Havonta több millió forintért takarít a sárvári fideszes önkormányzati képviselő cége a Sárvári Gyógyfürdőben

Farkas Bazsi 2024-06-18 18:14:29
A városi piac takarítását is Varga Jenő Kft-je végezte.

Egyelőre rejtély, hogy miért kellett bírósági úton kiperelnie az Ugytudjuk.hu-nak azokat a szerződéseket, amelyeket a Sárvári Sportfólió Kft. 2018-ban, és 2019-ben kötött meg a C.P. Portál Kft.-vel. Az önkormányzati cég csakis a másodfokú bírósági ítéletben született kötelezés után volt hajlandó megküldeni a számunkra a kért dokumentumokat. Mindez egyébként több százezer forintos ügyvédi költség megfizetésével is járt a közpénzből működő cég terhére.

Az adatigénylés eredményeképpen megtudtuk, hogy 2018-ban és 2019-ben is egy-egy évre kötöttek szerződést a C.P.Portál Kft-vel, a piac takarítására. 

A tarifa 30 ezer forint+ÁFA/alkalom volt. 

A létesítményt vasárnap és hétfőn kellett takarítania a Kft. munkatársainak, vagyis egy hónapban 8-9 alkalommal végeztek munkát, ami 240-270 ezer forint + ÁFA összköltséget jelentett a Sportfóliónak.

Varga Jenő

Fotó: Sárvár Lendületben Facebook-oldal

Nem ez az egyetlen olyan a sárvári önkormányzathoz vagy önkormányzati céghez köthető munka, amit az a C.P. Portál Kft. végez el, amelynek egyik tulajdonosa Varga Jenő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Varga egyébként már a 2018-ban megkötött szerződés idején is önkormányzati képviselő volt. 2019-ben és most, 2024-ben is mandátumot szerzett.

Sikeres cég

Az Ugytudjuk.hu nem egy esetben írt már korábban arról, hogy a C.P. Portál Kft. sorra kap megrendeléseket a sárvári önkormányzattól, vagy önkormányzati cégektől:

5 évig 150 millió 989 ezer 722 forintért ők végezhetik a sárvári közterületek takarítását, valamint 9 millió 295 ezer forint értékben havat lapátolhatnak és elvégezhetik a síkosságmentesítést.

A C.P. Portál Kft. bruttó 101 ezer 600 forintos havidíjon bérli azt a kamiont, amit a sárvári önkormányzat vásárolt meg. A felmerülő összes költséget az önkormányzat fizeti a jármű után.

Fürdőtakarításhoz és szauna javításhoz is értenek

Szintén közérdekű adatigényléssel tudtuk meg, hogy a C.P. Portál Kft. a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-től is elég sok megbízást kapott.

2019-ben az egész éves éjszakai takarításra kötöttek szerződést, amiért május 1-től szeptember 30-ig 5 millió 373 ezer forint +ÁFA összeget fizetett ki havonta a fürdő. Október 1-től április 30-ig pedig 4 millió 866 ezer forint + ÁFA havidíjat fizettek ki. A fürdő hulladékgyűjtő konténereit 70 ezer forint + ÁFA díjért üríti ki. 

2020-ban ismét a C.P. Portált bízták meg az éjszakai  takarítással, ezért május 1-től szeptember 30-ig tartó 6 millió 71 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat, október 1-től április 30-ig pedig 5 millió 498 ezer 500 forint + ÁFA havidíjat számláztak ki.

2022-ben megint csak az éjszakai takarításban már rutinos C.P. Portáltal szerződött a Sárvári Gyógyfürdő. A strandszezon kezdetétől a strandszezon befejezéséig tartó időszakban 7 millió 202 ezer 225 forint + ÁFA havidíjban,  strandszezon befejezésétől a strandszezon kezdetéig 6 millió 543 ezer 275 forint + ÁFA havidíjban egyeztek meg a felek.

2023-ban ismét csak a C.P. Portál takarított a fürdőben (éjszakai takarítás) akkor strandszezon kezdetéig 7 millió 557 ezer 570 forint + ÁFA havidíjat fizettek ki neki, a  strandszezon kezdetétől 2023.06.30-ig pedig  8 millió 318 ezer 570 forint + ÁFA havidíjban állapodtak meg. Ebben az évben a konténereket 85 ezer forint + ÁFA áron ürítették ki alkalmanként.

De tavaly nem ez volt az egyetlen takarítás a fürdő területén, amit a C.P. Portál végzett el. Az óriáscsúszdák takarításáért  - amit emelőkosaras géppel végeztek el - 490 ezer forint + ÁFÁ-t számoltak fel.

A kalandmedencét 205 ezer forint + ÁFÁ-ért tiszították ki.

A strandmedencét 495 ezer forint ÁFÁ-ért kosztalanították.

A kültéri hullámmedencét 300 ezer forint + ÁFÁ-ért tisztították ki.

2023 augusztusában aztán újabb szerződést kötöttek. 2023.08.01-től a strandszezon befejezéséig 8 millió 734 ezer 499 forint + ÁFÁ-ért, a strandszerzon befejezésétől a strandszezon kezdetéig tartó időszakban pedig 7 millió 935 ezer 449 forint + ÁFA havidíjért takarít a C.P. Portál.

2019-ben a fürdő finn szaunáját javította meg a cég. Ezért 2 millió 383 ezer forint + ÁFÁt fizettek ki nekik.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hivatalba lépett Győr új polgármestere

Pintér Bence az átláthatóság megteremtését tűzte ki célul.

Egy kiskorú kislányt vágtak meg Jánosházán a helyközi autóbuszjáraton

Vádat emeltek az elkövető, fiatalkorú férfival szemben.

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak a pénzügyőrök egy győri piacon

A közlemény szerint rutinellenőrzésen akadt fenn egy 23 éves férfi, aki egyebek között boxert, ólmosbotot, bozótvágót, pillangó- és rugóskést kínált a vásárlóknak.

Vas megyében a szombathelyi Együtt Olivérért Alapítvány kapta idén a legnagyobb összeget a felajánlott adó 1%-ból 

Egyetlen állatvédő egyesület fért be az egészségügyi alapítványok közé a top 5-be.

Kamu károkkal csalt ki 30 millió forintot biztosítóktól egy szombathelyi férfi

Esetenként 500 ezer és 14 millió forint közötti kártérítéseket igényelt.

Két és fél év alatt közel hétmillió forintot sikkasztott egy Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzati ügyintéző

Az összegeket részben kivette a házipénztárból, részben levette a település bankszámlájáról.

A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.

Ezért éri meg a fotónyomtatás – fotókönyv készítéssel együtt

Akár a fotónyomtatás, akár a fotókönyv elkészítése remek lehetőség arra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, vagy éppen egy maradandó emléket készítsünk. Azonban a fotókönyvvel együtt egy vászonképet is tervezhetünk, amiről még egy kicsit később beszélünk.

A győri Fidesz újabb elképesztő húzása: ellehetetlenítik a város működését

Pintér Bence győri polgármester szerint Fidesz úgy alakítja át a város működtetésének szabályait, mintha egy kistelepülésről beszélnénk, nem pedig egy megyeszékhelyről.

Látványos megjelenés minden rendezvényen: a tökéletes roll-up titkai

A marketing világában egyetlen sikeres rendezvény, kiállítás vagy promóciós esemény sem képzelhető el anélkül, hogy a márkánkat ne képviselnénk egyedi, látványos eszközökkel. Az egyik ilyen hatékony és népszerű megoldás a roll-up, amely egyszerűsége és hordozhatósága miatt ideális megoldást jelent a figyelem felkeltésére.

Zöld Minősítést nyert az AGORA Savaria

A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, akik teljesítik a minimum követelményeket.

Összeverekedtek két szomszéd Szentgotthárdon

A közös udvaron mérkőztek meg.

Rekordot döntött a vonulásra összegyűlt kék vércsék száma a Kárpát-medencében

11 ezer 751 éjszakázó kék vércsét számoltak 49 különböző helyen.

Áldozatsegítő Központ nyílt Győrben

Az áldozatok 20-25 százaléka, vagyis minden negyedik-ötödik ember jut el az áldozatsegítő központokba.

Régi álmunkat válthatjuk valóra egy gondozásmentes kerítés megépítésével

Talán éppen most is azon gondolkodnak páran, hogy miért kell ennyit foglalkozni a kerítések felújításával, javítgatásával. Elképzelhető, hogy akár évente is újra kell csiszolni és festeni. 

Behajtott a vasúti átjáróba a 8-as úton egy külföldi sofőr, letörte a sorompót

A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta.