Havonta több millió forintért takarít a sárvári fideszes önkormányzati képviselő cége a Sárvári Gyógyfürdőben

Farkas Bazsi 2024-06-18 18:14:29
A városi piac takarítását is Varga Jenő Kft-je végezte.

Egyelőre rejtély, hogy miért kellett bírósági úton kiperelnie az Ugytudjuk.hu-nak azokat a szerződéseket, amelyeket a Sárvári Sportfólió Kft. 2018-ban, és 2019-ben kötött meg a C.P. Portál Kft.-vel. Az önkormányzati cég csakis a másodfokú bírósági ítéletben született kötelezés után volt hajlandó megküldeni a számunkra a kért dokumentumokat. Mindez egyébként több százezer forintos ügyvédi költség megfizetésével is járt a közpénzből működő cég terhére.

Az adatigénylés eredményeképpen megtudtuk, hogy 2018-ban és 2019-ben is egy-egy évre kötöttek szerződést a C.P.Portál Kft-vel, a piac takarítására. 

A tarifa 30 ezer forint+ÁFA/alkalom volt. 

A létesítményt vasárnap és hétfőn kellett takarítania a Kft. munkatársainak, vagyis egy hónapban 8-9 alkalommal végeztek munkát, ami 240-270 ezer forint + ÁFA összköltséget jelentett a Sportfóliónak.

Varga Jenő

Fotó: Sárvár Lendületben Facebook-oldal

Nem ez az egyetlen olyan a sárvári önkormányzathoz vagy önkormányzati céghez köthető munka, amit az a C.P. Portál Kft. végez el, amelynek egyik tulajdonosa Varga Jenő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Varga egyébként már a 2018-ban megkötött szerződés idején is önkormányzati képviselő volt. 2019-ben és most, 2024-ben is mandátumot szerzett.

Sikeres cég

Az Ugytudjuk.hu nem egy esetben írt már korábban arról, hogy a C.P. Portál Kft. sorra kap megrendeléseket a sárvári önkormányzattól, vagy önkormányzati cégektől:

5 évig 150 millió 989 ezer 722 forintért ők végezhetik a sárvári közterületek takarítását, valamint 9 millió 295 ezer forint értékben havat lapátolhatnak és elvégezhetik a síkosságmentesítést.

A C.P. Portál Kft. bruttó 101 ezer 600 forintos havidíjon bérli azt a kamiont, amit a sárvári önkormányzat vásárolt meg. A felmerülő összes költséget az önkormányzat fizeti a jármű után.

Fürdőtakarításhoz és szauna javításhoz is értenek

Szintén közérdekű adatigényléssel tudtuk meg, hogy a C.P. Portál Kft. a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-től is elég sok megbízást kapott.

2019-ben az egész éves éjszakai takarításra kötöttek szerződést, amiért május 1-től szeptember 30-ig 5 millió 373 ezer forint +ÁFA összeget fizetett ki havonta a fürdő. Október 1-től április 30-ig pedig 4 millió 866 ezer forint + ÁFA havidíjat fizettek ki. A fürdő hulladékgyűjtő konténereit 70 ezer forint + ÁFA díjért üríti ki. 

2020-ban ismét a C.P. Portált bízták meg az éjszakai  takarítással, ezért május 1-től szeptember 30-ig tartó 6 millió 71 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat, október 1-től április 30-ig pedig 5 millió 498 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat számláztak ki.

2022-ben megint csak az éjszakai takarításban már rutinos C.P. Portáltal szerződött a Sárvári Gyógyfürdő. A strandszezon kezdetétől a strandszezon befejezéséig tartó időszakban 7 millió 202 ezer 225 forint + ÁFA havidíjban,  strandszezon befejezésétől a strandszezon kezdetéig 6 millió 543 ezer 275 forint + ÁFA havidíjban egyeztek meg a felek.

2023-ban ismét csak a C.P. Portál takarított a fürdőben (éjszakai takarítás) akkor strandszezon kezdetéig 7 millió 557 ezer 570 forint + ÁFA havidíjat fizettek ki neki, a  strandszezon kezdetétől 2023.06.30-ig pedig  8 millió 318 ezer 570 forint + ÁFA havidíjban állapodtak meg. Ebben az évben a konténereket 85 ezer forint + ÁFA áron ürítették ki alkalmanként.

De tavaly nem ez volt az egyetlen takarítás a fürdő területén, amit a C.P. Portál végzett el. Az óriáscsúszdák takarításáért  - amit emelőkosaras géppel végeztek el - 490 ezer forint + ÁFÁ-t számoltak fel.

A kalandmedencét 205 ezer forint + ÁFÁ-ért tiszították ki.

A strandmedencét 495 ezer forint ÁFÁ-ért kosztalanították.

A kültéri hullámmedencét 300 ezer forint + ÁFÁ-ért tisztították ki.

2023 augusztusában aztán újabb szerződést kötöttek. 2023.08.01-től a strandszezon befejezéséig 8 millió 734 ezer 499 forint + ÁFÁ-ért, a strandszerzon befejezésétől a strandszezon kezdetéig tartó időszakban pedig 7 millió 935 ezer 449 forint + ÁFA havidíjért takarít a C.P. Portál.

2019-ben a fürdő finn szaunáját javította meg a cég. Ezért 2 millió 383 ezer forint + ÁFÁt fizettek ki nekik.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?