Havonta több millió forintért takarít a sárvári fideszes önkormányzati képviselő cége a Sárvári Gyógyfürdőben

Farkas Bazsi 2024-06-18 18:14:29
A városi piac takarítását is Varga Jenő Kft-je végezte.

Egyelőre rejtély, hogy miért kellett bírósági úton kiperelnie az Ugytudjuk.hu-nak azokat a szerződéseket, amelyeket a Sárvári Sportfólió Kft. 2018-ban, és 2019-ben kötött meg a C.P. Portál Kft.-vel. Az önkormányzati cég csakis a másodfokú bírósági ítéletben született kötelezés után volt hajlandó megküldeni a számunkra a kért dokumentumokat. Mindez egyébként több százezer forintos ügyvédi költség megfizetésével is járt a közpénzből működő cég terhére.

Az adatigénylés eredményeképpen megtudtuk, hogy 2018-ban és 2019-ben is egy-egy évre kötöttek szerződést a C.P.Portál Kft-vel, a piac takarítására. 

A tarifa 30 ezer forint+ÁFA/alkalom volt. 

A létesítményt vasárnap és hétfőn kellett takarítania a Kft. munkatársainak, vagyis egy hónapban 8-9 alkalommal végeztek munkát, ami 240-270 ezer forint + ÁFA összköltséget jelentett a Sportfóliónak.

Varga Jenő

Fotó: Sárvár Lendületben Facebook-oldal

Nem ez az egyetlen olyan a sárvári önkormányzathoz vagy önkormányzati céghez köthető munka, amit az a C.P. Portál Kft. végez el, amelynek egyik tulajdonosa Varga Jenő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Varga egyébként már a 2018-ban megkötött szerződés idején is önkormányzati képviselő volt. 2019-ben és most, 2024-ben is mandátumot szerzett.

Sikeres cég

Az Ugytudjuk.hu nem egy esetben írt már korábban arról, hogy a C.P. Portál Kft. sorra kap megrendeléseket a sárvári önkormányzattól, vagy önkormányzati cégektől:

5 évig 150 millió 989 ezer 722 forintért ők végezhetik a sárvári közterületek takarítását, valamint 9 millió 295 ezer forint értékben havat lapátolhatnak és elvégezhetik a síkosságmentesítést.

A C.P. Portál Kft. bruttó 101 ezer 600 forintos havidíjon bérli azt a kamiont, amit a sárvári önkormányzat vásárolt meg. A felmerülő összes költséget az önkormányzat fizeti a jármű után.

Fürdőtakarításhoz és szauna javításhoz is értenek

Szintén közérdekű adatigényléssel tudtuk meg, hogy a C.P. Portál Kft. a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-től is elég sok megbízást kapott.

2019-ben az egész éves éjszakai takarításra kötöttek szerződést, amiért május 1-től szeptember 30-ig 5 millió 373 ezer forint +ÁFA összeget fizetett ki havonta a fürdő. Október 1-től április 30-ig pedig 4 millió 866 ezer forint + ÁFA havidíjat fizettek ki. A fürdő hulladékgyűjtő konténereit 70 ezer forint + ÁFA díjért üríti ki. 

2020-ban ismét a C.P. Portált bízták meg az éjszakai  takarítással, ezért május 1-től szeptember 30-ig tartó 6 millió 71 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat, október 1-től április 30-ig pedig 5 millió 498 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat számláztak ki.

2022-ben megint csak az éjszakai takarításban már rutinos C.P. Portáltal szerződött a Sárvári Gyógyfürdő. A strandszezon kezdetétől a strandszezon befejezéséig tartó időszakban 7 millió 202 ezer 225 forint + ÁFA havidíjban,  strandszezon befejezésétől a strandszezon kezdetéig 6 millió 543 ezer 275 forint + ÁFA havidíjban egyeztek meg a felek.

2023-ban ismét csak a C.P. Portál takarított a fürdőben (éjszakai takarítás) akkor strandszezon kezdetéig 7 millió 557 ezer 570 forint + ÁFA havidíjat fizettek ki neki, a  strandszezon kezdetétől 2023.06.30-ig pedig  8 millió 318 ezer 570 forint + ÁFA havidíjban állapodtak meg. Ebben az évben a konténereket 85 ezer forint + ÁFA áron ürítették ki alkalmanként.

De tavaly nem ez volt az egyetlen takarítás a fürdő területén, amit a C.P. Portál végzett el. Az óriáscsúszdák takarításáért  - amit emelőkosaras géppel végeztek el - 490 ezer forint + ÁFÁ-t számoltak fel.

A kalandmedencét 205 ezer forint + ÁFÁ-ért tiszították ki.

A strandmedencét 495 ezer forint ÁFÁ-ért kosztalanították.

A kültéri hullámmedencét 300 ezer forint + ÁFÁ-ért tisztították ki.

2023 augusztusában aztán újabb szerződést kötöttek. 2023.08.01-től a strandszezon befejezéséig 8 millió 734 ezer 499 forint + ÁFÁ-ért, a strandszerzon befejezésétől a strandszezon kezdetéig tartó időszakban pedig 7 millió 935 ezer 449 forint + ÁFA havidíjért takarít a C.P. Portál.

2019-ben a fürdő finn szaunáját javította meg a cég. Ezért 2 millió 383 ezer forint + ÁFÁt fizettek ki nekik.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.