A szombathelyi városvezetés meghívója nem érdekelte, de Hende Csaba meghívásának boldogan tesz eleget Homlok Zsolt

Farkas Bazsi 2023-06-19 08:30:00
A Haladás VSE elnöke, a Szombathelyi Haladás tulajdonosa és Pődör Zoltán, az SZKKA elnöke lesz a csütörtöki Szombathelyi Polgári Esték vendége.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőkézből számolt be, a múlt héten a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság és a városi közgyűlés is tárgyalta volna a szombathelyi labdarúgás helyzetét.

Erre meghívott volt az összes, a sportágban érintett szervezet elnöke és ügyvezetője. Egyedül kedden, a bizottsági ülésen vett részt egyetlen sportszervezeti képviselő, az Illés Labdarúgó Akadémia ügyvédje. 

Hiába kisebbségi tulajdonos a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapatot működtető cégben az önkormányzat, a két ügyvezető Szántó Erzsébet, és Séllei Árpád így sem tisztelte meg a képviselőket. Ahogy szintén nem fogadta el a meghívást Homlok Zsolt, aki mint a focicsapat többségi tulajdonosa és Haladás VSE elnöke is megnyilvánulhatott volna. Mégsem élt a lehetőséggel.

Pedig bőven lett volna miről beszélnie, hiszen a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatától gyakorlatilag elfordultak a szurkolók, bár korábban maga Homlok beszélt egy három éves szakmai koncepcióról, egyelőre ebből semmi nem látszik.

A HVSE azonban éppen most gyűjtött be egy komoly sport sikert, hiszen a megyei első osztályból az NB III-ba küzdötte magát az együttes. A hazai meccseken pedig egyelőre többen látogatnak el az amatőr csapat meccseire, mint a profikéra.

Ha tehát a múlt héten nem is ment el a választott városvezetők meghívására a szombathelyi közgyűlésbe, Hende Csabának (Fidesz-KDNP), Szombathely és térségének parlamenti képviselőjének nem kell kétszer kérlelnie Homlokot.

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldal

Június 22-én, csütörtökön újabb estét rendeznek a Szombathelyi Polgári Esték rendezvénysorozat keretein belül. 

A már a múlt héten meghirdetett eseménynek két vendége lesz:

Homlok Zsolt, HVSE elnök, Haladás labdarúgó csapat tulajdonos
Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke.

A 18 órakor kezdődő esemény - amelyen a belépés regisztrációhoz kötött -házigazdája Hende Csaba. A flyerhez csatolt szöveg szerint a beszélgetésen való részvételhez a hallgatóságnak regisztrálnia kell. Bár pontosan nem jelölték meg, hogy hol is kell regisztrálni, szerkesztőségünk elküldte a regisztrációs kérelmet Hende Csabának, reméljük pozitív elbírálást kapunk.

A Polgári Estét követően Fidesz Piknikre kerül sor, a vacsorát követő sütizéshez a szervezők szívesen fogadják a felajánlásokat.

Elgondolkodtató, hogy a városi közgyűlés nyilvánossága annyira kínos Homloknak, hogy sem ő, sem ügyvezetői ott nem teszik tiszteletüket, ám egy zártkörű rendezvény biztonsága elég bátorságot ad ahhoz, hogy annak szűk közönsége elé álljon.

Nagyot fordult a világ Pődörrel

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke, Pődör Zoltán és Hende Csaba között néhány éve még háborús volt a helyzet. A Fidesz közeli Pesti Srácok például “Szombathely és a kézilabdabiznisz: százmilliós tao-támogatások, adótartozás és végrehajtás alatt álló cégek” és “Zavaros pénzügyek a szombathelyi kézilabda-akadémia háza táján?” címmel közölt cikkeket 2020-ban. 

Aztán 2022 januárjában - szinte pont azzal egy időben, hogy kiderült akár csarnokot is építhetnek a szombathelyi kézisek - Hende megjelent a klub körül és társadalmi elnöknek nevezték ki

Egyes információk szerint Pődör akár önkormányzati képviselőjelölt is lehet a 2024-es választáson.

A sportvezetőt tavaly június 22-én határozatban marasztalta el a Magyar Kézilabda Szövetség. Mint az a testület közzétett indoklásában olvasható:

Pődör sportszakemberhez méltatlan módon járt el, érzelmileg bántalmazva ezzel a 15 éves Marton Jázmint.

Az ügyvezető megsértette az MKSZ Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatát, ezért fegyelmi vétséget követett el, ami miatt 350 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Pődör ezért azóta sem kért nyilvánosan bocsánatot.

Nem a közgyűlésnek, igen a Polgári Estékre

Hogy mit szólnak az önkormányzati képviselők ahhoz, hogy a közgyűlés meghívásának nem, Hende invitálásnak azonban igent mond Homlok Zsolt, azt a múlt heti közgyűlés utáni sajtótájékoztatón kérdeztük meg.

Homlok úr kimentette magát előzetesen, megtárgyaltuk a labdarúgás helyzetét így ahogy tudtuk. Mi a továbbiakban is azért fogunk dolgozni, hogy a csapataink a legjobb helyezést érjék el. Ahogy elmondtam a közgyűlésen is, a klubnak ez a vezetése, bízunk benne és azt tudom mondani, hogy hajrá Haladás! - válaszolta kérdésünkre László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester.

Ez megint a Kádári időkből van, hogy a pártfunkcionáriusokat odaültették sportági szakszövetslgek élére. Sikerült a szövetséget is megkerülni és szétlopni, ezért elkezdtek menekülni onnan. Nem tartom jó dolognak ha helybe is ennyire átitatja a sportot a politika. Amikor a szombathelyi önkormányzat az 51%-os tulajdonrészéből leadott, akkor a Swietelsky és Homlok Zsolt került képbe. Komolyabb pénzt azóta sem sikerült hozni, így most ezen a szinten megragadt a foci. Nem tartom jónak ezt sem, meg azt sem, hogy Homlok Zsolt a Haladás VSE elnöke is egyben. Azt az előző kampányban is láttuk, hogy a Haladás sportolók nyíltan kampányoltak az egyik oldal mellett. Még érdekesebb a szombathelyi kézilabda esete, mert ott nagyot fordult a világ, illetve ott még vannak gubancok. A mindig igazmondó Pesti Srácok, meg kell nézni, hogy mit írt korábban a Szombathelyi Kézilabda Akadémiáról, Pődör Zoltánról. Azt írta, hogy nem tudtak elszámolni több tíz, százmillió TAO-val, olyannak fizettek ki TAO pénzt, akinek nem lehetett volna kifizetni. Ha ez megjelent a sajtóban és ezeket senki nem cáfolta, akkor ez kvázi egy feljelentés, hogy a Kézilabda Szövetség ezt később vizsgálta-e arról nem tudok. Azon csodálkozom, hogy Hende Csaba ott társadalmi elnök tudott lenni, hiszen éveken keresztül furta a Kézilabda Akadémiát - nyilatkozta Koczka Tibor (Pro Savaria) korábbi sportért felelős alpolgármester, jelenleg önkormányzati képviselő.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.