A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Pintér Bence 2023-03-21 08:55:03
Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Egy-egy fotóriporttal, azonban amellett rendkívül eltérő narratívával számolt be a két győri kormányközeli lap az LMP és a Szívügyünk Szentiván tegnapi akkumulátorgyár-ellenes tüntetéséről.

A szentivániak ügyét korábban is valamennyire lekövető Kisalföld az extenzív fotóriport mellé másfél órás tüntetésről csak annyit közölt, hogy a Szívügyünk Szentiván civiljei azért csatlakoztak a tüntetéshez, mert tavaly augusztus óta nem alakult érdemi párbeszéd a győri önkormányzattal.

Az adóforintjainkból működő fideszes propagandalap, a GyőrPlusz viszont egészen eddig nem számolt be a szentivániak tiltakozásáról, most viszont a fotóriport mellé ismét csak névtelen szerző alkotott „cikket”, aminek a „Színt vallott Pintér Bence LMP-s aktivista” címet adták, ahelyett a tényszerű állítás helyett mondjuk, hogy „Félezer ember tiltakozott a győri városvezetés ellen”.

A névtelen propagandaanyagban termászetesen rendkívül negatív hangon számoltak be a tüntetésről. A felszólalók szerintük „a civil erőről és a civil összefogásról harsogtak”, pedig ez egy LMP-s rendezvény volt; külön fontosnak tartották kiemelni, hogy Tatáról is érkeztek tüntetők és a felszólalók között volt az érdi alpolgármester. Az elhangzottakból egy érdemi idézet nem került be az eléggé frusztrált hangvételű névtelen cikkbe, ami így zárul:

„A hosszúra nyúlt rendezvény végén ismét megfogadták, hogy nem hagyják. Ennyiben maradtak és haragosan elvonultak. A szentivániak és a vidékről érkezettek egyaránt. Persze gyűjtöttek neveket, címeket is, jó lesz az majd az önkormányzati választásokon.”

A GyőrPlusz fantázianevű névtelen szerző frusztrációja érthető, hiszen az elmúlt hónapokban több alkalommal is leleplezték azt, hogy újság helyett propagandalapként működnek:

  • Először novemberben arról, amikor először kitettek egy anyagot Hajtó Péter fideszes képviselő jótékonysági akciójáról, majd azt – miután Dézsi Csaba András polgármester és a képviselő összekülönbözött – ismeretlen okból törölték az oldalról.
  • Aztán januárban arról, hogy melyik győri politikus nevét hányszor említették a lapban, amiből kiderült, hogy még a fideszes képviselők is alig férnek be lapba, ami ellenzéki képviselőkről szinte említést sem tesz, viszont a polgármestert több száz alkalommal szerepeltette.
  • Januárban arról is írtunk, hogy a GyőrPlusz Média nem hajlandó elárulni, hogy hányan olvassák, nézik, vagy hallgatják tartalmaikat, sőt, azt állítják, hogy nincsenek is ilyen adataik, miközben 2021-ben még voltak ilyenek.
  • Végül arról is beszámoltunk, hogy a GyőrPlusz Média továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a kéthetente szervezett polgármesteri interjúk hanganyagát.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is