Kezdeményezte a Haladás Labdarúgó Kft. felügyelő bizottságának és a taggyűlésének összehívását a szombathelyi önkormányzat

ugytudjuk.hu 2023-11-28 13:46:53
Egyelőre nem veszik fel a telefont az ügyvezetők a városvezetésnek.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu - Farkas Balázs tollából - elsőként beszámolt, az októberben esedékes szeptemberi fizetésüket sem kapták meg a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. dolgozói. Ez az a cég, amelyik a Haladás NB II-es, és a Viktória NB I-es csapatát működteti. A cégnek összesen 73 fő alkalmazottja van. 

Kérdéseinket elküldtük az ügyvezetőknek Szántó Erzsébetnek és Séllei Árpádnak, valamint a cég tulajdonosának Homlok Zsoltnak, ám választ nem kaptunk.

Információinkat később a klub közleményben erősítette meg, mint azt közleményükben írták:

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot. Az „üzengetés” nem tartozik a kapcsolattartás formájába sem a vezetők, sem a sportolók részéről.

A klub (mint munkáltató), valamint a játékosok és stábtagok (mint munkavállalók) a közöttük fennálló szerződésben foglalt - a jelen helyzetben mindkét félnek még elfogadható - feltételek kialakításával együttesen törekednek a csapatok és a klub működésének biztosítására, melyért ezúton is köszönettel tartozunk a kiváló sportemberekből álló, a Haladást mint eszmét tiszteletben tartó csapattagoknak és stábtagoknak! - írták.

Tegnap aztán egy hivatalos levél is napvilágot látott, ebben a cég egyik felügyelő bizottsági tagja szintén aggasztó híreket közölt a szombathelyi városvezetéssel.

A levél többek között ezt tartalmazta:

- hivatalos információt a Kft. részéről egyelőre nem kaptam
- informális beszélgetéseken vagyok túl
- ezen beszélgetésekből kiderült, hogy a Kft. a munkavállalói felé (és bizonyos esetekben a szállítói felé is) tartozást halmozott fel
- a Kft. munkavállalói legutóbb az augusztusi járandóságukat kapták meg
- az októberben esedékes szeptemberi bérfizetés elmaradása óta már 45 nap telt 
- ez azért fontos határidő, mert a labdarúgók esetében a szerződésük értelmében jogosultak a klubot fizetésre felszólítani (erről egyeztetés is zajlott a játékosok képviselője és a Hivatásos Labdarúgók Szervezete között) 
- amennyiben eltelik 60 nap (ami 2023. október 10-től számítva 2023. december 9-t jelent), akkor a játékosok ún. szabadon igazolható státuszba kerülhetnek, függetlenül a szerződésük időtartamától 
- a bizonytalanság miatt a szakmai vezető így nem tud tárgyalni a játékosokkal (az, akiknek lejár a szerződése legkésőbb 2024. június 30-ig, az ebben az esetben már 2024. január 1-től más klubbal tárgyalhat)

A mai Gazdasági és Jogi Bizottságon is téma volt a Haladás ügye. Marton Zsolt külsős bizottsági tag azt kérdezte, hogy mivel az önkormányzat 10,2%.ban tulajdonos, mit tesz a kialakult helyzetben.

Az ülést vezető Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, hogy kezdeményezték a cég felügyelő bizottsági ülését, valamint a taggyűlés összehívását is.

Az előző közgyűlésen is felmerült már a Haladás jelenlegi helyzete, akkor levelet küldött az önkormányzat az ügyvezetőknek, akik eddig nem válaszoltak a megkeresésre. A telefont nem veszik fel, hiába hívjuk őket. Nem tudunk mást, mint a hivatalos formákban tájékozódni, bővebbet majd csak ezután tudunk tenni - mondta Tóth. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.