbant a mozdony teteje Budaörs és Biatorbágy között, megrongálta a szombathelyi IC-t is

Személyi sérülés nem történt, a vonatközlekedés viszont akadozik.

A vártnál is nagyobbat zuhant a magyar gazdaság

Hazánk bruttó hazai terméke 2020 II. negyedévében a nyers adatok szerint 13,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 13,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

LMP: szigorúbb szabályozás kell a használt gépjárműabroncsokkal kapcsolatban

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kormány az elmúlt fél évben még a jogszabályi környezet kialakításával sem tett azért, hogy az illegális gumilerakókat fel lehessen számolni.

10 évvel visszamentünk a múltba, már megint egy Alkonyat-könyv ül a sikerlisták trónján

Ennek örömére a sorozat írója gyorsan be is jelentett még két kötetet.

Elfüstölt egy ősöreg Ikarus Győr mellett

A buszról még idejében leszálltak az utasok. Jellemző módon senki sem állt meg segíteni.

van még itt cikk a témában: