Eddig 3 millió forintot költött el a sárvári önkormányzat arra a kamionra, amit Varga Jenő, fideszes képviselő cége bérel

Farkas Bazsi 2024-07-05 18:02:00
A C.P. Portál Kft. használja, az önkormányzat fizeti még a kötelező biztosítást is.

Nem először írunk arról a MAN típusú kamionról, amit 2018-ban a sárvári önkormányzat vásárolt meg mintegy 10 millió forintért, majd a vásárlást követően alig 2 hétre rá, pályáztatás nélkül kapott bérbe a C.P. Portál Kft

A cég Varga Jenő fideszes önkormányzati képviselő részbeni tulajdonosa. A másik két tulajdonostársa pedig fia és a lánya.

Az Opten cégadatbázis szerint a Kft. 2023-ban 409 millió forintos bevételt produkált. Szép kereset ez egy családi vállalkozástól. Ahol egyébként Varga Jenő - vagyonnyilatkozata szerint - állásban is van. 

Hogy az általunk feltárt kamionos ügy eléggé kellemetlen a városvezetésnek, azt jól példázza, hogy eddig minden egyes a témában küldött közérdekű adatigénylésünket végül a Szombathelyi Járásbíróságon kellett érvényesítenünk. 

A kamion bérleti szerződését csakis azután kaptuk meg, hogy pert kezdtünk. Végül csak napvilágot látott az az adat, hogy havi netto 80 ezer forintért bérli a Kft. a járművet az önkormányzattól.

Ez számításunk szerint eddig 7 millió 344 ezer forint bevételt generált a városnak.

A kiperelt szerződés azonban azt is tartalmazta, hogy minden egyes felmerülő költséget az önkormányzat fizet meg. Hogy ezek a költségek mekkorára rúgnak, és pontosan mit tartalmaznak, azt szintén csakis per indítása után tudtuk meg. Az önkormányzat egyébként még azzal is próbálkozott, hogy másodfokú eljárással próbálta meg megakadályozni az elsőfokú adatkiadásra kötelező ítéletet. 

Az adatokat a mai nappal küldte meg az önkormányzat. Ezek szerint a kötelező biztosítást, a műszaki vizsgákat és a felújítás költségeit is közpénzből az önkormányzat fizeti meg, az alábbi táblázatban szereplő összegek összesen 3 millió 82 ezer 200 forintot tesznek ki.

Az továbbra is kérdéses, hogy miért vásárolt 2018-ban a sárvári önkormányzat egy kamiont úgy, hogy azt aztán egy napig sem használta. A továbbiakban pedig olyan szerződést kötött a városvezetéssel azonos színezetű önkormányzati képviselő cégével, amely számukra egészen biztosan előnyös, csak éppen az önkormányzatnak nem az. 

Sokmindenhez értenek

A C.P. Portál nem egy feladatot lát el Sárváron. Ahogy arról beszámoltunk, a cég végez közterület takarítást, hólapátolást, piac takarítást, fürdő takarítást, szemét szállítást is. A sárvári gyógyfürdő havonta többmillió forintot fizet ki a Kft-nek takarításra, de nemrég a C.P. Portál javította meg a létesítmény finn szaunáját is.

Nemrég kaptuk meg azokat a dokumentumokat, amik arról tanúskodnak, hogy a cég a Városgondnokságnak is végzett takarítási munkákat. Erre még visszatérünk.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: természetes, hogy újra kell számlálni a főpolgármesteri szavazatokat

Közös érdeknek kell lennie, hogy a lehető leghamarabb pont kerüljön az elhúzódó választási folyamat végére - fogalmazott a politikus.

Tanoh Dez Andrást kölcsönadja a Falco

A játékos a 2024/2025-ös szezonban a spanyol Hestia Menorca mezében fog pályára lépni.

Pénzt csalt ki egy idős nőtől egy férfi Szombathelyen

Az elkövető ingatlan adásvétel után fizetendő illetékre kérte el a pénzt, de aztán azt nem fizette be.

Elég volt! - Kilakoltattak egy lakót a szombathelyi Óperint utcai társasházból

A férfi nem tudta betartani az együttélés alapvető szabályait.

A belvárost rázza fel a jövő hét végén érkező Utcaművészeti Fesztivál

A Kőszegi utca egy nagy sétáló utcává alakul. Képzőművészek, zenészek, vendéglátók lepik el a flasztert.

Visszakapta a tetőcserepeit a Savaria Múzeum kertjében álló hattyúház

Két helyi vállalkozó és a Szombathelyi Belvárosért Egyesület rakta rendbe a régóta szomorú állapotban lévő kis épületet.

Váradi Benedek visszatért a Falcoba!

Az irányító 2+1 éves szerződést kötött.

Kirángatták az egyik vasi önkormányzati épületből a jegyzőt

Pedig csak a belső ellenőrzést akarta elvégezni.

Bezárják a győri börtönt

Egy szökési kísérlet után döntöttek így, túl korszerűtlen az épület.

Útlezárásokkal jön a hétvégén a Vasi Vasember

Itt vannak a részletek, hogy merre nem tudsz majd közlekedni!

Elhunyt a szombathelyi Vásárcsarnok sokak által ismert kofája

Magdi néni 50 évig kínálta a savanyúságot a vevőknek.