Mivel érdemes hűteni a házat?

ugytudjuk.hu 2023-04-13 19:36:25
Mutatunk egy igazán praktikus alternatívát, ami biztos, hogy nem vall szégyent még a legmelegebb pillanatokban sem!

Közelít a kánikula, mondhatni már a küszöbön toporog. Az izzasztó napok előtt érdemes kitalálni, megtervezni és megszervezni a hűtés módját, mert a rettentő hőség elviselhetetlen mind éjjel, mind nappal. Még azoknak is, akik egyébként szeretik a meleget. Viszont ezen a ponton bukkan fel az a jogos dilemma, hogy rendben, de milyen módon valósítható meg mindez? Mutatunk egy igazán praktikus alternatívát, ami biztos, hogy nem vall szégyent még a legmelegebb pillanatokban sem!

A klímákon túl is van élet?

Sokan azt gondolják, hogy a helyiségek hűtése kizárólag klímaberendezéssel oldható meg. De az is tény, hogy sokak számára ennek a kiépítése fizikailag nem megoldható. Arról nem is beszélve, hogy azért kiadások terén is jócskán jelentős az összeg, amivel kalkulálni ildomos. Vagyis előfordulhat, hogy nem a légkondicionáló a válasz arra a kérdésre, hogy mi az egyénileg legideálisabb hűtési forma. De akkor mi marad? Például a léghűtő. Ez az a berendezés, ami minden tekintetben figyelemre és működtetésre méltó.

A hűvös fuvallatok testre szabhatóak?

Így igaz! A programozás az esetében is könnyedén megvalósítható. Nyilván vásárlás előtt célszerű végignézni azokat a típusokat, amik paramétereikkel a leginkább megfelelőek. De a legtöbb konstrukció alapjáraton tartalmaz jó pár programvariációt, amiknek a támogatásával konkrétan testre szabható a hűtés fokozata, erőssége, intenzitása. Sőt! Egyes modellekben az időzítés is beállítható, akárcsak az éjszakai üzemmód. Mert azt nem nehéz belátni, hogy a legnagyobb kánikulában az éjjelek is igénylik a hűtést a nyugodt álmok érdekében. Viszont az is igaz, hogy nem mindegy, hogy ez mivel jár együtt: folyamatos zúgással, zajjal, vagy éppen csak érzékelhető jelenléttel.

Mobilitás mindenekfelett!

Ami a rendszer egyik ütőkártyája, hogy könnyedén hordozható. Nem jelenthet problémát egyik helyiségből a másikba költöztetni, vagy éppen a hétvégi házba, a garázsba, vagy akár a faházba átvinni. Az egyetlen feltétel az elektromos áram megléte, ezen kívül minden más alakítható.

Vásárlás előtt azt is célszerű megnézni, hogy az adott készülék mekkora teljesítményre képes, illetve milyen hatótávolsággal rendelkezik. Mert magától értetődik, hogy egy nagyméretű nappali, illetve egy aprócska szoba hűtésére nem biztos, hogy ugyanazon berendezés a megfelelő. A fokozat természetesen állítható, azaz egy nagyobb teljesítményű variáció könnyedén helytállhat a kisebb alapterületű helyiségekben is, míg azért egy alacsonyabb kapacitálhatóságú típus nem feltétlenül ideális választás nagy terekbe.
A fogyasztás kérdése is releváns. A gyártók az utóbbi években fokozottan odafigyelnek a zöld törekvésekre, amikkel összhangban az energiafelhasználás mértéke folyamatosan csökken. Vagyis nem kell attól tartani a léghűtő használata közben, hogy a villanyóra felpörög.

Mi a helyzet a dizájnnal?

Bár első ránézésre ez a szempont nem tűnik túlságosan fontosnak, azonban hosszú távon igenis sokat nyom a latba, hogy a berendezés hogy néz ki, mennyire passzol a környezetéhez. Pláne, hogy jó esetben szinte egész nyáron szem előtt végzi a feladatát. Az eszközök sokszínűséget mutatnak már, ami a kialakításukat illeti, így nem nehéz ráakadni a megjelenésében is optimális modellre.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.