Eddig 3 millió forintot költött el a sárvári önkormányzat arra a kamionra, amit Varga Jenő, fideszes képviselő cége bérel

Farkas Bazsi 2024-07-05 18:02:00
A C.P. Portál Kft. használja, az önkormányzat fizeti még a kötelező biztosítást is.

Nem először írunk arról a MAN típusú kamionról, amit 2018-ban a sárvári önkormányzat vásárolt meg mintegy 10 millió forintért, majd a vásárlást követően alig 2 hétre rá, pályáztatás nélkül kapott bérbe a C.P. Portál Kft

A cég Varga Jenő fideszes önkormányzati képviselő részbeni tulajdonosa. A másik két tulajdonostársa pedig fia és a lánya.

Az Opten cégadatbázis szerint a Kft. 2023-ban 409 millió forintos bevételt produkált. Szép kereset ez egy családi vállalkozástól. Ahol egyébként Varga Jenő - vagyonnyilatkozata szerint - állásban is van. 

Hogy az általunk feltárt kamionos ügy eléggé kellemetlen a városvezetésnek, azt jól példázza, hogy eddig minden egyes a témában küldött közérdekű adatigénylésünket végül a Szombathelyi Járásbíróságon kellett érvényesítenünk. 

A kamion bérleti szerződését csakis azután kaptuk meg, hogy pert kezdtünk. Végül csak napvilágot látott az az adat, hogy havi netto 80 ezer forintért bérli a Kft. a járművet az önkormányzattól.

Ez számításunk szerint eddig 7 millió 344 ezer forint bevételt generált a városnak.

A kiperelt szerződés azonban azt is tartalmazta, hogy minden egyes felmerülő költséget az önkormányzat fizet meg. Hogy ezek a költségek mekkorára rúgnak, és pontosan mit tartalmaznak, azt szintén csakis per indítása után tudtuk meg. Az önkormányzat egyébként még azzal is próbálkozott, hogy másodfokú eljárással próbálta meg megakadályozni az elsőfokú adatkiadásra kötelező ítéletet. 

Az adatokat a mai nappal küldte meg az önkormányzat. Ezek szerint a kötelező biztosítást, a műszaki vizsgákat és a felújítás költségeit is közpénzből az önkormányzat fizeti meg, az alábbi táblázatban szereplő összegek összesen 3 millió 82 ezer 200 forintot tesznek ki.

Az továbbra is kérdéses, hogy miért vásárolt 2018-ban a sárvári önkormányzat egy kamiont úgy, hogy azt aztán egy napig sem használta. A továbbiakban pedig olyan szerződést kötött a városvezetéssel azonos színezetű önkormányzati képviselő cégével, amely számukra egészen biztosan előnyös, csak éppen az önkormányzatnak nem az. 

Sokmindenhez értenek

A C.P. Portál nem egy feladatot lát el Sárváron. Ahogy arról beszámoltunk, a cég végez közterület takarítást, hólapátolást, piac takarítást, fürdő takarítást, szemét szállítást is. A sárvári gyógyfürdő havonta többmillió forintot fizet ki a Kft-nek takarításra, de nemrég a C.P. Portál javította meg a létesítmény finn szaunáját is.

Nemrég kaptuk meg azokat a dokumentumokat, amik arról tanúskodnak, hogy a cég a Városgondnokságnak is végzett takarítási munkákat. Erre még visszatérünk.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.