Újabb sárvári önkormányzati céggel kötött C.P. Portál szerződések kerültek elő

Farkas Bazsi 2024-07-10 19:00:19
A Városgondnokság irodáit is Varga Jenő cége takarítja, és a gondnokság által kezelt temetőkből is ez a Kft. szállítja el a szemetet.

Csakis közérdekű adat per indítása után, de végül megkaptuk azokat a szerződéseket, amiket a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft. a C.P.Portállal kötött meg.

A C.P.Portállal több, korábbi cikkünkben is foglalkoztunk. A cég egyik tulajdonosa Varga Jenő, fideszes sárvári képviselő, tulajdonostársai családjának tagjai.

Ez a cég bérli azt a kamiont, amit a sárvári önkormányzat 2018-ban vásárolt. Az adásvételt követően, alig két hét múlva, pályáztatás nélkül vehette bérbe a járművet a C.P.Portál. A bérleti díj 80 ezer forint + ÁFA havonta, a felmerülő összes költséget a tulajdonos önkormányzat fizet meg. Eddig a műszaki vizsgákra, javíttatásokra, és kötelező biztosításokra összesen 3 millió 82 ezer 200 forintot fizetett ki a sárvári önkormányzat.

Ahogy arról is írtunk már, hogy a legutóbb megküldött dokumentumok szerint a Gyógyfürdő takarítását is ez a cég végezte. 2023.08.01-től a strandszezon befejezéséig 8 millió 734 ezer 499 forint + ÁFÁ-ért, a strandszerzon befejezésétől a strandszezon kezdetéig tartó időszakban pedig 7 millió 935 ezer 449 forint + ÁFA havidíjért takarítottak.

Az önkorkormányzati utcák takarítására kiírt közbeszerzést is a C.P. Portál Kft. nyerte el. 

Így 5 évig 150 millió 989 ezer 722 forintért ők végezhetik a közterületek takarítását, valamint 9 millió 295 ezer forint értékben havat lapátolhatnak és elvégezhetik a síkosságmentesítést.

A C.P. Portálnak nem csak a Gyógyfürdővel, de a Sárvári Sportfólió Kft-vel és a Városgondnokság Nkft.-vel is volt szerződése. Ezek mind önkormányzati cégek, így kérdéses, mennyire etikus egy olyan cégnek szerződniük, amelynek egyik tulajdonosa a városvezetéssel egyen színezetű önkormányzati képviselő.

A Sportfólió 2018-ban és 2019-ben is egy-egy évre kötöttek szerződést a C.P.Portál Kft-vel, a piac takarítására. 

A tarifa 30 ezer forint+ÁFA/alkalom volt. 

A létesítményt vasárnap és hétfőn kellett takarítania a Kft. munkatársainak, vagyis egy hónapban 8-9 alkalommal végeztek munkát, ami 240-270 ezer forint + ÁFA összköltséget jelentett a Sportfóliónak.

Legutóbb pedig az derült ki, hogy a Városgondnoksággal is leszerződött Varga Jenő cége. Az önkormányzati cég irodáinak takarítását jelenleg havi 265 ezer 575 forint + ÁFA havidíjért végzik el. 

Egy másik, 2019. január 1-én, szintén a Városgondnoksággal kötött szerződés alapján, a gondnokság által kezelt temetőkből a C.P. Portál Kft. szállítja el a hulladékot. Ez a legutóbbi módosítás szerint 29 ezer 360 forint + ÁFÁ-ba kerül fordulónként.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.