Borkait ütve szállt be a kampányba a győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle

Pintér Bence 2024-04-09 04:10:00
„Nem tudjuk, hogy mi történt Önnel, de az biztos, hogy egy orvosi esettel állunk szemben” – üzente Borkainak a fürdőt üzemeltető cég egy váratlanul kemény Facebook-posztban.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Egy magáncégtől meglepő hevességgel állt bele a győri kampányba Facebookon Kovacsics Imre cége, a 23 milliárd forintért a felújított győri fürdőkomplexumot üzemeltető Rába Quelle. A posztban Borkai Zsolt polgármesterjelölt győri vízi élményparkról szóló bejegyzésére reagáltak, amelyben a szexbotrányban megbukó volt polgármester arról írt: tragédia, hogy a fürdő milyen állapotban van, valamint elismételte azt az ígéretét, hogy ő a 7 év alatti és 65 év feletti győri lakosoknak ingyenessé tenné a fürdőt.

A Rába Quelle reakciója így indul:

„Nem tudjuk, hogy mi történt Önnel, de az biztos, hogy egy orvosi esettel állunk szemben. Meguntuk a hallgatást, bár Önre még a szó is felesleges időpocsékolásnak tűnik!”

A poszt mellé Borkai képeket is csatolt, amelyek közül több beazonosíthatóan a fürdö területén készült, és amelyeken látszik, hogy az elmúlt hónapokban több helyen is komoly beavatkozásokra volt szükség a 23 milliárd forintból felújított, tavaly átadott fürdőben. Ezen – utcáról is látható – munkák természetéről pár hete az Ugytudjuk.hu is kérdezte a céget, de választ nem kaptunk.

A cég szerint több olyan területről készült kép is szerepel azonban a posztban, amelyeket a 23 milliárdos felújítás nem érintett, és amelyek a fürdővendégek elől elzárt részen készültek. Ezután a következő részben egészen furcsa módon megvádolnak egy illetőt nem csak azzal, hogy ő készítette a fotókat, de egyéb dolgokkal is (a nevet mi nem írjuk ki):

„[a képeket] valószínűleg az eddig nálunk dolgozó alkoholista barátja S. Sz. készíthette (trójai falóként a fürdőben), akit pár napja el kellett küldenünk, hisz többek között nagy nyilvánosság előtt részegen randalírozott a szaunázó vendégek között. Továbbá belső vizsgálatot kellett elrendelünk az ügyben, hogy az általa is felügyelt vendéglátás készleteiből, hogyan tűnhetett el az árukészlet.”

Ezután rátérnek Borkaira, kifejtve, hogy a szóban forgó területek felújítására „volt városvezetőként sajnos nem szerzett pénzt”. Így folytatódik az írás:

„Ja tényleg, a többire sem, hisz egyáltalán nem Ön által szerzett pénzből épült az új fürdő, hanem a magyar emberekéből! A győri, a miskolci, a debreceni, a pécsi, a szombathelyi, stb… emberek adóforintjaiból épült fel Győrben az új fürdő. A megkapott összeg a régi fürdő ráncfelvarrására volt elegendő, pl.: a régi tető részleges felújítására, de a tető teljes felújítása még plusz több milliárd forintba került volna. Megjegyeznénk, hogy az ominózus tető az Ön tízen éves polgármestersége alatt is folyamatosan ázott, és mivel ez fődarab, a tulajdonosnak kellett volna kicserélnie.”

A talán még érdeminek nevezhető, fürdőre és Borkai polgármesterségére vonatkozó kritika után – amire mindjárt visszatérünk – áttér a poszt a személyeskedésre, amelynek során Borkai hírhedt jachtos szextúráját veszik elő:

„A minőséget, amit számonkér rajtunk, láttuk az Ön esetében, amikor »hajókázott és a ló nézett, a csikó látott«. Láttuk milyen »minőségi« zene, ruházat és italválaszték társaságában kényeztette hazánk fiatal lányait. Világosan értjük az Ön minőségre való törekvéseit.”

Ezután pedig a jelenlegi ígéretekre, amelyben a 7 éven aluliak és a 65 éven felüliek számára ingyenessé tételről van szó, ahol a prostituáltaktól a húsvéti sonkáig jut az ismeretlen szerző:

„Ezek alapján reméljük a győri keresőképes lakosságnak pedig ingyen lányokat vagy éppen fiúkat ígér, mert tudja az ingyen az természetbeni juttatás és még adózni is kell utána. Még a kommunizmuson belül a munkásőrségben sem voltak ingyen a dolgok, csak ezt hitették el velünk. Ugyanis az ingyent is ki kell fizetni valakinek, és több mint 30 évvel a rendszerváltás után is még mindig ennek isszuk a levét. Például, amikor Húsvétkor megvesszük a szüleinknek a füstölt sonkát, akkor az nekik ingyen volt, de a gyerekeknek ki kellett ezt fizetni.”

TSZV: Személyeskedés helyett inkább fejleszteni kéne az elhibázott fürdőt

A posztra Facebookon reagált Kósa Roland, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület nádorvárosi képviselőjelöltje, aki tavaly három nagyon népszerű posztban kritizálta a felújított fürdőt:

„Ahelyett, hogy Kovacsics és csapata a botrányosra sikerült élményfürdő kapcsán mélyen hallgatna, és a fürdő szolgáltatásait fejlesztené – például lehessen online jegyet venni 2024-ben, a gyerekmedence vize ne legyen fagyos, vagy a meghirdetett 11 vendéglátóhely nagyrésze ne legyen zárva –, inkább régi főnökének, a szétlopott fürdőberuházás elindítójának, Borkai Zsoltnak ír személyeskedő Facebook bejegyzést az élményfürdő hivatalos oldalán. (...) Itt tartunk 2024-ben, a helyi Döbrögik az adóforintjainkból gány módon felépített, a várostól kapott kis uradalmaikból otrombán ugatnak egymásra. A mi pénzünkön, a mi vagyonunkon, a mi városunkat megfosztva egy kiváló strandfürdőtől, méregdrágán...”

Kósa azzal zárta a posztot, hogy a fürdő már mindenképpen velünk marad, de az elhibázott koncepciót megálmodó és annak kivitelezését tanácsadóként segítő Kovacsics Imrének szerinte mennie kell.

Borkai alatt is nagyon jól járt a Rába Quelle

A két fél között most kialakult szóváltás azért is érdekes, mert mint 2020-ban megírtuk:

a Rába Quelle profitja a Borkai-érában évről évre annyi volt, mint amit a város belerakott a fürdő üzemeltetésébe.

A Rába Quelle 2003 óta rendelkezett az akkor felépült fürdő üzemeltetésének jogaival, amelyet fél milliárd forintért kapott meg akkor. Az akkor kötött – valamiért aztán titkolt – szerződés körüli ügyekről az Ugytudjuk.hu számolt be még 2020-ban. A dolog úgy néz ki, hogy ezt az évente részletekben fizetendő bérleti díjat a cég a legtöbb évben visszakapta a várostól felújításra, akár olyan állagmegóvó munkákra is, amelyeket a szerződés alapján nem a város vagyonából kellett volna intézni. Ezen felül a Borkai-érában a város vásárolt bérleteket nyugdíjaskluboknak is. Ez a két tétel összeadva megegyezett azzal, amit profitként tudott elszámolni a Rába Quelle.

Legutóbb azért írtunk a cégről, mert Győr és a Pannon-Víz 30 milliós büntetést kapott, miután a megújult fürdő üzemeltetésére nem írtak ki új közbeszerzést, hanem azt egy szerződésmódosítással automatikusan a Rába Quelle kapta. A Kovacsics Imrével készült 2022-es nagyinterjúnk itt olvasható.

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.